با “آخرین وضعیت زمان پرداخت همسان سازی حقوق بازنشستگان| جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان و نحوه محاسبه آن” در خدمت شما هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین وضعیت زمان پرداخت همسان سازی حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان و نحوه محاسبه آن را در ادامه بیان کرده ایم؛ضمن اینکه یادآور می شویم زمان پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات حساس و مهم برای میلیونها بازنشسته ایرانی است. بر اساس اعلام دولت، مرحله جدید این طرح از آذر ماه ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد و در نهایت تا پایان سال تکمیل خواهد شد. این اقدام، با وجود چالشها و نگرانیها، گامی مهم در راستای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان است. انتظار میرود که دولت در ماههای آینده با نظارت دقیقتر، این پرداختها را به موقع و با حداکثر تاثیر اقتصادی، اجرایی کند.
زمان پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان
همسانسازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات مهم اقتصادی و اجتماعی است که به ویژه در سالهای اخیر، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این طرح، به منظور رفع اختلافات میان حقوق بازنشستگان و شاغلان در نظام دولتی، به اجرا درآمده است. اما سوالات زیادی درباره زمان پرداخت و جزئیات آن مطرح است. در اندیشه معاصر، به بررسی زمان دقیق پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان و نکات مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
همسانسازی حقوق بازنشستگان چیست؟
همسانسازی حقوق بازنشستگان به فرآیندی اطلاق میشود که در آن تلاش میشود حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران به میزان مناسبی با حقوق شاغلان مشابه در همان بخشها برابر یا همسان شود. این اقدام به منظور کاهش فاصله حقوقی میان این دو گروه انجام میشود و هدف آن بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان است که معمولاً با افزایش هزینهها و نرخ تورم مواجه هستند.
آخرین وضعیت زمان پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان
با توجه به پیگیریهای مداوم دولت و سازمان تأمین اجتماعی، چندین مرحله از همسانسازی حقوق بازنشستگان به اجرا درآمده است. اما همچنان این مسئله به عنوان یکی از مطالبات اصلی بازنشستگان باقی مانده است. در سال ۱۴۰۳، دولت اعلام کرد که مرحله جدید همسانسازی حقوق بازنشستگان تا پایان سال جاری به طور کامل اجرا خواهد شد.
بر اساس آخرین اخبار منتشر شده، زمان دقیق پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان، در قالب یک پرداخت ویژه، برای ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. این پرداختها قرار است در قالب افزایش میزان حقوق برای تمامی بازنشستگان مشمول این طرح، به تدریج از آذر ماه ۱۴۰۳ آغاز و تا پایان سال ادامه یابد. لازم به ذکر است که این افزایش حقوق به طور مستقیم به مستمریبگیرانی که تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی و سایر نهادهای بازنشستگی قرار دارند، تعلق خواهد گرفت.
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان و نحوه محاسبه آن
در راستای همسانسازی حقوق، دولت اعلام کرده است که میزان افزایش حقوق بازنشستگان به طور کلی در حدود ۳۰ درصد خواهد بود. این افزایش به صورت پلکانی و در چند مرحله پرداخت خواهد شد و به تدریج در ماههای آینده به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد. برای نمونه، نخستین مرحله افزایش حقوق در آذرماه ۱۴۰۳، با پرداخت ۱۰ درصد از مبلغ تعیین شده، شروع خواهد شد و به تدریج این رقم افزایش خواهد یافت.
با وجود این که طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان در راستای بهبود وضعیت مالی این گروه انجام میشود، برخی چالشها و نگرانیها نیز در ارتباط با آن وجود دارد. یکی از بزرگترین نگرانیها، تأخیر در پرداختها و مشکلات ناشی از تورم بالای کشور است که میتواند تاثیر زیادی بر اثرگذاری این افزایش حقوق داشته باشد. همچنین، بسیاری از بازنشستگان نگرانی دارند که این پرداختها به طور کامل در زمان مقرر انجام نشود.
در این راستا، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که دولت باید اقدامات بیشتری را برای تقویت قدرت خرید بازنشستگان انجام دهد و علاوه بر همسانسازی حقوق، برنامههایی برای رفع مشکلات اقتصادی آنان فراهم کند.
زمان پرداخت همسانسازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات حساس و مهم برای میلیونها بازنشسته ایرانی است. بر اساس اعلام دولت، مرحله جدید این طرح از آذر ماه ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد و در نهایت تا پایان سال تکمیل خواهد شد. این اقدام، با وجود چالشها و نگرانیها، گامی مهم در راستای بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان است. انتظار میرود که دولت در ماههای آینده با نظارت دقیقتر، این پرداختها را به موقع و با حداکثر تاثیر اقتصادی، اجرایی کند.
با ادامه روند همسانسازی حقوق، امید به بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان بیشتر میشود، هرچند که نیازمند توجهات بیشتری در زمینه رفع مشکلات اقتصادی این قشر از جامعه است.
دولت باید منابع مالی همسان سازی حقوق بازنشستگان را تامین کند
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: دولت باید منابع مالی همسان سازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.
آیین گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار ایران در سالن آمفی تائتر دانشگاه اسلامی کار الوند قزوین با حضور کارگران و بازنشستگان کشور به همت خانه کارگر برگزار شد.
حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این مراسم با تبریک سالروز تصویب قانون کار به کارگران و بازنشستگان کشور اظهارداشت: قانون کار تصویب شد تا شرایط را به نفع کارگران برگرداند و امنیت شغلی را احیا کند اما این که این قانون به عنوان یک متن بتواند همه کار کند، ممکن نیست و مجری باید به آن جان دهد.
وی بیان کرد: قانون کار ابزار شناخت مولفههای حمایت از فرودستان است و اگر اجرا شده بود، امروز کارگران بازنشسته صدایشان بر سر مسئولان بلند نبود.
صادقی افزود: تعجب میکنیم چرا کارگران شاغل در روزهایی مانند روز کارگر، روز تامین اجتماعی و قانون کار سکوت میکنند و فقط کارگران بازنشسته صدایشان بلند است لذا باید نگاه بخشی در میان کارگران شاغل اصلاح شود و این وظیف تشکلهای کارگری است.
معاون دبیرکل خانه کارگر با اشاره به اینکه در حال حاضر فصل ششم ابزاری در دست دولت برای دورزدن کارگران به دست برخی نمایندگان کارگری بدل شده افزود: فصل ششم قانون کار ابزاری شده که دولتها آن را از دست نمیدهند اما با روح مقاوله نامههای سازمان جهانی کار اختلاف دارد و ما به وزیر کار گفتیم که با اصلاح قانون کار به نفع کارگران موافقیم اما آنچه کارفرمایان دنبال آن هستند، تخریب است.
وی ادامه داد: بخاطر همین اصلاح باید از فصل ششم قانون کار و مواد تشکلهای کارگری شروع شود تا کارگر بتواند فعالیت کارگری کند.
صادقی خاطرنشان کرد: علت اعتراض به متناسب سازی این است که مجلس به خوبی این طرح را قانونی نکرده و بیشتر تمرکز مجلس بر همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری بوده است.
وی ادامه داد: طبق آنچه مجلس تصویب کرده چیزی به حداقل بگیر و کمتر از حداقل بگیر که اکثریت مستمریبگیران را تشکیل میدهند، نمی رسد و ما به این نحوه متناسب سازی اعتراض کردیم و در جلسهای گفتیم که باید افت زمان برقراری مستمری را در نظر بگیریم که پذیرفته شد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تاکید کرد: اعتقاد داریم طول زمان مستمری پردازی باید ملاک رد کردن مستمری باشد تا کارفرما از بیمه کردن و درست لیست رد کردن فرار نکند و میانگین دو سال آخر بسیار منابع تامین اجتماعی را تحت تاثیر منفی قرار میدهد که امیدواریم منابع لازم برای متناسب سازی از سوی دولت پرداخت شود تا شاهد اجرای اصولی متناسب سازی باشیم و امیدواریم گشایشهایی در عرصه سیاست خارجی هم رخ دهد تا دست دولت بازتر شود./اندیشه معاصر