دستور رئیس جمهور برای پرداخت به موقع سود سهام عدالت | پرداخت 1/200/000 تومان مرحله سوم سود سهام عدالت برای خانوار سه نفره

دستور رئیس جمهور برای پرداخت به موقع سود سهام عدالت | پرداخت 1/200/000 تومان مرحله سوم سود سهام عدالت برای خانوار سه نفره

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با خبر “دستور رئیس جمهور برای پرداخت به موقع سود سهام عدالت | پرداخت 1/200/000 تومان مرحله سوم سود سهام عدالت برای خانوار سه نفره” همراه شما هستیم

سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ که قرار بود، دو مرتبه در آذر و اسفندماه سال ۱۴۰۲ واریز شود، ‌ اما برخی شرکت‌ها مانند مپنا سود خود را به موقع واریز نکردند. اما امروز در نهایت مپنا از واریز قسمتی از سود خود خبر داد.

سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ که قرار بود، دو مرتبه در آذر و اسفندماه سال ۱۴۰۲ واریز شود، ‌ اما برخی شرکت‌ها مانند مپنا سود خود را به موقع واریز نکردند. اما امروز در نهایت مپنا از واریز قسمتی از سود خود خبر داد.

به نقل خبرآنلاین، ولی‌اله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در مورد سرنوشت بخش سوم سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سرمایه‌پذیر گفت: سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ که قرار بود، دو مرتبه در آذر و اسفندماه سال ۱۴۰۲ واریز شود، ‌ اما برخی شرکت‌ها مانند مپنا سود خود را به موقع واریز نکردند.

جعفری در مورد سخنان یکی از مدیران مپنا که قول داد به زودی سود مپنا را واریز می‌کند، ‌ گفت: هنوز سودی از سوی مپنا واریز نشده است.

جعفری در پاسخ به این پرسش که اگر همه سودهای سال ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت واریز شود، ‌ آیا شرکت سپرده‌گذاری راسا می تواند سودها را بین سهامداران توزیع کند، ‌گفت: برای توزیع سود نیاز به مصوبه شورای عالی بورس است که هنوز در مورد زمان پرداخت سود سهام عدالت مصوبه نداشته است.

وی تصریح کرد، آخرین جلسه شورای عالی بورس یک ماه قبل بود که مصوبه‌ای برای سود سهام عدالت نداشت، ‌ امیدواریم همه شرکتها سود سهامداران عدالت را به موقع واریز کنند تا در جلسه آینده شورای عالی بورس مصوب شود و سود به حساب ذینفعان واریز شود.

در این زمینه خبرنگار با محمد باغستانی مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی نیز تماس گرفت که وی گفت: هنوز پولی از شرکت مپنا بابت سود ۱۴۰۱ سهامداران عدالت واریز نشده و الان حدود ۲۵ همت سود مرحله سوم شرکت‌های سرمایه‌پذیر واریز شده که برای توزیع آن بین سهام‌داران عدالت نیاز به مصوبه شورای عالی بورس است.

باغستانی در مورد اجازه توزیع سود سهام عدالت گفت: ما به عنوان یک شرکت مسئول جمع آوری، ‌ تجمیع و توزیع سود سهام هستیم که مجری مصوبات شورای عالی و سازمان بورس هستیم و به محض رسیدن مصوبه ظرف یک روز سود سهام را به حساب ذینفعان واریز می‌کنیم.

مدیر عامل سمات این را هم بیان داشت: برای دریافت سود ۱۴۰۲ سهام عدالت از شرکت‌های سرمایه‌پذیر نیز به مصوبه شورای عالی بورس نیاز داریم.

در این زمینه یک مدیر شرکت‌های زیر مجموعه سازمان بورس نیز خبر داد که سازمان بورس به خاطر واریز نکردن سود سهامداران عدالت علیه مپنا اقدام قضایی کرده است.

وی بیان داشت: علیرغم این که هفته قبل یک مدیر مپنا در نمایشگاه کیش به خبرنگاران وعده داد که از ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی مپنا به سهام عدالت، قرار است ۵۰ میلیارد تومان به صورت قسطی پرداخت شود، ‌ اما هنوز یک ریال هم به سمات پرداخت نکرده است. قرار شد، بخش سوم سود شرکت‌های سهام عدالت تا خرداد ۱۴۰۳ جذب و از سوی سمات واریز شود که عملا تا شهریور طول کشید و هنوز مپنا سود خود را برای سهامداران عدالت به بهانه طلب داشتن از دولت واریز نکرده است.

یکی از شروط امانتداری در شرکت‌های سهامی عام، ‌پرداخت به موقع بدهی مانند سود مجمع سالانه به ذینفعان و سهامداران است که به عنوان حق‌الناس باید به موقع ادا شود، ‌ به ویژه این که عمده ۴۹ میلیون سهامدار عدالت از اقشار کم درآمد و دهکهای پائین جامعه هستند. یکی از روش‌های تشویق مردم به ماندن در بازار سرمایه، ‌ رعایت حق‌الناس آنها و پرداخت به موقع سود و سهام جایزه است که به آنها تعلق می‌گیرد.

واریز سود سهام عدالت

معاون اقتصادی مپنا: با تصویب هیئت مدیره و حمایت مدیرعامل و بقیه اعضا، تأمین مالی تسویه بدهی سود سهام عدالت صورت می‌گیرد.

پرداخت بدهی ۵۰۰ میلیارد ریالی سود سهام عدالت با همکاری یکی از بانک‌ها به مبلغ یک هزار میلیارد ریال از محل دریافت تسهیلات به حساب سپرده گذاری واریز شد و مابقی آن تا پایان سال تسویه می‌شود که مبلغ آن ۴ هزار میلیارد ریال است./اقتصادآنلاین

امکان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث و سایر مزیت‌ها

در ادامه هم محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه هم گفت: از ۱۵ آبان‌ماه انتقال سهام متوفیان به وراث الکترونیکی (به جز سهام عدالت) شد که مهم‌ترین مزیت‌های ارائه این خدمت برخط بودن آن است که کاربران به صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته در هر جایی که هستند با دسترسی به سامانه ddn می‌توانند درخواست خود را برای انتقال و ثبت مدارک برای ما ارسال کنند فرایندی که در گذشته از طریق مراجعه به دفاتر منتخب پیشخوان دولت انجام می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه می‌گوید: بعد از برخط بود که مهم‌ترین ویژگی این خدمت است کاهش هزینه‌های مالی و صرفه جویی زمان کاربران که ابعاد مختلفی دارد دیگر ویژگی مهم الکترونیکی شدن این خدمت محسوب می‌شود.

او اظهار کرد: نکته بعدی این که تمام وراث می‌توانند به صورت لحظه‌ای از طریق سامانه ddn وضعیت پرونده خود را رهگیری کنند که قبلاً اصلاً امکان پذیر نبود و مدارک از طریق پیک برای سپرده‌گذاری مرکزی ارسال می‌شود و خوب ارتباط مستقیمی اصلاً وجود نداشت. وجود محیط تعاملی با کارشناسان مربوطه جهت رفع کسری‌ها به طور مثال کسری مدارک از دیگر مزایای الکترونیکی شدن این فرآیند به شما می‌رود فرایندی که در گذشته بسیار زمان‌بر بود.

این مقام مسئول می‌گوید: اکنون بر اساس الکترونیکی شدن فرآیند انتقال سهام متوفیان به وراث (به جز سهام عدالت) با توجه به این که درخواست‌ها بروز به دست سپرده‌گذاری مرکزی می‌رسد فرآیندها سرعت بیشتری می‌گیرد به طور مثال در روش قدیمی حدود ۲۰ روز انتقال سهام زمان می‌برد که با این اتفاق الکترونیکی شدن کمتر از ۲ روز انتقال انجام می‌گیرد.

گفتنی است، الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث (به جز سهام عدالت) علاوه بر کاهش در هزینه و صرفه جویی در زمان سرعت رسیدگی را هم افزایش می‌دهد فرایندی که به گفته مسئولان فعلاً رایگان خواهد بود.

از سوی دیگر دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران نیز اعلام کرد: انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به جز سهام عدالت)، تحولی مهم در فرآیندهای انتقال مالکیت سهم الارث در بازار سرمایه است.

رسول سعدی دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران با بیان این که انتقال الکترونیکی سهام متوفی به بازماندگان (به جز سهام عدالت)، تحولی مهم در فرآیندهای انتقال مالکیت سهم الارث به‌شمار می‌آید که به واسطه سهولت و سرعت بیشتر، مزایای متعددی برای افراد به همراه دارد، اظهار کرد: این شیوه انتقال به بازماندگان امکان می‌دهد تا بدون نیاز به مراجعات حضوری متعدد و انجام مراحل بروکراتیک پیچیده و زمان‌بر، بتوانند به‌صورت الکترونیکی آن بخش از سهم الارث خود که به صورت دارایی‌های مالی است را دریافت کنند.

وی تصریح کرد: حذف بروکراسی‌های موجود و کاهش خطاهای انسانی نیز به ایجاد اعتماد بیشتر در این فرآیند کمک کرده و شفافیت را افزایش می‌دهد، به گونه‌ای که این انتقال در عین سرعت، دقیق و قابل پیگیری است.

سعدی در ادامه گفت: به طور کلی، تقویت زیرساخت‌های الکترونیکی در بازار سرمایه به افزایش کارایی و پویایی این بازار کمک می‌کند. دسترسی سریع‌تر و شفاف‌تر به اطلاعات موجب می‌شود سرمایه‌گذاران بتوانند تصمیم‌های دقیق‌تری بگیرند و در نتیجه، آن دسته از ریسک‌های سرمایه‌گذاری مربوط به عدم شفافیت یا نبود داده‌های به‌هنگام به طور قابل توجهی کاهش یابد. این امر به‌خصوص در بازار سرمایه ایران می‌تواند عاملی برای جذب اعتماد عمومی باشد و سرمایه‌گذاران بیشتری را به سمت بازار جذب کند.

تأثیر انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث در بازار سرمایه

دبیرکل کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران در خصوص تأثیر انتقال الکترونیکی سهام متوفی به وراث (به جز سهام عدالت) در بازار سرمایه در پایان گفت: کاهش هزینه‌های عملیاتی، تسریع فرآیندها و حذف واسطه‌های غیرضروری نیز نقش مهمی در افزایش نقدینگی بازار سرمایه ایفا می‌کند، چرا که فرآیندها به صورت دیجیتالی و بدون تأخیر انجام می‌شوند. همه این عوامل دست‌به‌دست هم داده و موجب می‌شوند منابع مالی بیشتری به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی هدایت شوند که در نهایت به رشد و توسعه اقتصادی کشور کمک می‌کند و زیرساخت‌های مالی کشور را نیز مستحکم‌تر و پایدارتر می‌سازد./اقتصادآنلاین

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

یک پاسخ

  1. با سلام می دانم دلیلش چیه که هر چیزی که از طرف دولت به مردم داده می شه هربار نسبت به مرحله قبل یا کمتر می شود یا ارزش آن خیلی افت دارد
    ولی هرچیزی را که دولت از ملت می گیرد باید به نرخ روز باشد
    مثل همین سهام عدالت که مرحله قبل بیشتر ۷۰۰ هزارتومان برای یک نفر واریز میشد و الان شده نفری ۴۰۰ هزار تومان برای هر نفر
    ولی جریمه رانندگی باید به نرخ روز باشه چون به جیب دولت واریز میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *