با موضوع “سرنوشت نامعلوم همسان سازی حقوق بازنشستگان| واریز معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان در ماه جاری” در خدمت شما هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سرنوشت نامعلوم همسان سازی حقوق بازنشستگان و واریز معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان در ماه جاری؛ عنوان مطالبی است که در اندیشه معاصر به آن می پردازیم و اضافه می کنیم داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در پاسخ به اینکه با توجه به اعلام نظر نظر هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین از سوی رییس مجلس به رئیسجمهور ابطال بخش غیرقانونی آئیننامه متناسبسازی حقوق بازنشستگان، تکلیف قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان چه میشود، گفت: آییننامه دولت و این موضوع باید در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شود.
داداشی ادامه داد: باید در کمیسیون اجتماعی این موضوع را بررسی کنیم که آیا این آییننامه منطبق با قانون است یا خیر.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: سعی ما این است که در اولین جلسه آییننامهای که دولت گذاشته را بررسی و مشخص کنیم که آیا این آییننامه منطبق با قوانین بالادستی است یا خیر.
داداشی در پاسخ به این سوال که تکلیف بازنشستگانی که حقوقشان همسانسازی نشده چه میشود، گفت: باید این موضوعات در کمیسیون بررسی شود که آیا بازنشستگانی که هنوز مبالغ همسانسازی حقوقشان را دریافت نکردهاند میتوانند به صورت معوقه دریافت کنند یا خیر. دولت هم باید در زمینه این آییننامه به کمیسیون آمده و توضیح دهد تا در این باره یک تصمیم جدی گرفته شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بررسی این آیین نامه در کمیسیون بعد از بررسی بودجه انجام خواهد شد، تصریح کرد: در هیات رییسه کمیسیون این موضوع مطرح خواهد شد و اگر نیاز باشد سریعتر بررسی شود یک الی دو جلسه از کمیسیون را به بررسی این آییننامه اختصاص خواهیم داد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحیه دولت برای آیین نامه از سوی مجلس پذیرفته شده است، گفت: هنوز چیزی از سوی دولت ابلاغ نشده است اگر اصلاحیه ای باشد که مورد قبول مجلس باشد حتما اجرا میشود اما هنوز از سوی دولت چیزی ابلاغ نشده است.
واریز معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان
به گزارش اندیشه معاصر، مدیرعامل آبفای گیلان گفت: عقب ماندگی های پنج سال گذشته حقوق پرسنل را نمی توان سریعا جبران کرد، اما بخش زیادی را طی یک سال گذشته پرداخت کردیم و پرسنل هم اکنون به طور مداوم حقوق دریافت می کنند.
علیرضا غیاثی ، با اشاره به روند پرداخت حقوق معوق پرسنل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان گیلان یک شرکت درآمد – هزینه ای است، یعنی از محل دریافت قبوض آب مشترکین و فروش انشعاب، پرداخت حقوق پرسنل، تعمیرات، نگهداری و تهیه مواد گندزدا را انجام می دهیم و از منابع دولتی استفاده نمی کنیم.
وی در پاسخ به چرایی عقب ماندگی پرداخت حقوق پرسنل از سنوات گذشته تاکنون، به دو دلیل عمده اشاره کرد و افزود: ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی و تفاوت بین نرخ تمام شده آب و تعرفه های تکلیفی که توسط دولت به این شرکت ابلاغ می شود، موجب عقب ماندگی در پرداخت ها شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای گیلان با بیان اینکه ۱۷۳۲ نفر پرسنل شامل ۶۹۵ نیروی رسمی و ۹۶۹ نیروی قراردادی و ۶۸ نیروی غیررسمی در این شرکت مشغول هستند، گفت: یک سال گذشته که مدیریت شرکت آبفای استان را تحویل گرفتم، شاهد سه و نیم ماه عقب ماندگی حقوق پرسنل رسمی بودیم که طی این ۱۲ ماه، ۱۴.۵ ماه حقوق را پرداخت کردیم.
غیاثی همچنین از پرداخت میانگین ۱۴ تا ۱۷ ماه از حقوق پرسنل قراردادی طی ۱۲ ماه گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۵۷ میلیارد تومان از دیون پرسنل را نیز کاهش دادیم که طی پنج سال گذشته ایجاد شده بود.
وی با اشاره به پرداخت ۴۵ میلیارد تومانی مطالبات سنواتی بازنشستگان این شرکت، عنوان کرد: ۱۲ ماه قبل ۱۳ ماه تاخیر داشت که اکنون به سه ماه تاخیر رسیده است.
مدیرعامل آبفای گیلان با بیان اینکه پرسنل در ماه های اخیر حقوق دریافت کرده اند و این موضوع قابل رصد است، متذکر شد: پرسنل غیر رسمی شرکت بین ۱۴ تا ۱۷ ماه حقوق دریافت کرده اند.
وی به مطالبات ۲۱۰ میلیارد تومانی این شرکت در دست مردم اشاره کرد و ادامه داد: عقب ماندگیهای پنج سال گذشته را نمی توان سریعا جبران کرد، اما بخش زیادی را پرداخت کردیم و پرسنل هم اکنون به طور مداوم حقوق دریافت می کنند.
غیاثی از مردم خواست در پرداخت قبوض که معادل ۱۵۰ میلیارد تومان است، به شرکت آبفای استان کمک کنند و یادآور شد: تا عید ۱۴۰۴ قسمت عمده مطالبات پرسنل را پرداخت خواهیم کرد و سعی داریم تا نیمه اول سال آینده به نقطه صفر برسانیم و بدهکاری به همکاران نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: خوشبختانه در شرکت آب و فاضلاب استان گیلان همدلی بین همکاران وجود دارد و امیدواریم هرچه سریع تر بدهی ها را کاهش دهیم.
شماری از معلمان بازنشسته مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
جمعی از فرهنگیان بازنشسته
جمعی از بازنشستگان کرمانشاه، خواستار بهبود شرایط حقوقی خود شدند.
جمعی از بازنشستگان کشوری کرمانشاه در تماس با یک خبرنگار، از تجمع امروز (۲۹ آبان) مقابل صندوق بازنشستگی کشوری خبر دادند.
این بازنشستگان میگویند: بایستی حقوق بازنشستگان به اندازه هزینههای زندگی افزایش یابد؛ از همسانسازیِ نصفه و نیمه چیزی عاید ما نشده است؛ سطح حقوقها پایین است و بازنشستگان دچار بحران معیشت هستند.
آنها در شعارها و پلاکاردهای خود میگویند: حقوق بازنشسته فقط برای یک هفته است و بس!
از تجمع امروز (۳۰ آبان) خبر دادند؛ امروز تعداد زیادی از معلمان بازنشسته برای چندمین بار از استانهای مختلف به تهران آمدهاند و در اعتراض بهعدم اجرای رتبهبندی و افزایش ناچیز متناسبسازی، دست به اعتراض صنفی زدند.
یکی از این معلمان گفت: ما هفته گذشته نیز چندین تجمع صنفی ترتیب دادیم؛ هم مقابل سازمان برنامه و بودجه رفتیم هم مقابل وزارت آموزش و پرورش؛ دوبار هم مقابل نهاد ریاست جمهوری در پاستور جمع شدیم اما گویا مسئولان صدای ما را نمیشنوند.
او افزود: ما معلمان بازنشسته ۱۴۰۰ هستیم که رتبهبندی برای ما اجرایی نشده است؛ ضمن اینکه به آوردهی ناچیز متناسبسازی اعتراض داریم.
به گفته این معلم، فرهنگیان بازنشسته خواستار اجرای فوری رتبهبندی و اصلاح متناسبسازی هستند.
بازنشستگان در تجمع امروز شعار دادند «اعمال رتبهبندی حق مسلم ماست» و خواستار اعمال آن در فیشهای حقوقی خود شدند.
حقوق بازنشستگان حداقل بگیر چقدر بالا رفت؟
وزیر تعاون تاکید کرد: به ما انتقاد صورت گرفت که چرا به حقوق حداقل بگیران تامین اجتماعی هم مبلغی اضافه کردید. در قانون اولیه هم نامی از حداقل بگیران بازنشسته تأمین اجتماعی نبرده شده بود، اما هدف روح قانون متناسب سازی این بود که به همین بازنشستگان حداقل بگیر کمک شود. لذا این موضوع را مطرح کردیم که حداقل ۱۰ درصد به حقوق بازنشستگان حداقل بگیر هم اضافه شود.
احمد میدری در جمع خبرنگاران به سوالات اصحاب رسانه پاسخ گفت.
احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در جمع خبرنگاران پس از دیدار با جمعی از فعالین دانشجویی اظهار کرد: تعامل و پیگیری مسائل عمده کشور توسط گروههای دانشجویی حاکی از رشد درک عمیق در میان این گروههاست.
وی افزود: ما پذیرای مشارکت گروههای مختلف دانشجویی از قبیل بسیج دانشجویی هستیم. پیشنهاد ما این است که هستههای اندیشهورز دانشجویی به کمک ما بیایند. مثلا برخی از گروههای دانشجویی نسبت به موضوع حادثه طبس و معادن کشور حساس هستند. آنان درباره اقداماتی که باید صورت بگیرد، صاحب نظر و فکر هستند و در عین حال ما باید اطلاعاتی را به آنان ارائه دهیم که از خطای احتمالی نظرات جلوگیری شده و همزمان از نظراتشان استفاده کنیم.
میدری با اشاره به موضوع شایعه حذف یارانهها تصریح کرد: ما برای حذف یارانه هیچ گروه و فردی را نشانه روی نکرده و به سازمان هدفمندی یارانهها اعلام نکردیم و در این زمینه سازمان هدفمندسازی یارانهها اطلاع بیشتری دارد. فعلا نیز گزارشی در رابطه با این ادعا به ما ارائه نشده است.
وزیر کار درباره مشکلات بیمه تکمیلی بازنشستگان گفت: موعد قرارداد بیمه تکمیلی دیروز تمام شده که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی شب گذشته مذاکره کرده و قرارداد جدید بیمه تکمیلی به زودی دوباره بسته خواهد شد. مشکل دیروز حل شده و برای بازنشستگان مشکلی پیش نخواهد آمد.
وی با بیان اینکه موضوع سهام عدالت در دایره وظایف وزارت اقتصاد است، ادامه داد: ما در حوزه عدالت شغلی با اندیشکدههایی که مساله عدالت را پیگیری میکردند، در تعامل و همکاری هستیم. ضمن اینکه مراحلی در جهت عدالت شغلی به خصوص در زمینه سهم سه درصدی معلولین در مشاغل در سازمان امور اداری و استخدامی در حال طی شدن است.
میدری در زمینه انتقادات به طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان پاسخ داد: در سازمان تامین اجتماعی مّر قانون در زمینه متناسب سازی اجرا شده است. در مورد بازنشستگان کشوری، احکام را سازمان اداری و استخدامی تدوین و بودجه را سازمان برنامه و بودجه مشخص میکند و ما فقط نقش پرداخت کننده داریم. تا جایی که میدانیم سازمان امور اداری و استخدامی اقدامات خود را دقیق انجام داده است.
وزیر تعاون تاکید کرد: به ما انتقاد صورت گرفت که چرا به حقوق حداقل بگیران تامین اجتماعی هم مبلغی اضافه کردید. در قانون اولیه هم نامی از حداقل بگیران بازنشسته تأمین اجتماعی نبرده شده بود، اما هدف روح قانون متناسب سازی این بود که به همین بازنشستگان حداقل بگیر کمک شود. لذا این موضوع را مطرح کردیم که حداقل ۱۰ درصد به حقوق بازنشستگان حداقل بگیر هم اضافه شود.
میدری خاطرنشان کرد: کسانی که در بازنشستگان کشوری پر درآمد همسان سازی حقوق شدند، نفع بیشتری بردند و با این وجود حتما از بازنشسته حداقل بگیر هم باید حمایت میشد. البته ما انتقادی از مجلس نسبت به این امر نشنیدیم. دولت مشکل بیمه تکمیلی کارکنان مشمول صندوق کشوری را نیز در دستور کار قرار داده و لایحه حل آن را طراحی کرده است. جامعه از متناسب سازی انتظار اجرای ۱۰۰ درصدی داشت اما در قانون طی سال اول ۴۰ درصد آن اجرا میشود و مابقی دو سال بعدی انجام میشود.
وی درباره مباحث مطرح شده از سوی خود در زمینه مفاسد مطرح شده در شستا و تامین اجتماعی گفت: مباحث مطرح شده گاه در سطح تخلف چند مدیر بوده است. کشف موارد تخلف و فساد در سطحی که مطرح شد هوشیاری نهادهای ضابط مثل وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و گزارشهای این مراجع باعث کمک به ما در برخورد با این مفاسد بوده است.
میدری در پایان خاطرنشان کرد: مفاسد حتی در سطح کوچک خود هم بزرگ باید تلقی شوند زیرا سرمایه اجتماعی و اعتماد را در کشور مورد آسیب قرار میدهند./اندیشه معاصر