با “آخرین وضعیت احکام متناسب سازی بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته(+پرداخت آذرماه)| اطلاعیه مهم سازمان برنامه وبودجه” در خدمت شما هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین وضعیت احکام متناسب سازی بازنشستگان کشوری و فرهنگیان بازنشسته(+پرداخت آذرماه) را بهمراه اطلاعیه مهم سازمان برنامه وبودجه در اندیشه معاصر مطالعه کنید ضمن اینکه اضافه می کنیم در این باره عسگر فریاد افزود: از طرفی سه آئین نامه اجرایی به تاریخهای ۱ تیرماه ، ۱۱ شهریورماه ، ۲۹ مهر ماه به تصویب هیئت وزیران رسیده بود که هرسه آنها انحراف از منظور مقنن و هدف قانون داشته و به نوعی تضییق و یا توسعه قانون در دو مورد اخیرشان ، با ایرادات حتی قالیباف رئیس مجلس روبرو شد.
یک فعال بازنشستگان کشوری خبر داد: احکام جدید حقوقی بازنشستگان و مستمری بگیران کشوری شامل فرهنگیان بازنشسته بر اساس جداول توافقی از آذر ماه صادر و پرداخت میشود.
عسگر فریاد در این باره نوشته است: خدمت بازنشستگان عزیز کشور میرساند که قانون برنامه هفتم توسعه چندین تکلیف را برای متناسب سازی بعهده دولت گذاشته که عبارتند از ؛
مبنا قرار گرفتن ۹۰ ٪ حقوق و مزایایی شامل کسور شاغلان مشابه و همتراز با بازنشسته
اجرای متناسب سازی از تاریخ ۱۴۰۳/۱/۱ میباشد
میزان و نحوه اجرای متناسب سازی بصورت ۴۰ ، ۳۰ ، ۳۰ درصد در سه سال متوالی بود.
تغییر هر یک از این تکالیف تقریبا غیرممکن است به عبارتی احکام استوار و محکم میماند.
در کنار تکالیف بالا در جدول ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، سقف اعتبار ۵۰ همت از محل ۱٪ ارزش افزوده مالیات برای اجرای ۴۰٪ سال جهت متناسب سازی تعریف شده بود.
از طرفی سه آئین نامه اجرایی به تاریخهای ۱ تیرماه ، ۱۱ شهریورماه ، ۲۹ مهر ماه به تصویب هیئت وزیران رسیده بود که هرسه آنها انحراف از منظور مقنن و هدف قانون داشته و به نوعی تضییق و یا توسعه قانون در دو مورد اخیرشان ،با ایرادات حتی رئیس مجلس روبرو شد.
علاوه بر این ایرادهای قانونی رئیس مجلس، دستورالعمل های اجرایی نیز دو اشکال اساسی بر خلاف ماده ۱۰۴ و تبصره های ۱ و ۲ ماده ۱۰۹ قانون مدیریت خدمات کشوری داشته است.
جلسات متعدد از تاریخ ۵ نهایت ۲۱ آبان در خصوص اجرای مُرّ قانون با تیم های بازنشستگان در سازمان برنامه و بودجه با کارشناسان سازمانهای دولتی انجام یافت تا جداول توافقی جهت اجرای تکالیف قانون تهیه و جهت برآورد اعتبار به صندوقها بازنشستگی ارسال شد. نهایتاً به این نتیجه منجر شد که اعتبار لازم برای اجرای کامل قانون نزدیک ۷۵ همت میباشد.
مع الوصف دولت مکلف است در سال جاری اختصاص ۷۵ همت برای اجرای تکلیف سال جاری از محل اعتبار فوق الذکر اقدام و اجرا کند.
بنا به اطلاع بنده هیچ گونه توافقی برای نحوه تخصیص اعتبار جهت اجرای قانون در جلساتی که بنده در آن حضور داشته ام ، توافقنامه ای منعقد نشده است .
البته همانطور که قبلا عرض کرده ام علاوه بر تیمهای ما تیمهای دیگری نیز در غیاب ما به سازمان دعوت شده ،بنده از جداول و توافقات آنها اطلاعی ندارم و مربوط به حیطه کاری ما نبوده است.
اما در صحبت با کارشناسان سازمان بطور تماس تلفنی آخرین اخباری که به بنده اطلاع رسانی شده این بوده که احکام بر اساس جداول توافقی از آذر ماه صادر و پرداخت میشود و تا آخر اسفند ماه سال جاری مبالغ مازاد و معوقات پرداخت نشده در سال جاری تسویه میگردد.
جناب زنگنه نماینده محترم مجلس هم، مصاحبه های مختلفی را انجام داده که هیچ کدام از بیانات ایشان تاکنون عملیاتی نشده است.
لذا بنده «سخنگوی سازمان و سخنگوی جناب زنگنه» نیستم و در آن جایگاه الحمدُللّه قرار ندارم که صحت و سقم بیانات ایشان را پاسخگو باشم.
اطلاعیه مهم سازمان برنامه وبودجه
سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور اطلاعیهای درباه متناسبسازی حقوق بازنشستگان توضیحاتی ارائه کرد.
سازمان برنامه و بودجه کشور با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: “این سازمان طی نامهای به مجلس محترم شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اظهار نموده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال ۱۴۰۳ و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد. ”
۱. با توجه به مفاد جزء (۱) بند (ر) ماده (۲۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت، مقرر شده است که حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و صندوق فولاد، طی سه سال به ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه برسد.
۲. در بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ نیز مقرر شده یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شده و صرف متناسبسازی حقوق بازنشستگان مندرج در بند ۱ فوق شود.
۳. ردیف هزینهای متناظر با یک درصد افزایش مزبور با شماره ۶۳-۵۵۰۰۰۰ با عنوان “متناسبسازی حقوق بازنشستگان” فقط به مبلغ ۵۰ همت در جدول شماره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ منظور شده است.
۴. برای اجرای قانون در چارچوب مصوبات هیئت تطبیق، به مبلغ ۷۵ همت منابع نیاز است.
۵. همانطور که اشاره شد، رقم مندرج در ردیف قانونی، فقط ۵۰ همت است.
۶. سازمان برنامه و بودجه کشور به استناد بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم، اجازه هزینه و صرف منابع مازاد بر آنچه (۵۰ همت) در قالب ردیف ۶۳-۵۵۰۰۰۰ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است را ندارد.
۷. سازمان برنامه و بودجه کشور طی نامهای به مجلس محترم شورای اسلامی، ضمن تشریح کامل فرایند متناسبسازی حقوق بازنشستگان و پیشنهاد گزینههای مختلف، اظهار نموده که هزینهکرد مازاد بر مبلغ ۵۰ همت بابت این موضوع در سال اول (۱۴۰۳) و اجرای هر کدام از گزینههای پیشنهادی، نیاز به مجوز قانونی و تأمین منابع دارد.
۸. شایان ذکر است تمامی موارد مذکور، عینا به طور شفاف و دقیق به استحضار ریاست محترم جمهوری نیز رسیده است.
بدیهی است به محض ابلاغ مجوزهای قانونی و تأمین منابع برای سال جاری و متناسب آن برای سال آینده، مطابق قانون عمل خواهد شد. “/اندیشه معاصر