آخرین وضعیت حقوق‌ آبان ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی| متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آبان به کجا رسید؟

آخرین وضعیت حقوق‌ آبان ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی| متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آبان به کجا رسید؟

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با “آخرین وضعیت حقوق‌ آبان ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی| متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آبان به کجا رسید؟” در خدمت شما هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، آخرین وضعیت حقوق‌ آبان ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و اضافه می کنیم که در بند الحاقی یک ماده ۲۹ لایحه برنامه هفتم توسعه، دولت موظف شده است تا پایان سال سوم برنامه، اقداماتی را به منظور افزایش حقوق بازنشستگان انجام دهد. طبق این بند، در سال اول (۱۴۰۳)، حقوق بازنشستگان به میزان ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت و در سال‌های دوم و سوم (۱۴۰۴ و ۱۴۰۵) نیز هر کدام ۳۰ درصد از مابه‌التفاوت حقوق تا ۹۰ درصد مورد نظر در حقوق بازنشستگان لحاظ خواهد شد.

جهت اطلاع از آخرین و بروزترین اخبار بازنشستگان" کانال تلگرام اخبار بازنشستگان" را دنبال کنید.

آخرین وضعیت حقوق‌ آبان ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تامین اجتماعی با متناسب سازی

تعیین تکلیف احکام بازنشستگان پس از تکلیف مجلس به دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از ابتدای سال معطل مانده و بازنشستگان دولت نسبت به این امر معترض‌اند.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری یکی از مطالبات پر سابقه و دیرین بازنشستگان این صندوق و کارمندان بازنشسته دولت بوده است. در این زمینه بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش و بازنشستگان وزارت جهاد کشاورزی که دریافتی کمتری به نسبت سایر وزارتخانه‌ها دارند، مطالبه‌گری بیشتری دارند.

با وجود اینکه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال با در نظر گرفتن منابع لازم، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری را به دولت تکلیف کرده بود، اما همچنان صندوق کشوری و سازمان برنامه و بودجه، گنجاندن مبالغ ناشی از اجرای این طرح را در احکام صادره حقوق مستمری این بازنشستگان لحاظ نکرده است.

البته شایعاتی نیز در مورد مشکل تامین مالی منابع اجرای همسان‌سازی از سوی کارکنان صندوق کشوری مطرح شده و با این استدلال که «صندوق کشوری خود همسو با بازنشستگان است و در واقع از مبالغ معین شده سازمان برنامه استفاده می‌کند» مشکل را از طرف تخصیص منابع دولتی معرفی کردند. اما برخی دیگر از منابع؛ همزمان مشکل منابع مالی اجرای طرح را حل شده ارزیابی کرده و مشکل را در بخش اداری کار و تعیین تکلیف محاسبات آن برای بازنشستگان مختلف معرفی کردند.

محمد علیخانی (از فعالان کارزار همسان‌سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته در آذربایجان غربی) در این رابطه توضیح داد: قرار بوده است که از مهرماه احکام همسان‌سازی شده حقوق بازنشستگان اعمال شود، اما با این وجود از سوی سازمان برنامه و بودجه با تعلل و خلف وعده مواجهیم. کمیسیون‌های مجلس به سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه فشار می‌آورند تا مبالغ همسان‌سازی تعیین و واریز شود، اما هنوز از آن طرف میز مقاومت صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: بازنشستگان کشوری و به ویژه آموزش و پرورش از تعللی که از ابتدای بهار امسال شروع شده و پس از هفت ماه هنوز ادامه دارد، ناراضی هستند. صدای آنان نیز به جایی نمی‌رسد. هر ماه وعده‌هایی از سوی مسئولین می‌شنویم اما با این وجود شاهد این موضوع هستیم که وعده‌ها عملیاتی نمی‌شود. در آخرین قولی که داده بودند، قرار بر این بود که تا پایان مهرماه احکام همسان‌سازی بازنشستگان کلیه دستگاه‌های دولتی صادر شود، اما شنیده‌های ما حاکی از آن است که در این ماه نیز چیزی دست بازنشستگان ما را نمی‌گیرد.

این فعال حقوق بازنشستگان کشوری تاکید کرد: البته ظاهرا سازمان برنامه و بودجه و شخص آقای پورمحمدی رئیس این سازمان، با چند تن از نمایندگان بازنشستگان کشوری دیدار و مذاکراتی داشته است؛ اما نکته عجیب این است که هیچکدام از فعالان کانون‌های بازنشستگان ما و فعالین حقوق بازنشستگان کشوری، آنان را نمی‌شناسند و مشخص نیست مشورت‌ها با کدام بازنشستگان صورت گرفته است!

این بازنشستگان مشمول همسان‌سازی حقوق نمی‌شوند!

«محمد رضایی» بازنشسته کشوری در ارتباط با جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و ابهامات به وجود آمده، گفت: اولین سوال این است که چرا همسان سازی با ۵۰ همت انجام می‌شود؛ پاسخ این است که همسان‌سازی فعلاً با ۵۰ همت انجام می‌شود چون که در دولت قبل ۲۰ همت از ۷۰ همت خرج شده که منجر به باقی ماندن ۵۰ همت از مبلغ پیش‌بینی شده برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شده است اما این به معنای پایمال شدن آن ۲۰ همت دیگر نیست و براساس قول رییس سازمان برنامه و بودجه کشور بقیه این طلب در سال آینده به بازنشستگان پرداخت می‌شود.

اخیرا یک نماینده مجلس اعلام کرده به ۵۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد؛ این افراد چه کسانی هستند؛ رضایی در این رابطه گفت: آقای تاج گردون گفته به تعداد ۵۰۰ هزار نفر همسان‌سازی تعلق نمی‌گیرد، منظورش افرادی است که اخیراً بازنشست شده‌اند و این‌ها حقوق کامل تا الان دریافت کردند و در نتیجه شامل همسان‌سازی نمی‌شوند.

او در ارتباط با جریان خالص و ناخالص در پرداخت‌ها که عارف معاون ریاست جمهوری مطرح کرده، توضیح داد: بر اساس مباحث در جلسه‌ای که برگزار شد، اجرای همسان‌سازی به صورت ۹۰ درصد شاغل و مُر قانون انجام می‌شود و در این خصوص هم جای نگرانی نیست.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آبان به کجا رسید؟

اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح از آبان ۱۴۰۳ آغاز می‌شود و به دنبال آن معوقات حقوقی این بازنشستگان نیز در اولویت پرداخت قرار خواهد گرفت.

به گزارش اندیشه معاصر، پس از ماه‌ها بحث و پیگیری، طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به تصویب نهایی هیئت وزیران رسید و از آبان ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد. این طرح با هدف کاهش فاصله حقوقی بین بازنشستگان و شاغلان هم‌تراز اجرا می‌شود و قرار است ۹۰ درصد حقوق و مزایای شاغلان هم‌تراز را به بازنشستگان نیروهای مسلح اختصاص دهد.

آیا اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به موقع انجام خواهد شد؟

با توجه به اینکه جلسه هماهنگی نهایی بین سازمان برنامه و بودجه، ستاد کل نیروهای مسلح و سایر نهادهای مربوطه در ۳۰ مهر برگزار شد و توافق بر اجرای طرح از آبان ماه به عمل آمد، برخی بازنشستگان همچنان نسبت به اجرای به‌موقع آن تردید دارند. این نگرانی ناشی از تأخیرهای گذشته در اجرای طرح‌های مشابه و پرداخت معوقات حقوقی است. در سال‌های اخیر، وعده‌هایی درباره افزایش حقوق بازنشستگان داده شده که به تعویق افتاده یا به‌طور کامل اجرا نشده‌اند.

بنابراین، با وجود اعلام رسمی، بسیاری از بازنشستگان تا زمان واریز مبالغ متناسب‌سازی به حساب‌هایشان همچنان اطمینان کامل ندارند.

جداول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح شامل چه جزئیاتی است؟

نهایی‌سازی جداول همطرازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح، از جمله اقداماتی است که از ۳۰ مهر آغاز شده و در جلسات فشرده میان سازمان برنامه و بودجه، ستاد کل نیروهای مسلح و سابا مورد بحث قرار گرفته است. این جداول شامل محاسبات دقیق حقوق و مزایا بر اساس ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم‌تراز است. برای تعیین حقوق هر بازنشسته، عواملی نظیر سنوات خدمت، درجه نظامی، سابقه ایثارگری و سایر مزایای مرتبط با شرایط شغلی در نظر گرفته می‌شود. با این حال، برخی از بازنشستگان ابراز نگرانی کرده‌اند که ممکن است این جزئیات به‌درستی در جداول محاسبه نشده باشد و افزایش حقوق‌ها به میزان کافی پاسخگوی نیازهای اقتصادی‌شان نباشد.

چرا برخی بازنشستگان نیروهای مسلح از نحوه اجرای متناسب‌سازی ناراضی هستند؟

اعتراضاتی که از سوی برخی بازنشستگان نیروهای مسلح مطرح شده، به دلیل تفاوت‌های چشمگیر در میزان افزایش حقوق میان گروه‌های شغلی و سطوح مختلف است. برخی از بازنشستگان معتقدند که افزایش حقوق‌ها بسیار ناچیز بوده و به شرایط خاص آن‌ها مانند سابقه خدمت طولانی و سابقه ایثارگری توجه کافی نشده است.

به‌ویژه، بازنشستگانی که بیش از ۳۰ سال خدمت کرده‌اند، انتظار داشتند حقوقشان به شکل قابل‌توجهی افزایش یابد، اما این افزایش برای برخی از آن‌ها تنها در حد چندصد هزار تومان بوده است. از دیگر شکایات مطرح‌شده، عدم محاسبه صحیح آیتم‌هایی نظیر حق مدیریت و تفاوت‌های فاحش در افزایش حقوق گروه‌های شغلی مشابه است.

معوقات حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح چگونه و چه زمانی پرداخت می‌شود؟

طبق تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس، احکام جدید بازنشستگان نیروهای مسلح باید تا پایان آبان ماه صادر شود و پرداخت حقوق‌ها بر اساس این احکام صورت گیرد.

با این حال، پرداخت معوقات حقوقی به تأمین منابع مالی وابسته است. اگر این منابع تأمین شود، معوقات نیز در آبان ماه پرداخت خواهد شد؛ در غیر این صورت، پرداخت‌ها به محض تأمین منابع به تعویق خواهد افتاد. نگرانی از تأخیر در پرداخت معوقات و عدم شفافیت در خصوص زمان دقیق واریز، همچنان از دغدغه‌های بازنشستگان است.

هرچند اجرای متناسب‌سازی حقوق یک گام مثبت برای بهبود وضعیت معیشت بازنشستگان محسوب می‌شود، اما انتقادات و نگرانی‌هایی در مورد نحوه اجرای آن وجود دارد.

بسیاری از بازنشستگان انتظار دارند که این طرح به‌طور کامل فاصله حقوقی میان آن‌ها و شاغلان هم‌تراز را کاهش دهد. با این حال، برخی معتقدند که نواقص و اختلافات موجود در محاسبات می‌تواند باعث ایجاد تبعیض در پرداخت‌ها شود. برای جلب رضایت بازنشستگان، ضروری است که در اجرای طرح شفافیت بیشتری صورت گیرد و اصلاحاتی برای رفع نواقص احتمالی در نظر گرفته شود.

اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح می‌تواند به بهبود شرایط اقتصادی آن‌ها کمک کند، اما تحقق کامل عدالت در پرداخت‌ها به اقدامات تکمیلی و اصلاحات در نحوه محاسبه حقوق و معوقات نیاز دارد./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *