ارزان‌ ترین و گران‌ ترین خودروهای ایرانی (+جدول)؛ ۴ آذرماه ۱۴۰۳| کوتاه شدن دست واسطه‌ ها با اصلاح «قیمت خودرو»

ارزان‌ ترین و گران‌ ترین خودروهای ایرانی (+جدول)؛ ۴ آذرماه ۱۴۰۳| کوتاه شدن دست واسطه‌ ها با اصلاح «قیمت خودرو»

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

در این پست با ارائه “ارزان‌ ترین و گران‌ ترین خودروهای ایرانی (+جدول)؛ ۴ آذرماه ۱۴۰۳| کوتاه شدن دست واسطه‌ ها با اصلاح «قیمت خودرو»” در خدمت شما هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، قیمت کارخانه ای خودروهای داخلی از ۴۰۰ میلیون تومان فراتر رفت، افزایش قیمتی که خرید خودرو را برای بسیاری از مردم غیرممکن خواهد کرد. در اندیشه معاصر ضمن بیان ارزان‌ ترین و گران‌ ترین خودروهای ایرانی به جدول قیمت ها نیز پرداخته ایم و در پایان؛ کوتاه شدن دست واسطه‌ ها با اصلاح «قیمت خودرو» به نقل از رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو کشور را شرح خواهیم داد.

ارزان‌ ترین و گران‌ ترین خودروهای ایرانی

براساس آخرین اخبار خودرو، با انتشار لیست جدید قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا، کف قیمت کارخانه‌ای خودرو به بالای ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است. این تغییر، بسیاری از متقاضیان خودرو را در شوکی عمیق فرو برده است.

ارزان‌ترین و گران‌ترین محصول ایران خودرو

طبق آخرین اعلام ایران‌خودرو، ارزان‌ترین محصول این خودروساز، پژو ۲۰۷ با موتور TU3، با قیمت حدود ۵۹۰ میلیون تومان عرضه می‌شود. در سوی دیگر، دنا پلاس با گیربکس اتوماتیک آپشنال، با قیمت حدود ۹۴۳ میلیون تومان به گران‌ترین محصول این شرکت تبدیل شده است.

ارازن‌ترین و گران‌ترین محصول سایپا

در خودروسازی سایپا نیز شرایط مشابهی حاکم است. ارزان‌ترین محصول این شرکت، کوییک S با استاندارد ۸۵گانه، با قیمت حدود ۴۰۵ میلیون تومان معامله می‌شود. در عین حال، شاهین پلاس با گیربکس اتوماتیک، گران‌ترین خودرو سایپا، با قیمت حدود ۸۶۲ میلیون تومان عرضه می‌شود.

باتوجه به قیمت‌های اعلامی، کوییک S با استاندارد ۸۵ گانه، پایین‌ترین قیمت کارخانه ای را در میان تمام محصولات تولید داخل دارد. بنابراین، کف قیمت خودرو در مبدأ از مرز ۴۰۰ میلیون تومان عبور کرده است، اتفاقی که می‌تواند پیامدهای منفی زیادی را برای متقاضیان به همراه داشته باشد.

تا قبل از این، افرادی که توان خرید خودرو از بازار را نداشتند به سراغ ثبت‌نام در طرح‌های فروش خودروسازان می‌رفتند تا بلکه از این راه صاحب خودرو شوند. ولی اکنون با این افزایش قیمت، به احتمال زیاد بخش قابل‌توجهی از این متقاضیان، از دایره خریداران خودرو حذف خواهند شد.

خودرو ۳ آذر ۱۴۰۳ ۴ آذر ۱۴۰۳
سورن پلاس دوگانه‌سوز EF۷ مدل ۱۴۰۳ ۸۱۰ میلیون تومان ۸۱۵ میلیون تومان
سورن پلاس بنزینی EF۷ مدل ۱۴۰۳ ۷۸۰ میلیون تومان ۷۹۰ میلیون تومان
دنا پلاس شش‌دنده‌‌ ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ ۹۸۵ میلیون تومان ۹۸۵ میلیون تومان
دنا پلاس اتوماتیک آپشنال مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان
پژو پارس XU۷p مدل ۱۴۰۳ ۷۳۰ میلیون تومان ۷۳۰ میلیون تومان
۲۰۷ با موتور TU۳ مدل ۱۴۰۳ ۶۹۰ میلیون تومان ۷۲۰ میلیون تومان
۲۰۷ دنده‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ ۷۸۰ میلیون تومان ۸۰۰ میلیون تومان
۲۰۷ اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان
رانا پلاس ارتقایافته مدل ۱۴۰۳ ۷۲۵ میلیون تومان ۷۲۵ میلیون تومان
رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل ۱۴۰۲ ۷۲۰ میلیون تومان ۷۲۰ میلیون تومان
تارا دنده‌ای V۱ مدل ۱۴۰۳ ۷۸۵ میلیون تومان ۷۹۰ میلیون تومان
تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۳ ۹۵۰ میلیون تومان ۹۶۰ میلیون تومان
تارا اتوماتیک V۴ مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان
پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ ۶۶۰ میلیون تومان ۶۵۵ میلیون تومان
ساینا S دنده‌ای تیپ DA مدل ۱۴۰۳ ۴۵۰ میلیون تومان ۴۵۰ میلیون تومان
کوئیک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۴۵ میلیون تومان ۴۴۵ میلیون تومان
کوئیک SR دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۴۵۰ میلیون تومان ۴۵۰ میلیون تومان
اطلس مدل ۱۴۰۳ ۵۵۰ میلیون تومان ۵۶۰ میلیون تومان
سهند S ۵۲۵ میلیون تومان ۵۴۰ میلیون تومان
شاهین دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ ۸۰۰ میلیون تومان ۸۰۰ میلیون تومان
شاهین اتوماتیک مدل ۱۴۰۳ ۸۵۰ میلیون تومان ۸۵۰ میلیون تومان
شاهین پلاس مدل ۱۴۰۳ یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۵۰ میلیون

واکنش‌های گسترده به افزایش قیمت کارخانه ای خودروها

این افزایش قیمت‌ها نه تنها مردم را ناراضی کرد، بلکه واکنش نمایندگان مجلس را نیز برانگیخت. آن‌ها وزیر صنعت، معدن و تجارت را به مجلس احضار کردند تا دلایل این افزایش قیمت‌ها را توضیح دهد. وزیر صمت در پاسخ به سوالات نمایندگان، به تشریح عوامل موثر بر افزایش قیمت خودرو پرداخت.

ایران‌خودرو و سایپا در ساعات پایانی روز ۲۷ آبان ۱۴۰۳، لیست جدید قیمت محصولات خود را در سایت کدال سازمان بورس منتشر کردند. حال پس از گذشت حدود پنج روز، قیمت‌های جدید برای مصرف‌کنندگان به‌روزرسانی شده است که به معنی پایان امید برای پایین آمدن مجدد قیمت‌ها است.

مصرف‌کنندگان اکنون با چالشی جدید روبه‌رو هستند، چرا که قیمت‌های کارخانه‌ای خودرو به سطحی رسیده که پیش‌تر در بازار آزاد مشاهده می‌شد.

کوتاه شدن دست واسطه‌ها با اصلاح قیمت خودرو

رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: کسانی از اصلاح قیمت‌های خودرو ناراضی هستند که به دنبال گرفتن خودرو از کارخانه و فروش آن در بازار و سود بردن بیشتر از رانت هستند.

آقای محمدرضا نجفی منش در مصاحبه ای افزود: به دلیل اختلاف زیاد قیمت خودرو از کارخانه تا بازار، در حال حاضر حدود ۷۰۰ هزار خودرو توسط مصرف کننده غیر واقعی خریداری و در پارگینک‌ها انبار شده و منتظر افزایش قیمت هستند تا از فروش، سود بیشتری عایدشان شود.

ایران خودرو و سایپا

وی گفت: انتظار داریم با اصلاح اخیر قیمت‌های خودرو، قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها درست شود، که به تبع آن میزان تولید، افزایش و قیمت بازار پایین می‌آید.

نجفی منش اضافه کرد: قیمت‌گذاری دستوری و سیاست‌های غلط دولت و مجلس در عرصه خودرو موجب شده است که اکنون خودروسازان کشور با زیان روبرو شوند.

وی در رابطه با عرضه خودرو در بورس هم گفت: عرضه خودرو در بورس آخرین راهکار است؛ کار درستی که در همه جای دنیا مرسوم است به این روش است که خودرو توسط خودروساز قیمت گذاری و عرضه می‌شود؛ بنابراین ما هم می‌توانیم با الگو برداری از کشور‌های پیشرفته؛ قیمت گذاری و عرضه خودرو را به خودروسازان واگذار کنیم که این بهترین روش رونق بازار است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو افزود: اگر میزان تولید افزایش یابد، فاصله قیمت کارخانه تا بازار هم کم می‌شود در چنین شرایطی واسطه‌ها برای اینکه کمتر زیان کنند خودرو‌های دپو شده را با قیمت‌های پایین‌تر روانه بازار می‌کنند مانند اتفاقی که سال ۹۰ کشور تجربه کرد؛ در آن زمان تولید افزایش یافت,، اما متقاضی کمتر شد و خودروسازان مجبور شدند که خودرو‌های خود را به روش‌های اقساطی و چکی به مشتریان بفروشند.

نجفی منش با اشاره به اینکه بازار خودرو هم اکنون بازار کاذبی است گفت: در حال حاضر متقاضیان خرید خودرو به دنبال سود بردن از اختلاف قیمت هستند بنابراین اگر تولید افزایش پیدا کند و اختلاف قیمت کمتر شود و واسطه‌ها کمتر سود ببرند‏‌, این صنعت به حالت عادی خود بر می‌گردد.

وی ادامه داد: بر اساس آمار اعلامی، سال ۱۴۰۱ هفت میلیون خودرو در کشور معامله شد، از این تعداد فقط یک میلیون خودرو توسط خودروسازان و با دخالت برخی از نهاد‌ها فروخته شد و شش میلیون معامله توسط مردم و در بازار آزاد بدون کمترین شکایتی صورت گرفت، اگر این روش درست مدیریت شود و خودرو به دست مصرف کننده واقعی برسد به نفع عموم مردم خواهد بود.

نجفی منش گفت: اصلاح قیمت خودرو، افزایش تولید را به دنبال خواهد داشت در این صورت زیان خودروسازان کمتر و بدهی آنها به قطعه سازان هم به حداقل خواهد رسید.

وی گفت: دهه ۷۰ تا اوایل دهه هشتاد، اتفاق خوبی در کشور رخ داد، در آن زمان قیمتی که وجود داشت قیمت حاشیه بازار بود و ۱۳ سال با وجود افزایش قیمت نهاده ها، قیمت خودرو ثابت ماند یا به صورت جزیی افزایش یافت؛ جالبتر اینکه بعضا قیمت بازار کمتر از قیمت کارخانه بود بنابراین اگر تجربه دهه ۷۰ را دوبار تکرار کنیم خودرو با قیمت واقعی به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد ضمن اینکه دست واسطه‌ها و دلالان هم از این بازار کوتاه می‌شود.

نجفی منش با اشاره به اینکه صنعت خودرو سازی جزء صنایع پیشران هر کشور است، افزود: نخستین صنعتی که در ایران تحریم شد صنعت خودروسازی، اعم از قطعه سازی و مواد اولیه آن بود نه واردات خودرو.

نجفی منش افزود: رقابتی کردن خودروسازان راهکار دیگر است که می‌تواند این صنعت را رونق بخشد کاری که در همه جای دنیا مرسوم است؛ اگر دولت اجازه دهد که ساز و کار بازار، عرضه و تقاضا را تعیین کند نتیجه بهتری خواهیم گرفت,، زیرا هر جایی که دولت در قیمت گذاری دخالت داشته نتیجه مطلوبی به دست نیامده است.

رئیس انجمن صنایع همگن نیروی محرکه و قطعه سازان خودرو کشور گفت: بعد از تحریم صنعت خودرو، با توجه به ظرفیت‌های موجود کشور، نه تنها این صنعت تعطیل نشد بلکه تولید را در مقطعی افزایش هم دادیم اگر دولت اجازه دهد که خودروسازان خودشان قیمت گذاری کنند، خودشان عرضه کنند و از نظر کمیت و کیفیت با خودروسازان داخلی و خودرو‌های وارداتی رقابت داشته باشند شاهد رشد این صنعت خواهیم بود./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *