برنامه‌ریزی برای ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پیک برق ۱۴۰۴

برنامه‌ریزی برای ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پیک برق ۱۴۰۴

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با موضوع “برنامه‌ریزی برای ساخت ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پیک برق ۱۴۰۴” در خدمت شما هستیم.

معاون وزیر نیرو گفت: برای پیک برق ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی‌هایی شده تا بتوانیم ساخت حدود ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را اجرایی کنیم.

توصیه می کنیم کانال انرژی خورشیدی رو دنبال کنید

محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا در نشست خبری که در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد، با اشاره به تلاش برای توسعه زیرساخت‌ها و اجرای زرح‌های تجدیدپذیر در کشور گفت: در طی روز‌های برگزاری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق، ساتبا ۱۱ موافقت نامه، قرارداد و تفاهم نامه با بخش‌های مختلف به امضا رسانده است.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: مجموعه سازمان ساتبا دوبال حوزه تجدید پذیر و بهره وری دارد و این دوبال باید به صورت متوازن پیگیری و دنبال شوند. در این زمینه در نمایشگاه امسال تلاش شده به حوزه بهره وری توجه ویژه‌ای شود.

وی با اشاره بحث ناترازی انرژی برق عنوان کرد: در حوزه تجدید پذیر برنامه ریزی شده تا ۳۰ هزار مگاوات در دولت چهاردهم وارد مدار شود و ریل گذاری صورت گرفته در گذشته تقویت شده است تا بتوانیم این مهم را تسهیل و اجرایی کنیم.

طرزطلب ادامه داد: برای پیک برق ۱۴۰۴ برنامه ریزی‌هایی شده تا بتوانیم حدود ۵۰۰۰ مگاوات را نصب و اجرایی کنیم و البته نگران هستیم که نتوانیم همه این ظرفیت تکمیل شود و در این زمینه با تامین منابع دولتی و کمک بخش خصوصی این اقدام را دنبال و اجرایی خواهیم کرد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برای ساخت ۵۰۰۰ مگاوات، ۱۴۰۰ نقطه شناسایی شده است، ادامه داد: این امکان که۵۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید نصب شود را فراهم کرده‌ایم و به بخش خصوصی نیز این مناطق و طرح‌ها معرفی شده است تا بتوانیم این میزان را محقق کنیم. وی بیان کرد: امیدواریم سرمایه گذاران برای رفع نیاز‌های خود به فروش برق در تابلوی برق سبز بورس انرژی ورود کرده و مقدمات کاهش ناترازی انرژی کشور را تامین و فراهم کنیم.

رئیس سازمان ساتبا خاطرنشان کرد: دولت برنامه ریزی‌هایی در این زمینه انجام داده است تا بتواند در کنار بخش خصوصی این مهم را طبق زمان بندی مورد نظر اجرایی کنیم. معاون وزیر نیرو در ادامه نشست خبری گفت: در بحث تسهیلاتی که از محل اعتبارات اشتغالزایی در اختیار ساتبا قرار گرفته بود، ۵۰۰ نفر حایز شرایط شناخته شده‌اند تا این تسهیلات به آن‌ها پرداخت شود. وی ادامه داد: در این زمینه ۲ همت برای ساتبا در نظر گرفته شده در صورتی که به حدود ۲۰ همت برای تسهیلات اشتغال نیاز داریم تا بتوانیم پروژه‌های کمتر از ۱۰ مگاوات را اجرایی کنیم.

رئیس سازمان ساتبا بیان کرد: اگر بتوانیم شاهد همکاری بانک‌ها در این حوزه باشیم قطعا علاوه بر اشتغال زایی شاهد تولید برق به کمک این بخش خواهیم بود. وی یادآور شد: امیدواریم با تلاش‌های انجام شده و مصوباتی که در حوزه‌های مختلف دریافت کرده‌ایم بتوانیم شاهد اجرای طرح‌های تجدید پذیر باشیم که نتیجه آن کاهش ناترازی انرژی برق در کشور خواهد بود.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه اولویت نخست ساتبا برای تامین تجهیزات و اجرای پروژه‌های تجدیدپذیر، با بخش خصوصی است، گفت: تسهیل گری‌هایی در موضوع تخصیص زمین انجام شده، اما مشکلاتی هم وجود دارد و بخش‌های مختلف باید در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند تا مشکلی در بحث تخصیص زمین به سرمایه گذاران برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایجاد نشود.

وی با اشاره به موضوع صادرات برق تولیدی تجدیدپذیر‌ها اظهار کرد: هنوز به صورت جدی کسی درخواستی برای صادرات برق تجدید پذیر ارائه نکرده است، اما این آمادگی وجود دارد تا در صورتی که بخش خصوصی بخواهد صادرات داشته باشد براساس قوانین، مجوز صادرات به بخش خصوصی داده شود.

طرز طلب با بیان اینکه دولت عزم خود را جزم کرده است تا با توجه به بحث ناترازی انرژی، در حوزه تجدید پذیر سرمایه گذاری داشته باشد و به هر شکلی به این ناترازی‌ها را جبران کند، تصریح کرد:اولویت اول با سرمایه گذاری بخش خصوصی و ساخت داخل است، اما اگر به هر دلیل این امکان شکل نگرفت دولت از راه‌های دیگر مشکل مردم را حل خواهد کرد و طرح‌های مورد نظر خود را اجرایی می‌کند.

وی با اشاره به مشوق‌های درنظر گرفته شده برای تسهیل گری حضور سرمایه گذاران در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد: تسهیل گری‌ها انجام شده و همه مجوزات و زمین در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است تا به تولید برسد و برق تولیدی خود را در بورس انرژی به فروش برساند چرا که فعالیت تابلوی برق سبز، بهترین مشوق برای حضور سرمایه گذاران در حوزه تجدیدپذیر برای جبران ناترازی برق است.

وی با اشاره به اینکه اولویت نخست ساتبا برای تامین تجهیزات و اجرای پروژه‌های تجدیدپذیر، با بخش خصوصی است، اضافه کرد: دولت نمی‌تواند دست روی دست بگذارد و منتظر بماند تا شاید این کار اجرایی شود بنابراین به هر روشی پروژه‌های خود را برای کاهش ناترازی کشور اجرایی خواهد کرد.

محسن طرز طلب با تاکید بر اینکه باید در موضوع ارتقای بهره وری انرژی قدم برداریم و از وسایل پربازده استفاده کنیم، گفت: موضوع استفاده از پنل خورشیدی و باطری‌های خانگی باید در کشور فرهنگ سازی شود تا با تعدیل قیمت این تجهیزات شاهد روی آوردن مردم به استفاده از این امکانات برای افزایش بهره وری باشیم.

وی افزود: اگر در موضوع کولر‌های آبی و گازی از موتور‌های به روز و پربازده استفاده کنیم قطعا شاهد افزایش بهره وری انرژی خواهیم بود و در این صورت چندان نیازی به اعمال محدودیت در حوزه مصرف نخواهد بود.

طرزطلب اضافه کرد: پیش بینی می‌کنیم بیش از ۱۰ هزار مگاوات در حوزه بهره وری در کشور صرفه جویی انرژی داشته باشیم. وی با اشاره به آخرین وضعیت احداث نیروگاه‌های بادی عنوان کرد: مجوز احداث ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی صادرشده است و امیدواریم با جدیتی که در این زمینه داریم طرح‌های نیروگاه بادی به سرعت اجرایی شوند.

طرزطلب ادامه داد: تامین کنندگان داخلی اگر بتوانند نیاز ما را تامین کنند از آن‌ها حمایت خواهیم کرد و دولت نیز بحث منابع مالی این کار را حل خواهد کرد. در این زمینه ما نگران زمان بندی تحویل طرح‌ها هستیم، زیرا باید این ظرفیت جدید تا پیش از پیک سال آینده وارد مدار شود و در غیر این صورت به سمت واردات خواهیم رفت.

وی عنوان کرد: می‌توانیم بدون ایجاد خطوط انتقال و سرمایه گذاری در این بخش، حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه بادی و خورشیدی ایجاد کنیم و تا این میزان تولید، محدودیتی برای بحث انتقال نداریم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه احداث نیروگاه‌های بادی بیش از ۷۱ هزارمگاوات و در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی بیش از ۱۵۰ هزار مگاوات ظرفیت وجود دارد، افزود: تا میزان حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار مگاوات تولید از سوی نیروگاه‌های خورشیدی و بادی به راحتی به شبکه متصل می‌شود و نیازی به سرمایه گذاری در حوزه انتقال نیست.

طرزطلب عنوان کرد: سرمایه گذاران در حوزه ثبت سفارش، تخصیص اعتبارات، حوزه بانکی و … مشکلاتی دارند و ما به عنوان ساتبا در تلاش هستیم تا با برگزاری جلساتی با بانک‌ها و وزارت صمت و… تسهیلگری انجام دهیم تا مسیر برای اجرای طرح‌های تجدید پذیر هموار و شاهد اجرای طرح‌ها باشیم.

منبع: وزارت نیرو

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *