در این پست با ارائه “برنامههای کمیته امداد برای توانمندسازی مددجویان” در خدمت شما هستیم.
معاون خدمات و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به مددکاری اجتماعی گفت: در سالیان اخیر کمیته امداد با دارا بودن گستردهترین شبکه مددکاری کشور که قریب به ۸۰۰۰ نفر را در برمیگیرد تلاش کرده توانمندسازی را به صورت جدی به عنوان راهبرد کلان در کلیه برنامهها در راس امور قرار دهد.
به گزارش ایسنا، حسین خدرویسی در همایش ملی مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به سیاستگذاری مددکاری اجتماعی و توانمندسازی در جامعه هدف کمیته امداد، اظهار کرد: تعاریف توانمندسازی بسیار متعدد است اما تعریفی نسبتا متناسب با جامعه هدف کمیته امداد است که در آن تعریف که سیاست محوری و اساس کار ماست، فرآیندی پیوسته، چندبعدی، هدفمند شامل اموری نظیر آگاهیبخشی، آموزش، حرفهآموزی و مساعدت مالی و… است و ضمن تاکید بر کرامت انسانی افراد به آنان در راستای دستیابی به منابع فرصتها، پذیرش مسئولیتها و تامین نیازهای متعارف خویش کمک میکند.
وی افزود: توانمندسازی یک فرایند سه ضلعی است؛ سازمان خدمتدهنده کمیته امداد و سازمان بهزیستی، خدمتگیرنده مددجو یا مددخواه و محیط کلان بیرونی را در برمیگیرد و موفقیت نهایی مستلزم کارآمدی هر سه ضلع است.
خدرویسی تصریح کرد: در بخش سازمان خدمتدهنده عواملی همچون منابع انسانی، مالی، اعتباری و زیرساختها و دادههای اطلاعاتی و… نقش دارند. در بخش خدمتگیرنده عواملی همچون وضعیت سنی، جنسیت، تحصیلات، مهارتهای فردی و وضعیتهای سلامت و توانمندیهای شخصی و در بخش محیط کلان عواملی همچون سیاستهای کلان، وضعیت تورم جامعه، شاخص بیکاری، قدرت خرید مردم و تکانههای اقتصادی، حوادث و بلایای طبیعی نقش دارند.
معاون خدمات و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: در سالیان اخیر کمیته امداد با دارا بودن گستردهترین شبکه مددکاری کشور که قریب به ۸۰۰۰ نفر را در برمیگیرد تلاش کرده توانمندسازی را به صورت جدی به عنوان راهبرد کلان در کلیه برنامهها در راس امور قرار دهد. در این سالها تغییر راهبردی اتفاق افتاده است که از ارائه خدمت برای رفع نیاز به ارائه خدمت برای توانمندسازی و خروج از چرخه فقر سیاستگذاری شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از دیگر اسناد بالادستی ما در امداد در حوزه توانمندسازی میتوان به مواردی همچون بند ۳ ماده ۶ اساسنامه که بر فراهمآوردن امکانات لازم به منظور توانمندسازی تاکید شده، چشمانداز ۱۰ ساله امداد که بر دستیابی به پوشش صد درصد بسته خدمات توانمندسازی و کاهش دوره حمایتی تاکید شده، سیاستهای برنامه هفتم توجه به تمام سطوح خدمت به محرومان اعم از رفع نیازهای فوری و توانمندسازی و اقدامات پیشگیرانه در زمینه تولید فقر و… تاکید شده، اشاره کرد.
خدرویسی تصریح کرد: خدمات منتج به توانمندسازی در کمیته امداد اشکال متنوعی دارد و تلاش شده تا با تنوعبخشی در این عرصه زمینه توانمندسازی جامعه هدف حادث شود که عبارت از خدمات اقتصادی، اشتغالزایی در قالب ۸ الگو، سرپناه در قالب سه روش برای توانمندسازی مددجویان، خدمات پایه حمایتی سلامت در قالب پنج روش، معیشت در قالب سه خدمت، حمایتهای اجتماعی توانمندساز در قالب دو خدمت، خدمات اجتماعی توانمندساز کمیته امداد مشتمل بر خدمات فرهنگی، آموزشی و حقوقی است.
معاون خدمات و سلامت خانواده کمیته امداد با تاکید بر اینکه سال گذشته در حوزه ایجاد فرصتهای شغلی ۱۰۰ هزار نفر توانمند شدند، اظهار کرد: چشم انداز عملیاتی امداد برای سال جاری نیز توانمندی ۱۱۰ هزار است.
وی با اشاره به کمک به امر ازدواج گفت: در سال گذشته بیش از ۸۰ هزار عروس با مساعدت این نهاد به خانه بخت رفتند و در سال جاری این خدمت به بیش از ۱۰۰ هزار بسته جهیزیه خواهد رسید.
خدرویسی با اشاره به بخش اشتغال نیز اعلام کرد که علاوه بر اعطای تسهیلات اشتغال، خدمات کاریابی اشتغال را برای افراد آموزشدیده در دستور کار داریم. از سوی دیگر در بحث بیمههای اجتماعی برای ۱۲۰ هزار سرپرست خانوار از طریق سازمان تامین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، بیمهپردازی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه از بین ۵ میلیون مددجوی این نهاد، بالغ بر ۷۰۰ هزار دانشآموز و ۵۰ هزار دانشجو تحت پوشش داریم، گفت: یکی از راههای جلوگیری از تکثیر فقر، ارائه آموزشهای مهارتی و ایجاد شغل برای فرزندان خانوادههای نیازمند است که این مهم به طور جدی در دستور کار کمیته امداد قرار دارد.