برگزاری نشست بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک

برگزاری نشست بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با موضوع “برگزاری نشست بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک” در خدمت شما هستیم.

مشارکت مردم و سرمایه گذاران در احداث نیروگاه‌های خورشیدی و احداث نیروگاه‌های ۳ مگاواتی خورشیدی، آخرین وضعیت پروژه‌های ساخت سامانه‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی درسطح کشور با اولویت مناطق محروم و چالش‌های ساخت نیروگاه‌های بخش کشاورزی از موضوعاتی بوده است که در نشست تخصصی با عنوان “بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک” به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

توصیه می کنیم کانال انرژی خورشیدی رو دنبال کنید

به گزارش برق نیوز، همزمان با برپایی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، نشست تخصصی با موضوع “ارایه راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های کوچک مقیاس (حمایتی، انشعابی، کشاورزی، صنایع کوچک) ” با هدف بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک تجدیدپذیر در سالن خلیج فارس واقع در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست جعفر محمد نژاد سیگارودی، مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ضمن ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در موضوع توسعه نیروگاه‌های مقیاس کوچک اظهار کرد: قرارداد‌های متعددی در سازمان ساتبا برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر داریم و در این حوزه علاقه‌مندان در حوزه‌های مختلف می‌توانند با ساتبا قرارداد منعقد کنند.

وی افزود: استفاده از ظرفیت ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، تابلوی برق سبز بورس انرژی، توسعه نیروگاه‌ها در مدارس با کمک خیرین، احداث نیروگاه محدود به انشعاب برق (پشت بامی) و صادرات برق تجدید پذیر و… از جمله مدل‌ها و پیشران‌های توسعه برق تجدید پذیر در کشور است و در دستور کار قرار دارد.

محمدنژاد سیگارودی ادامه داد: برای مثال مدل سرمایه گذاری تابلوی برق سبز بورس انرژی، فرصت خوبی در اختیار بخش خصوصی قرار داده تا بتوانند برق تولیدی را در حوزه نیروگاه‌های تجدید پذیر با قیمت واقعی تری به فروش برسانند.

وی با اشاره به مزیت‌های نیروگاه‌های تجدید پذیر گفت: نیروگاه تجدید پذیر در کوتاه مدت امکان تولید برق و احیا را دارد و از نظر زیست محیطی دارای مزیت‌های بسیار خوبی نسبت به نیروگاه‌های فسیلی است؛ در این زمینه باید گفت که از این پس توسعه نیروگاه‌های فسیلی نه از نظر اقتصادی و نه فنی دارای توجیه نیستند، بلکه باید نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور توسعه یابد.

در ادامه این نشست عبدالرضا حسینی مهر، مجری طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شرکت توانیر گفت: انرژی برق زیرساخت است و هیچ زیرساختی بدون برق نمی‌تواند قابلیت توسعه‌ای داشته باشد.

وی افزود: در دولت چهاردهم تعداد ۱۴ مگاپروژه جهت کاهش ناترازی تولید و مصرف تا پیک سال ۱۴۰۴ تعریف شده است تا بتوانیم شاهد کاهش ناترازی انرژی در کشور باشیم.

مجری طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی شرکت توانیر عنوان کرد: توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر به میزان ۳۰ هزار مگاوات شامل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵ هزار مگاوات نیروگاه بادی از مهمترین پروژه‌های در دستور کار در این زمینه است.

وی با اشاره به برنامه‌های مد نظر توانیر در جهت کمک به توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر عنوان کرد: مشارکت مردم و سرمایه گذاران در احداث نیروگاه‌های خورشیدی ۳ مگاواتی خورشیدی از جمله برنامه‌هایی است که توانیر با همکاری ساتبا به دنبال اجرایی کردن آن است.

همچنین در ادامه این نشست احسان فرهی، دبیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج مستضعفین با تاکید بر نقش این سازمان در توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر اظهار کرد: سازمان بسیج سازندگی به صورت جدی به پروژه انرژی‌های تجدید پذیر ورود کرده و جهاد روشنایی را در کشور آغاز کرده است.

وی ادامه داد: حدود ۶۰۰۰ پروژه برای ساخت سامانه‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی را درسطح کشور با اولویت مناطق محروم نصب کرده‌ایم و تا پایان سال امیدواریم ۱۰ هزار پروژه برای احداث سامانه‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی دیگر در کشور اجرا شود.

فرهی عنوان کرد: همچنین ۱۶۰۰ تعاونی آماده کرده ایم تا پروژه‌های احداث سامانه‌های ۲۰۰ کیلوواتی را به صورت تجمیعی در سراسر کشور نصب کنیم و با اجرای این پروژه‌های تجمیعی بتوانیم مشکلات این حوزه را رفع کنیم.

وی با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات برای توسعه حوزه تجدیدپذیر گفت: همکاری ضعیف بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات به این حوزه باعث شده تا با چالش در اجرای طرح جهاد روشنایی کشور مواجه شویم.

در ادامه این نشست سرافرازی، مدیرکل امور آب معاونت آب وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش کشاورزی یکی از کارفرما‌های بزرگ اشتغال کشور است، گفت: علاوه بر این جهادکشاورزی نقشی اساسی در تامین امنیت غذایی کشور دارد و از این رو باید چالش‌های برق این حوزه مرتفع شود.

وی با اشاره به نقش گسترده جهاد کشاورزی و نیاز این حوزه به انرژی ادامه داد: یکی از دلایلی که نتوانسته‌ایم نیروگاه‌های تجدید پذیر را در حوزه کشاورزی گسترش داده و در این زمینه موفق عمل کنیم این است که خلاء اطلاعاتی در این حوزه داریم.
سرافرازی تصریح کرد: ضرورت دارد لیستی از شرکت‌های مطمئن و توانمند از این حوزه ایجاد شود تا بتوانیم برای معرفی به کشاورزان از آن استفاده کنیم و این حوزه را به میزانی که مورد نیاز است توسعه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۹ درصد از انرژی برق سراسری در پیک مصرف در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود و ۱۴ درصد از این میزان مصرف مربوط به چاه‌های برقی حوزه کشاورزی است.

در پایان این نشست عزتی مشاور معاونت اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه احداث سامانه‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) از مهمترین اقداماتی است که برای ایجاد اشتغال و تامین نیاز‌های انرژی از سوی کمیته امداد و توسط مددجویان اجرایی می‌شود، گفت: در سال‌هایی که طرح نیروگاه خورشیدی به عنوان طرح‌های اشتغال زا دنبال می‌شود توانسته ایم به ایجاد اشتغال برای مددجویان بپردازیم.

وی با بیان اینکه در این زمینه از سال ۹۴ تا ۱۴۰۰ حدود ۲۷۹۱ طرح اجرایی شده است، افزود: تاکنون بیش از ۴۸ هزار مددجو شناسایی شده که از این تعداد با ۲۴ هزار نفر قرار خرید تضمینی منعقد و حدود ۱۵ هزار نفر از این قراردادها، اجرایی و برق تولیدی آنها به شبکه سراسری متصل شده است.

عزتی عنوان کرد: برنامه کمیته امداد امام خمینی (ره) جهت تسریع در اجرای طرح‌های نیروگاهی، همکاری مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) در تامین مالی و تامین یکپارچه تجهیزات طرح‌ها و توسعه احداث نیروگاه‌های تجمیعی هم راستا با اجرای نیروگاه‌های انشعابی است تا بتوانیم شاهد تسریع اجرای طرح‌های نیروگاه‌های تجدید پذیر باشیم.

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *