در این پست می خواهیم “بومگردیها خواهان برق خورشیدی هستند” را توضیح دهیم.
امروزه مقوله مهمی در دنیا وجود دارد که به واسطه کسری برق و قطعی مداوم برق ملموستر شده است، مقوله انرژیهای تجدید پذیر و پاک که بسیار هم مهم است از طرفی صنعت گردشگری ارتباط نزدیکی با این مقوله دارد و به واسطه تأثیر و هدفگذاری که در مسیر پایداری برای آن سیاستگذاری شده، امروزه میتواند به یکی از پیش برندههای انرژی پاک خورشیدی و بادی تبدیل شود.
جوان آنلاین: در حالی صنعت گردشگری به ویژه اقامتگاههای بومگردی پیشتاز حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر شدهاند که کشور با کسری شدید و کمبود برق روبهروست و این مهم میتواند کمک کننده کشور باشد.
امروزه مقوله مهمی در دنیا وجود دارد که به واسطه کسری برق و قطعی مداوم برق ملموستر شده است، مقوله انرژیهای تجدید پذیر و پاک که بسیار هم مهم است از طرفی صنعت گردشگری ارتباط نزدیکی با این مقوله دارد و به واسطه تأثیر و هدفگذاری که در مسیر پایداری برای آن سیاستگذاری شده، امروزه میتواند به یکی از پیش برندههای انرژی پاک خورشیدی و بادی تبدیل شود.
صنعت گردشگری از بایدهای جوامع توسعه یافته است و جامعه به طور خودجوش به سمت آن حرکت میکند. بنابراین، یکی از مباحثی که به خوبی میتواند به رشد این صنعت کمک کند مقوله انرژیهای پاک است، به رغم اینکه مشکلات مربوط به تعرفههای انرژی نیز همچنان گریبان این حوزه را گرفته است.
۴ هزار بومگردی پیشتاز بر خورشیدی و بادی
«یاور عبیری» رئیس جامعه بومگردی ایران ضمن اشاره به مقوله اهمیت انرژیهای پاک و نقش بومگردیها در این حوزه عنوان میکند از نیازهای امروز جوامع تخصصی مانند بومگردیها در حوزه گردشگری حوزه انرژیهاست که مقولهای حیاتی و بسیار مهم محسوب میشود.
او با بیان اینکه بیش از ۴ هزار بومگردی در کشور وجود دارد، گفت: بومگردیها به واسطه اینکه غالباً در روستاها هستند فضای بسیار خوبی را برای استفاده از پنلهای خورشیدی یا انرژیهای بادی دارند و همین مسئله موجب شده علاقهمندی و احساس تمایل به استفاده از این نوع انرژی در این جامعه پررنگتر باشد.
درآمد برق خورشیدی پابهپای گردشگری
«هدی سلیمانی» رئیس هیئت رئیسه یکی از شرکتهای بزرگ تولید پنلهای خورشیدی با بیان اینکه گردشگری جزو مسائل پرچالش و فعال کشورمان به شمار میرود، اظهار کرد: جامعه بومگردی و هتلداری میتوانند با توسعه نیروگاههای خورشیدی در محل خودشان و در فضای اقامت خود درآمد سالانه خود را داشته باشند. او با اشاره به اینکه غالباً صنعت گردشگری فصلی است و در برخی از ایام سال میزان گردشگر کاهش یافته و درآمدزایی نیز بسیار کاهش مییابد، گفت: فضاهای اقامتی خصوصاً بومگردیها به واسطه فضاهای موجودی که دارند میتوانند در این خصوص فعالیت کنند و درآمد پایداری داشته باشند چراکه از این طریق، هزینههای مجموعه نیز لزوماً از محل گردشگری تأمین نمیشود.
این فعال اقتصادی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با بیان اینکه اگر افراد در قالب صنف و از طریق ارگانهای ذیربط پیش قدم شوند، میتوانند از این مقوله برخوردار شوند، تصریح کرد: روشهای نصب متعددی وجود دارد که این امکان را ایجاد کرده تا بتواند با نوع معماری بومگردی نیز همسو باشد مانند لبههای ایوانها، سقفهای غیرقابل استفاده و سایبانها.
او خاطرنشان کرد: پنلهای رنگی نیز موجود است که میتوانند از نظر معماری جذابیت بصری هم ایجاد کنند و با این روش میتوان در سطح کشور و خصوصا جامعه گردشگری توسعه داد.
نظر متولیان صنعت گردشگری
متولیان صنعت گردشگری کشور روی خوشی به انرژیهای تجدیدپذیر نشان دادهاند، به طوری که نه تنها روی خوش بلکه به عنوان یک مسئله جدی از آن یاد کرده و درصدد پیگیری آن برآمدهاند. آغاز گفتمان در این خصوص از حاشیه یک نشست با هیئت مدیره جامعه بومگردیها آغاز شد که به دنبال آن، انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه مسئله مهم گردشگری کشور در بحث انرژی معطوف به مقوله انرژیهای تجدیدپذیر است، گفت: از پیگیری تشکلها و بخشهای مختلف گردشگری در این مقوله بسیار استقبال میکنیم کمااینکه بومگردیها میتوانند پیشتاز این مقوله باشند و در این خصوص اهتمام لازم را به کار خواهیم بست.
او ضمن اشاره به توجه ویژه دولت و شخص رئیسجمهور به این مقوله، نسبت به اخذ تسهیلات و پیگیری ویژه برای حوزه انرژی خبرداد و به خبرنگار روزنامه جوان گفت: از رئیسجمهور این مهم را برای صنعت گردشگری پیگیر خواهیم شد و میتوانیم با توجه به اقلیم مناسب ایران و ظرفیت بومگردیها این مسئله را پیش ببریم.
محسنی بندپی با تأکید بر اینکه گردشگری در خصوص استفاده و برخورداری از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر پیشتاز خواهد بود، تصریح کرد: ایران با توجه به شراط اقلیمی غالبا خشک در مرکز و برخورداری از نورخورشید میتواند در تأمین برق واحدهای گردشگری مؤثر واقع شود و شاید روزی بتوانیم اینگونه پیش بینی کنیم که میزان مصرف برق انشعابی سفر و تمام برق بومگردیها از طریق برق خورشیدی تأمین شود.
انرژیهای پاک در سبد تجهیزات و تسهیلات گردشگری
«احمد تجری» مدیرکل سرمایهگذاری معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن اشاره به این مسئله که آیا صنعت گردشگری هیچ حمایتی از جوامع و فعالان این حوزه درخصوص انرژیهای پاک دارد، به روزنامه جوان گفت: دولت درصدد حمایت از این مسائل برآمده و حمایتهایی را نیز در قالبهای تعریف شده دیگری دارد و ما نیز مبتنی بر این سیاستها تمایل داریم که حمایتهای این حوزه را افزایش دهیم و وظیفه خود میدانیم.
او با بیان اینکه امروز نیازهای کشور به خصوص قطعی و کسری برق لزوم حرکت به سمت انرژیهای پاک را یادآور میشود، بیان کرد: حمایتهایی که برای این حوزه دیدیم بیشتر به مسئله تجهیزات واحدهای گردشگری مانند اقامتگاهها و هتلها برمیگردد.
او با بیان اینکه در خصوص تجهیزکردن زیرساختهای گردشگری مواردی مانند پنلهای خورشیدی را به عنوان یک بخش از تجهیزات و زیرساخت حمایت میکنیم، گفت: دولت از انرژیهای پاک حمایت میکند و این یک سیاستگذاری کلان در نگاه حاکمیت است که ما نیز آن را دنبال میکنیم.
اینطور که به نظر میرسد صنعت گردشگری اهتمام ویژهای نسبت به تأمین برق خورشیدی داشته و به رغم ناملایمتیهایی که همواره در این چند سال صنعت گردشگری را دچار نوسانات زیادی کرده است، این صنعت حامی مردم، محیط زیست و اقتصاد کشور بوده و در این خصوص بومگردیها با سیاستگذاریهایی معطوف به حفظ ارزشهای ملی و جهانی صلح طلبانه گام برداشتهاند.
منبع: روزنامه جوان