تحولات زمستانی در حقوق بازنشستگان| از افزایش ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومانی حقوق برخی بازنشستگان تا اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری»

تحولات زمستانی در حقوق بازنشستگان| از افزایش ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومانی حقوق برخی بازنشستگان تا اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری»

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با خبر “تحولات زمستانی در حقوق بازنشستگان| از افزایش ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومانی حقوق برخی بازنشستگان تا اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری»” در خدمت شما هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، تحولات زمستانی در حقوق بازنشستگان را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و از افزایش ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومانی حقوق برخی بازنشستگان تا اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری» را بررسی کرده ایم ضمن اینکه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به صورت رسمی در آبان ۱۴۰۳ کلید خورد و در ماه آذر ادامه پیدا کرد؛ اکنون خبر از افزایش ۲ میلیون تومانی حقوق برای برخی بازنشستگان رسیده است و در اندیشه معاصر به توضیحاتی دراین باره می پردازیم.

جهت اطلاع از آخرین و بروزترین اخبار بازنشستگان" کانال تلگرام اخبار بازنشستگان" را دنبال کنید.

تحولات زمستانی در حقوق بازنشستگان

پیش از آن بازنشستگان تامین اجتماعی مبلغ ۳ میلیون تومان و بازنشستگان کشوری مبلغ ۵ میلیون تومان بابت علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند. متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری با یک ماه تاخیر از ماه آذر آغاز شد. بازنشستگان لشکری در ابتدای پاییز ۲ میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی دریافت کردند و میزان دریافتی آنها بابت متناسب‌سازی کمتر از بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان کشوری بوده است.

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ چقدر است؟

حقوق بازنشستگان در ماه دی در حالی قرار است با اعمال متناسب‌سازی واریز شود که بازنشستگان در ماه‌های گذشته نسبت به میزان افزایش حقوق خود گلایه‌مند بوده و مبالغ دریافتی بسیار کمتر از میزان تصورشان بوده است.

امیر رهبر که بازنشسته فعال صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح است به تازگی در گفت‌وگو با ایلنا اعلام کرده که بالاترین مبلغ واریز شده برای بازنشستگان نیروهای مسلح ۷۰۰ هزار تومان بوده است. او گفته است که قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نیروهای مسلح به بدترین شکل انجام شده و موجب ناراحتی و نارضایتی شده است.

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز قابل توجه نیست و برخی از بازنشستگان در دو ماه گذشته خبر داده‌اند که ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان به حقوق آنها اضافه شده است. گفته می‌شود متوسط دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی بابت متناسب‌سازی ۷۰۰ هزار تومان است.

در خصوص بازنشستگان کشوری نیز به طور رسمی اعلام شد که متوسط مبلغ متناسب‌سازی حقوق آنها حدود ۲ میلیون تومان است؛ اگرچه این بازنشستگان نیز در ماه آذر اعلام کردند که مبلغی بسیار کمتر از ۲ میلیون تومان بابت متناسب‌سازی دریافت کرده‌اند.

بنابراین طبق اخبار رسمی، متوسط دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی و بازنشستگان نیروهای مسلح بابت متناسب‌سازی ۷۰۰ هزار تومان و متوسط مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری حدود ۲ میلیون تومان است که این مبالغ در فیش حقوقی بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ درج خواهد شد.

رقم نهایی «حقوق بازنشستگان» تامین اجتماعی بانک رفاه بعد از اعمال همسان سازی

بازنشستگی فرآیندی است که در آن فرد از فعالیت‌های حرفه‌ای خود دست می‌کشد. این مرحله می‌تواند به صورت کامل یا نیمه‌وقت باشد، که در این صورت فرد با کاهش ساعات کاری یا حجم کار به تدریج از شغل خود فاصله می‌گیرد. بازنشستگی معمولاً به دلیل سالخوردگی، مشکلات جسمی یا تندرستی صورت می‌گیرد.

با انجام همسان سازی حقوق بازنشستگان و بر اساس این اقدام حقوق بازنشستگان با افزایش ۹۰ درصدی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان می‌شود.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه افزود، موضوع ۹۰ درصد متناسب سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مصوب شده است، یعنی سازوکار اجرایی آن در برنامه هفتم توسعه است که هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفت: بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند.
حاجی بابایی گفت: هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسب سازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت واریز خواهد شد.

اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری»

از آنجا که جدول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری ۱۴۰۳ یکی از موضوعات مهم و مورد توجه بازنشستگان در سال جاری است. هدف از اجرای این جدول، بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و برقراری عدالت در پرداخت حقوق‌هاست. با اجرای همسان‌سازی حقوق، فاصله میان دریافتی‌های بازنشستگان کاهش یافته و شرایط بهتری برای این قشر فراهم می‌شود. جدول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری ۱۴۰۳ بر اساس عوامل مختلفی مانند سابقه خدمت و رتبه‌بندی تدوین شده و انتظار می‌رود تاثیر مثبتی بر رفاه بازنشستگان داشته باشد. بررسی جزئیات این جدول می‌تواند به بازنشستگان کمک کند تا از میزان افزایش حقوق و تغییرات آن در سال ۱۴۰۳ مطلع شوند.

اجرای مرحله سوم «همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری»

مرحله سوم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری

مرحله سوم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری چیست باید گفت، مقصود از همسان سازی حقوق بازنشستگان ۱۴۰۳، متناسب سازی حقوق بازنشستگان، با نود درصد (۹۰%) حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز است.

۴۰ درصد از سال اول متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان لشکری در حقوق دی ماه اعمال می‌ شود.

در این خصوص سازمان بازنشستگی نیرو های مسلح اعلام کرد که ۴۰ درصد از سال اول متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان لشکری در حقوق دی ماه اعمال می‌ شود. این اقدام طبق قانون برنامه هفتم برای ایجاد عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان انجام می‌ شود. از سال ۱۴۰۳، حقوق بازنشستگان به میزان ۴۰ درصد حقوق شاغلان هم‌ تراز افزایش خواهد یافت، و در سال‌ های دوم و سوم، ۳۰ درصد از مابه‌ التفاوت تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم‌ تراز اعمال خواهد شد.

اندیشه معاصر نوشت: بر اساس آنچه در قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، مصوب سال ۱۴۰۳، تعیین تکلیف شده؛ افزایش حقوق در همسان سازی، در سال اول (۱۴۰۳)، به میزان چهل­ درصد و در سال های دوم و سوم، هرکدام سی­ درصد مابه­ التفاوت تا نود درصد یاد‌شده خواهد بود.

در خصوص قواعد و شرایط و جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری، در قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، مصوب سال ۱۴۰۳، تعیین تکلیف شده است. تبصره های ۱ تا ۳ بند “ر” ماده ۲۸ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، در خصوصحکم همسان سازی بازنشستگان کشوری ۱۴۰۳، مقرر می دارند:

تبصره ۱: “به­ منظور برقراری عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان با نود درصد (۹۰%) حقوق و فوق‌ العاده‌های مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه، اقدام لازم را به ­عمل آورد. این افزایش از سال ۱۴۰۳، در سال اول، معادل چهل درصد (۴۰%) و در سال های دوم و سوم، هر کدام سی درصد (۳۰%) ما­به ­التفاوت تا نود درصد (۹۰%) یاد­ شده خواهد بود.”

تبصره ۲: “در راستای اجرای ماده (۹۶) قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴/۴/۳۰ با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تامین اجتماعی مکلف است، در طول سه‌ سال اول برنامه، نسبت به متناسب­ سازی مستمری بازنشستگان غیرحداقل بگیر، اقدام نماید؛

به‌ نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با نود درصد (۹۰%) نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب گردد. این متناسب­ سازی، در سال اول به میزان چهل­ درصد (۴۰%) و در سال های دوم و سوم، هرکدام سی درصد (۳۰%) مابه­ التفاوت تا نود درصد (۹۰%) یاد‌شده خواهد بود. این حکم، نافی حقوق حداقل بگیران مطابق قوانین مربوط، از جمله ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی نخواهد بود.”

بازنشستگان لشکری قشری از جامعه هستند که پس از سال‌ها خدمت در نیروهای مسلح و نهادهای مرتبط، به دوران بازنشستگی رسیده‌اند. توجه به وضعیت معیشتی و حقوق بازنشستگان لشکری همواره از دغدغه‌های مهم دولت و برنامه‌ریزان بوده است. در سال ۱۴۰۳، بحث همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده و اجرای این طرح می‌تواند بهبود قابل توجهی در شرایط اقتصادی و رفاهی این قشر ایجاد کند. هدف اصلی همسان‌سازی حقوق، رفع نابرابری‌ها و افزایش عدالت در پرداخت مستمری‌ها برای بازنشستگان لشکری است تا بتوانند از مزایای منصفانه‌ای در دوران بازنشستگی برخوردار شوند.

 

تبصره ۳: “وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مکلف است تا پایان سال دوم برنامه، نسبت به متناسب ­سازی پرداختی مستمری بازنشستگی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، بر اساس محاسبات بیمه‌ ای و در چهارچوب بندهای (۳) و (۴) سیاست های کلی تامین اجتماعی، متناسب با اعتبار دریافتی در بودجه‌ های سنواتی، اقدام قانونی به عمل آورد.”

شایان ذکر است، در آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز در خصوص همسان سازی، تعیین تکلیف گردیده است. ماده ۲ آیین نامه مذکور، مقرر می دارد: “صندوق‌ های بازنشستگی مکلفند، از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در حدود اعتبارات مصوب مربوط، حقوق بازنشستگی مشمولین صندوق خود را با رعایت این آیین نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط، متناسب سازی نمایند.”

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان، منظور از صندوق‌ های بازنشستگی، کلیه سازمان‌ ها و صندوق‌ های بیمه و بازنشستگی مشمول بند (ر) موضوع ماده (۲۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، مصوب سال ۱۴۰۳ می باشد.

 

 انتشار جدول نهایی احکام جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان در دی ماه

اندیشه معاصر نوشت: در توضیح جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ باید گفت، بر اساس آنچه در ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان آمده، جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری مرحله دوم” جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌ بندی بازنشستگان، هستند که بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک (۳۰) سال سابقه بیمه‌ پردازی، تهیه شده اند.”

جدول همسان سازی

جداول احکام جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان نهایی شد

جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری مرحله دوم، توسط نهادهای ذی صلاح و باتوجه به تنوع گروه‌ های شاغلین و بازنشستگان، نظیر فرهنگیان مشمول رتبه‌ بندی، اعضای هیات علمی، قضات و…، تنظیم و به صندوق های بازنشستگی، ابلاغ می گردند تا محاسبات مبلغ همسان سازی، بر اساس آن ها، انجام گردد و حکم و فیش حقوق بازنشستگی مشمولین، اصلاح شود.

در اندیشه معاصر، در خصوص نحوه و زمان واریز و حکم همسان سازی بازنشستگان کشوری ۱۴۰۳، توضیح داده خواهد شد و مسائلی نظیر اینکه ابلاغ همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی انجام شده یا نه، همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی کی واریز میشود و مرحله سوم همسان سازی حقوق بازنشستگان به چه صورت است، بررسی می گردد./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *