دارندگان شناسنامه جلد قرمز اقدام کنند؛ مدارک و مبلغ لازم برای تعویض

دارندگان شناسنامه جلد قرمز اقدام کنند؛ مدارک و مبلغ لازم برای تعویض

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با موضوع “دارندگان شناسنامه جلد قرمز اقدام کنند؛ مدارک و مبلغ لازم برای تعویض” در خدمتتان هستیم.

روند تعویض شناسنامه‌ها، مدارک موردنیاز و محل مراجعه برای این کار از دغدغه‌های بیشتر شهروندان است و آن‌ها می‌خواهند بدانند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی و به کجا مراجعه کنند.

به گزارش منیبان، هاشم کارگر  رئیس سازمان ثبت احوال اظهار داشت: سازمان ثبت احوال کشور به عنوان مرجع احراز هویت افراد، پاسخگوی استعلامات هویتی مراجعه کنندگان دستگاه‌های اجرایی است و در راستای تسهیل و تسریع در خدمات رسانی به مردم و سرعت بخشی به ارائه خدمات به سمت ارائه خدمات الکترونیک و هوشمند گام برداشته و با ایجاد سامانه‌های برخط، پاسخگوی استعلامات دستگاه‌های اجرایی است.

رئیس سازمان ثبت احوال بیان کرد: احراز هویت الکترونیکی، بر اساس الگوریتم‌های رمزنگاری شده و به دلیل سرعت و دقت بیشتر در تایید هویت در مقایسه با روش‌های سنتی، به ویژه در زمینه‌های مانند تجارت الکترونیک، بانکداری دیجیتال و ارائه خدمات اینترنتی موجب ارائه خدمات آسان‌تر و سریعتر به متقاضیان شده است.

به گفته وی، این امر باعث کاهش عملیات‌های دستی و اشتباهات انسانی و افزایش امنیت در فرآیند شناسایی متقاضیان می‌شود.

سازمان ثبت احوال در سال‌های اخیر تلاش کرده تا با توسعه دولت الکترونیک خدمات هویتی را به صورت برخط ارایه نماید. این سازمان وظیفه‌هایی مانند ثبت ولادت و صدور شناسنامه، ثبت وفات و صدور گواهی، تعویض شناسنامه‌های موجود در دست مردم، ثبت ازدواج و طلاق، صدور گواهی ولادت برای شهروندان خارجه و تنظیم دفتر‌های ثبت کل وقایع و نام خانوادگی، ایجاد پایگاه اطلاعات جمعیتی و صدور کارت شناسنایی ملی و جمع آوری و تهیه آمار انسانی سراسر کشور و انتشار آن را بر عهده دارد.

برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی به کجا مراجعه کنیم؟

روند تعویض شناسنامه‌ها، مدارک موردنیاز و محل مراجعه برای این کار از دغدغه‌های بیشتر شهروندان است و آن‌ها می‌خواهند بدانند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی و به کجا مراجعه کنند.

با توجه به تأکید سازمان ثبت احوال بر تعویض شناسنامه‌های قدیمی، همه ما که شناسنامه جلد قرمز داریم، باید برای تعویض شناسنامه هرچه زودتر اقدام کنیم.

البته که اجباری وجود ندارد، اما بهتر است شناسنامه جدید داشته باشید تا یک‌وقت جایی به مشکل برنخورید. اگر سردرگم هستید و نمی‌دانید باید از کجا شروع کنید، این مطلب برای شماست.

روند تعویض شناسنامه‌ها، مدارک موردنیاز و محل مراجعه برای این کار از دغدغه‌های بیشتر شهروندان است و آن‌ها می‌خواهند بدانند که برای تعویض شناسنامه با چه مدارکی و به کجا مراجعه کنند.

۱- اولین کار این است که برای درخواست صدور شناسنامه جدید به‌صورت حضوری به ثبت احوال و یا یکی از دفاتر پیشخوان بروید و پس از دریافت فرم تعویض شناسنامه و پرداخت هزینه‌های قانونی، درخواست خود را ارائه کنید. این کار می‌تواند توسط خود فرد، پدر، جد پدری، مادر (تا زمانی که در زوجیت پدر باشد) یا قیم برای افراد زیر ۱۸سال انجام شود.

این را هم بگوییم که در سال‌های گذشته، خدمات تعویض شناسنامه و دریافت شناسنامه المثنی به صورت اینترنتی و از طریق سایت سازمان ثبت احوال کشور انجام می‌شد و امکان پیگیری صدور شناسنامه با کد ملی هم وجود داشت، اما فعلا این خدمت در لیست خدمات الکترونیکی سایت ثبت احوال وجود ندارد.

۲- بعد از رفتن به اداره ثبت احوال یا دفتر پیشخوان، وقت ارائه مدارکی است که باید با خودتان همراه داشته باشید؛ یعنی اصل شناسنامه و ۳قطعه عکس۴×۳ تمام‌رخ جدید (برای اشخاص ۱۵سال به بالا). بعد هم باید هزینه مربوطه را طبق تعرفه جاری پرداخت کنید.

به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر شناسنامه‌ای که برای تعویض با خودتان برده‌اید عکس نداشته باشد، ارائه اصل مدارک معتبر عکس‌دار از قبیل گذرنامه، کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت، گواهینامه‌رانندگی، کارنامه عکس‌دار دوره‌های تحصیلی راهنمایی به بالا، معرفی‌نامه عکس‌دار دانش‌آموزان از سوی مدرسه‌ای که مشغول تحصیل هستند یا کارت شناسایی عکس‌دار کارکنان دوایر دولتی با ذکر مشخصات سجلی هم کارتان را راه می‌اندازد. اگر هم هیچ کدام از این مدارک را نداشتید، شما را به نیروی انتظامی معرفی می‌کنند تا درخواست تأیید عکس برایتان بیاید.

۳- اگر چند سال قبل برای گرفتن شناسنامه جدید به ثبت‌احوال می‌رفتید، باید حدود ۲‌ماه صبر می‌کردید تا شناسنامه جدیدتان صادر شود.

اما امروزه تعویض شناسنامه در اداره ثبت‌احوال و دفاتر پستی به‌صورت لحظه‌ای انجام می‌شود. البته به‌دلیل افزایش تقاضا برای صدور شناسنامه جدید، این کار ممکن است با تأخیری حداکثر ۱۵روزه هم مواجه شود.

۴- هزینه تعویض شناسنامه امسال ۵۰هزار تومان است. حالا اگر شناسنامه جدید دوباره گم شود، برای صدور شناسنامه جدید ۱۰۰‌هزار تومان از شما می‌گیرند و اگر برای سومین بار برای صدور شناسنامه جدید دست‌به‌کار شوید، این دفعه هزینه پرداختی ۱۵۰‌هزار تومان می‌شود. از مرحله سوم به بعد، هزینه صدور شناسنامه ۳۵۰‌هزار تومان محاسبه می‌شود.

این مطالب رو به هیچ عنوان از دست نده:
اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

14 پاسخ

  1. باسلام مگر نمی گویند شناسنامه باطل‌ است و فقط کارت ملی معتبر است پس مردم چه کنند!!؟آیا فقط بخاطر دریافت پول نیست؟

    1. سلام بدفترپیشخوان میدان ساحل مراجعه کردم یه فرم دادن نوبت ۲ونیم ماهه جهت دریافت مدارک دادن!!!چطورمیگید۱۵روزه؟؟؟

  2. چرا ارائه مدارک برای تعویض شناسنامه ها را الکترونیکی نمیکنید که مردم را دوسه روز از کار و زندگی نزنید چرا بفکر وقت و کار مردم نیستید فقط الکی پول از مردم میگیرید آن هم از کارت های ملی که بقول خودتان هوشمندشان کردید چه استفاده ای دارند واقعا بشماها وکارهایتان دیگر اطمینانی نداریم وفقط کارهایشان را درجهت بر آوردن نیازهای خود می دانیم

  3. والا من مگه بیان در خونه خواهش تمنا بکنن همونجا هم شناسنامه جدید بهم بدن که عوض کنم .نه حوصله صف دارم نه پول اضافی دارم هیچ نیازی هم به شناسنامه ندارم

  4. والا تا الان سه مرتبه رفتم برای تعویض ولی آنقدر دفتر پیشخوان شلوغه که فرار کردم قبلاً شهرک ولیعصر سه چهار تا پیشخوان دولت داشت الان شده یکی تو بدترین جا یه اتاق ده متری با صد نفر تو نوبت

  5. هزینه تعویض شناسنامه در دفاتر پیشخوان اراک ۳۱۵ هزار تومان است چرا میگید پنجاه هزار تومان

  6. نوبت گرفتن بسیار سخت ه اکثرا سیستم ها قطع ه
    میری میگن ظرفیت امروز پر شده.همه چیز اینترنتی شده نوبت گرفتن هم اینترنتی بشه.یا اینکه همه دفاتر پیشخوان کار تعویض شناسنامه رو انجام بدن چون تعداد کمی از دفاتر کار رو انجام میدن.کلا مراحلش رضایت بخش نیست.

  7. چطور رئیس سازمان ثبت احوال کشور هستید که هنوز هزینه تعویض ومدت زمان تحویل شناسنامه رو نمیدونید
    واقعا خنده داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *