در این پست با موضوع “روز پدر چندمه و چند شنبه است | آیا روز پدر تعطیل میباشد” در خدمت شما هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، روز پدر یکی از ایام به شدت مهمی برای افراد میباشد. اکثر مردم در روز پدر به نزد باباهای خود میروند و این روز را به آن ها تبریک میگویند. روز پدر مصادف با ولادت مولای مسلمین امیرالمومنین امام علی میباشد. مردم در روز پدر و ولادت امام علی به شدت خوشحال میشوند و خیلی از مردم کادوهایی برای باباهای خود میخرند. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
تاریخ روز پدر و روز مرد در تقویم ۱۴۰۳
تاریخ روز پدر و روز مرد در تقویم ۱۴۰۳ روز سهشنبه ۲۵ دی (۱۳ رجب – ۱۴ ژانویه) است. با توجه به قرار گیری این روز در روز سه شنبه و وسط هفته، میتوانید امسال برای قدردانی از پدر، یک برنامهی سفر کوتاه آخر هفته تنظیم کنید و شرایطی فراهم کنید که خستگی پدر عزیزتان در یک سفر زمستانی و در گوشهای دنج و گرم از تن و ذهنش بیرون رود.
روز پدر در ایران چه روزی است؟
در ایران، تاریخ این ایام با ولادت حضرت علی (ع) پیوند خورده است. به این ترتیب، نه تنها از پدران زمینی قدردانی میشود، بلکه به مقام معنوی و الگوی پدری حضرت علی (ع) نیز ادای احترام میشود. این پیوند به روز پدر در ایران مفهومی عمیقتر و ارزشمندتر بخشیده است.
هر ساله با نزدیک شدن به زمان آن، تب و تاب تهیهی هدیه و برنامهریزی برای جشن گرفتن این روز بالا میگیرد. به همین دلیل اغلب افراد به دنبال پاسخ این سوال هستند که این زمان کی است و روز پدر چند شنبه است تا بتوانند برنامهریزی دقیقی برای این روز داشته باشند.
این روز در سال ۱۴۰۳ هم از این قاعده مستثنی نیست. بسیاری در تکاپوی یافتن پاسخ سوال روز پدر ۱۴۰۳ چه روزی است هستند تا بتوانند از قبل خود را برای این روز آماده کنند. همچنین، این سوال که این روز چه روزی است، به صورت کلی در ذهن افراد را به خود مشغول میکند.
بسیاری از مردم کنجکاو هستند که بدانند این زمان کیه و چه آداب و رسومی در این روز وجود دارد. در ایران، این زمان فرصتی است برای ابراز عشق و محبت به پدران. فرزندان در این روز به دیدن پدران خود رفته و با تقدیم هدیهی روز پدر و تبریک، از زحمات بی دریغ آنها قدردانی میکنند. گرچه روز جهانی پدر در تاریخ دیگری جشن گرفته میشود، اما پیوند ولادت حضرت علی و روز پدر در ایران، این روز را به مناسبتی منحصر به فرد تبدیل کرده است.
روز پدر نه تنها بهانهای برای جشن و سرور است، بلکه یادآور نقش اساسی پدر در خانواده و جامعه است. پدران، ستونهای مستحکم خانواده هستند که با فداکاری و تلاش بیوقفه، زندگی را برای فرزندان خود مهیا میسازند./دیجی کالا
تاریخچهی روز پدر در جهان
در این بخش به صورت مختصر به تاریخچهی آن در نقاط مختلف جهان میپردازیم.
آغاز ایده و تلاشهای اولیه در آمریکا
ریشههای اولیه آن به اوایل قرن بیستم در ایالات متحده آمریکا بازمیگردد. دو نفر در شکلگیری این روز نقش مهمی ایفا کردند؛ سونورا اسمارد داد و خانم گریس گلدن کلیتون.
در سال ۱۹۰۹ سونورا، اهل ایالت واشنگتن، در مراسم روز مادر به این فکر افتاد که چرا روزی برای بزرگداشت پدران وجود ندارد. سونورا پدر خود، یعنی ویلیام جکسون اسمارت، را که یک کهنه سرباز جنگ داخلی بود و پس از فوت همسرش به تنهایی از شش فرزندش مراقبت میکرد، بسیار تحسین میکرد. او به همین دلیل تصمیم گرفت برای بزرگداشت پدر یک روز خاص تعیین شود.
چند سال قبل از سونورا، در سال ۱۹۰۸، گریس که در ایالت ویرجینیای غربی زندگی میکرد پیشنهاد داده بود که یک روز برای بزرگداشت پدرهایی که در یک فاجعهی معدن جان خود را از دست داده بودند، برگزار شود.
تثبیت و گسترش روز پدر
اولین جشن: به لطف تلاشهای سونورا داد اولین جشن روز پدر در ۱۹ ژوئن ۱۹۱۰ در شهر اسپوکین ایالت واشنگتن برگزار شد.
مخالفتها و چالشها: در سالهای اولیه ایدهی آن با مخالفتها و بیتوجهیهایی روبرو شد؛ چرا که بسیاری معتقد بودند تمرکز روی یک روز خاص برای بزرگداشت پدر ضروری نیست. همچنین تلاشهایی برای ادغام آن با روز مادر صورت گرفت که با مخالفت روبرو شد.
رسمیت یافتن آن در آمریکا: با وجود چالشهای بسیار، تلاشها برای رسمی شدن آن ادامه یافت تا اینکه در سال ۱۹۷۲ رئیسجمهور ریچارد نیکسون، روز یکشنبه سوم ماه ژوئن را به عنوان روز پدر در آمریکا به صورت رسمی اعلام کرد.
روز پدر در سایر نقاط جهان
بعد از آمریکا، به تدریج ایدهی آن در کشورهای دیگر هم مورد استقبال قرار گرفت. با این حال تاریخ برگزاری این روز در کشورهای مختلف متفاوت است. مثلا در کشورهای کاتولیک این روز در ۱۹ مارس همزمان با روز سنت جوزف (همسر حضرت مریم) جشن گرفته میشود. در بسیاری از کشورهای اروپایی روز پدر در سومین یکشنبهی ماه ژوئن است و در بعضی از کشورها روز پدر در تاریخهای مختلفی از سال برگزار میشود./اقتصاد معاصر
چرا میلاد حضرت علی (ع) به عنوان روز پدر نامگذاری شده است؟
حضرت علی (ع) در دامن پیامبر تربیت شد و همواره در کردار و رفتار مانند ایشان عمل می کرد. او همسری مهربان برای حضرت فاطمه (س) و پدری دلسوز برای فرزندانش بود.
همچنین، از آنجایی که امام علی (ع) به عنوان پدر معنوی شیعیان شناخته می شود، میلاد ایشان به عنوان روز پدر نامگذاری شده است. بر اساس حدیثی از پیامبر (ص)، ایشان و حضرت علی (ع) پدران امت هستند.
بنابراین، میلاد حضرت علی (ع) به عنوان روز پدر، فرصتی است برای گرامیداشت مقام پدر و الگوگیری از این امام بزرگوار در زندگی خانوادگی./پارس نیوز