دراین پست با خبر “زمینه سرمایهگذاری در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر مهیاست” در خدمت شما هستیم.
تهران- ایرنا- سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) سرمایه گذاران را برای توسعه تجدیدپذیرها فرا خواند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تلاش برای توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر با هدف رفع ناترازیهای انرژی در دولت چهاردهم از شدت بیشتری برخوردار شده است.
چندی پیش «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ضمن تاکید بر تسریع در توسعه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر گفته بود هر جا مانعی ایجاد شد خود شخصا رسیدگی خواهد کرد.
بهتازگی هم «عباس علیآبادی» وزیر نیرو گفته بود که ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر کشور تا آخر امسال به یکهزار و ۸۰۰ مگاوات خواهد رسید.
همچنین «محسن طرزطلب» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران از علاقهمندان برای توسعه تجدیدپذیرها به میزان پنجهزارمگاوات دعوت کرد.
پیرو این دعوت، ساتبا فراخوانی برای این مهم صادر و در آن اعلام کرد که همه چیز را برای مشتاقان فراهم کرده است.
در این فراخوان آمده است در بررسیهای بهعمل آمده و تشریک مساعی با صاحبان صنایع و فعالان ذیربط، مسائل و مشکلات احتمالی در این حوزه احصاء، و مترتب با آن هیات وزیران در قالب مصوبه شماره ۱۳۴۱۳۷/ت۶۳۳۶۵هـ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ نسبت به تسهیل فرایند و رفع موانع احتمالی اقدام کرده است.
از اینرو، این سازمان در راستای سیاستهای کلان دولت چهاردهم جهت توسعه ظرفیت تولید برق از منابع خورشیدی، نسبت به شناسایی و آمادهسازی اراضی مستعد در مجاورت پستهای فوق توزیع و خطوط ۲۰ و ۳۳ کیلوولت توزیع کشور اقدام و شرایط لازم را برای سرمایهگذاری در احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیتهای سه (۳) الی بیست (۲۰) مگاوات فراهم کرده است.
با توجه به موارد عنوان شده فوق و در راستای تسریع در انجام بررسیهای لازم، مقتضی است علاقهمندان به مشارکت در این مهم، ضمن اعلام آمادگی، نسبت به ارائه مدارک و مستندات مورد اشاره در بند «ب» این فراخوان اقدام کنند.
شرایط و الزام های کلّی برای سرمایهگذاری عبارت است از:
۱. تأمین مالی: تامین مالی احداث نیروگاههای موضوع فراخوان حاضر بر عهده متقاضیان سرمایهگذاری خواهد بود.
۲. تأمین تجهیزات: صاحبان صنایع و تولیدکنندگان داخلی در اولویت تامین تجهیزات مورد نیاز هستند(بر اساس فهرست و مشخصات فنی تائید شده).
۳. واگذاری اراضی: اراضی مستعد توسط «ساتبا» شناسایی شده و در مرحله آماده سازی اولیه است در چارچوب ضوابط مشخص به متقاضیان سرمایهگذاری در احداث نیروگاهها واگذار خواهد شد.
۴. بازگشت سرمایه: منابع مالی تأمین شده از سوی متقاضیان سرمایهگذاری بهانضمام عواید حاصل از سرمایهگذاری (اصل و فرع) از طُرق خرید تضمینی (تا ظرفیت ۳ مگاوات)، فروش برق در بورس انرژی و یا تهاتر با صنایع، مسترد خواهد شد.
۵. تسهیل در فرایند سرمایهگذاری: «ساتبا» همراهی و حمایت لازم از متقاضیان را در معرفی به بانکها برای پذیرش عاملیت و استفاده از خطوط اعتباری، معمول خواهد کرد.
۶. اعلام ظرفیت و توان مالی متقاضی برای سرمایهگذاری: با توجه به پراکندگی و گستردگی نقاط شناسایی شده از سوی ساتبا، متقاضیان می تواند نسبت به سرمایهگذاری برای یک و یا چند ساختگاه بهصورت همزمان اعلام آمادگی کنند.
فهرست مدارک و اطلاعات مورد نیاز
۱. ارسال مدارک و مستندات لازم برای ایجاد شرایط احراز توانمندی متقاضی در سرمایهگذاری و احداث نیروگاه متناسب با ظرفیت مورد درخواست (حداقل به میزان سه مگاوات) تا قبل از پیک (تابستان) سال ۱۴۰۴.
۲. ارسال سوابق ثبتی و حرفهای متقاضی، از قبیل اساسنامه، آگهی آخرین تغییرات و صورتهای مالی حسابرسی و تائید شده طی سه (۳) سال گذشته.
۳. ارائه سوابق کاری متقاضی در زمینه تأمین تجهیزات و احداث نیروگاههای خورشیدی فتوولتائیک و یا سایر پروژههای صنعتی.
۴. اعلام آمادگی رسمی متقاضی مبنی بر احداث نیروگاه تا پیش از پیک برق سال۱۴۰۴ بهانضمام ارائه روش تامین مالی و مدل بازپرداخت.
اقدام ساتبا در راستای تسهیل و تسریع در فرایند سرمایهگذاری
۱. اراضی مستعد از سوی ساتبا پتانسیلیابی و آمادهسازی اولیه گردیدهاند و در چارچوب ضوابط مشخص به متقاضیان سرمایهگذاری در احداث نیروگاه واگذار خواهند شد.
۲. همکاری در اخذ مجوزهای “اتصال به شبکه” (از شرکت توانیر) و “زیستمحیطی”
۳. صدور پروانه احداث
۴. انعقاد قرارداد با متقاضی بر اساس رویکرد اتخاذی در خصوص بازگشت سرمایه (فروش برق)
۵. همکاری با متقاضی بهمنظور اخذ مجوزهای لازم برای تأمین تجهیزات مورد نیاز طرح
۶. در صورت درخواست متقاضی، ساتبا نسبت به صدور موافقت اصولی و یا نامه معرفی به موسسات مالی و بانکها اقدام خواهد کرد.
با استناد به موارد عنوان شده فوق، لازم است متقاضیان محترم سرمایهگذاری حداکثر تا پایان وقت اداری مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴ نسبت به ارسال نامه درخواست منضم به مدارک و مستندات مورداشاره با درج عنوان «متقاضیان و علاقهمندان به مشارکت و سرمایهگذاری در احداث نیروگاههای خورشیدی فتوولتائیک» به نشانی؛ تهران، شهرک قدس، انتهای بلوار شهید دادمان (پونک باختری)، جنب بزرگراه یادگار امام،- ساختمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) به کد پستی۱۴۶۸۶۱۳۱۲۲ اقدام کنند.
لازم به ذکر است، در راستای رعایت اصول اخلاقی و شفافیت در انجام فرایند بررسی و واگذاری اراضی به متقاضیان، به درخواستهای واصله بعد از تاریخ مورد اشاره (۱۴۰۳/۱۰/۲۴)، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
یک پاسخ
سیدمحمد میرمهدی:
اگر بالای هرواحد مسکونی یک نیروگاه ۵ کیلووات بالای مساجد، مدارس ،ادارات ، اپارتمانها یک نیروگاه ۲۰ کیلووات ودر مزارع وکارخانه ها نیروگاه خورشیدی از ۲۰۰ کیلووات تا ۳مگاوات نصب میشد نیاز به احداث نیروگاه های بزرگ نبود
سرمایه گذاری برای دولت نبود هزینه نگهداری برای دولت نبود درمصرف اب صرفه جویی میشد الودگی هوا نداشتیم پدافند غیر عامل باپراکندگی نیروگاه داشتیم هدررفت انرژی درکارخانه ها وشبکه انتقال نداشتیم تحریم نداشتیم گرفتار نبودیم بافروش برق تولید شده با قرار داد تضمینی به وزارت نیرو درامد پایدار برای واحدهای مسکونی و مراکز غیردولتی داشتیم والان قطب انرژی منطقه بودیم
وباتکنولوژی روز تولید برق داشتیم
وباصادرات برق حرف اول را میزدیم و میتوانستیم به همه کشورها حتی اروپا برق صادر کنیم
برای احداث مزرعه تخریب محیط زیست خواهیم داشت ولی احداث روی بامهااز محیط زیست تخریب شده توسط ساختمانها استفاده بهینه خواهدشد مضافا براینکه با احداث مزرعه نیاز به احداث شبکه میباشد که ۲۰درصد انرژی تولید شده درشبکه مستهلک میشود ولی انرژی تولید شده روی بامها بدون هدر رفت به شبکه شهری منتقل میشود