در این پست با موضوع “ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور کلید خورد/ کدام سازمان متولی شد؟” در خدمت شما هستیم.
صندوق توسعه ملی در گامی مهم، تأمین مالی پروژههای بزرگ احداث نیروگاههای خورشیدی کشور را آغاز کرد.
به گزارش اکوایران، روابط عمومی صندوق توسعه ملی در گفتوگو با مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل این صندوق، اعلام کرد: این نهاد برای حمایت از توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، تأمین مالی پروژههای بزرگ نیروگاههای خورشیدی را بر عهده گرفته است.
در حال حاضر ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور حدود ۱۰۰۰ مگاوات استکه با اجرای پروژههای جدید، این ظرفیت به ۱۵۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.
این پروژه شامل احداث نیروگاههای خورشیدی در ۱۲ استان و ۲۵ سایت است که طی دو سال تکمیل خواهد شد و بخشی از آنها تا هفتماه آینده وارد مرحله تولید برق میشوند.
مهدی غضنفری در توضیح اهمیت این پروژه گفت: «احداث نیروگاههای خورشیدی گامی کلیدی در ارتقای تولید انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است و نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست دارد.»
او افزود: «این پروژه کمک میکند تا ایران جایگاه خود را در بازار انرژیهای تجدیدپذیر تقویت کند و امنیت انرژی کشور را تضمین کند.»
رئیس هیأت عامل این صندوق همچنین اشاره کرد که طرح بزرگتری با ظرفیت بیشتر در دست بررسی است و جزئیات آن پس از تصویب به اطلاع عموم خواهد رسید.
افزایش ۵۰۰ مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان سال
پیشتر مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، در گفتوگو با برنا اعلام کرد که ۱۴ پروژه بزرگ برای کاهش ناترازی تولید و مصرف برق پیشبینی شده که این پروژههای در دست ساخت نیروگاهی با ظرفیت ۳۶۲۹ مگاوات، ۲۰۰ مگاوات از واحدهای کوچک مقیاس و ۶۰۰ مگاوات از بخش خصوصی به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهند شد.
رجبی مشهدی به تعمیرات نیروگاهها نیز اشاره کرد و گفت: ۱۲۴ هزار مگاوات از ظرفیت نیروگاهها نیاز به تعمیرات دارند، که بیشتر این ظرفیت متعلق به نیروگاههای حرارتی است. همچنین، نیروگاه اتمی هزار مگاواتی برای تعویض سوخت و تعمیرات اوایل سال آینده از مدار خارج خواهد شد.
او همچنین از ارتقای ۱۱۹۱ مگاوات از نیروگاههای گازی و ۱۲۴۰ مگاوات از نیروگاههای بخاری فرسوده خبر داد و افزود: ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر تا پایان سال جاری ۵۰۰ مگاوات افزایش یافته و پیشبینی میشود تا سال آینده ۳۰۰۰ مگاوات دیگر نیز به تولید اضافه شود.