با خبر “معاون وزیر نیرو: ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر کشور اضافه میشود” در خدمت شما هستیم.
لارستان- ایرنا- معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) گفت: تا پایان دولت دوازدهم، افزون بر ۵۰۰ مگاوات بر ظرفیت موجود انرژیهای تجدید پذیر در کشور اضافه خواهد شد.
محمد ساتکین، پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک حدود ۸۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاههای تجدید پذیر و انرژیهای نو در کشور در حال اجراست و به هیمن میزان نیز وارد مدار بهره برداری شده است.
وی ادامه داد: تا قبل از سال ۹۲ حضور بخش خصوصی و ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر در کل کشور حدود پنج درصد بود.
ساتکین اضافه کرد: علاوه بر اشتغالزایی و رونق تولید، کاهش میزان آلایندههای زیست محیطی، تنوع بخشی به سبد انرژی و تقویت شبکههای برق به خاطر تولید در محل مصرف از جمله دستاوردها و مزایای نصب نیروگاههای تجدیدپذیر است.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) بیان داشت: بهرهبرداری از این ۸۰۰ مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدید پذیر، موجب جلوگیری از نوسانات برق و همچنین سبب کاهش ۴۷۰ میلیون کیلو وات ساعت تلفات در شبکه برق کشور شده است.
ساتکین اضافه کرد: همچنین بهرهبرداری از این نیروگاههای نو از انتشار ۴۵ هزار و ۴۲۴ تن آلایندههای زیست محیطی جلوگیری خواهد کرد.
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: یکی از برنامههای راهبردی این وزارتخانه این است که ۲ درصد از ظرفیت کل نیروگاههای موجود در کشور را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر که بخش عمدهای از آن نیز نیروگاههای خورشیدی خواهد بود، تامین کند.
ساتکین، همچنین با اشاره به صدور مجوزهای لازم برای اجرای ۱۶ نیروگاه خورشیدی در شهرستان لارستان فارس، بیان کرد: وزارت نیرو آماده مبادله قرارداد برای خرید تضمینی تولیدات این نیروگاه هاست البته تحقق این مهم منوط به ایجاد زیرساختهای لازم از جمله تامین آب، برق و زمین مورد نیاز برای اجرای این طرحها خواهد بود.
۶ نیروگاه خورشیدی در مناطق مختلف استان فارس امروز (دوازدهم تیرماه ۹۹) در آیین نمادینی به میزبانی شهرستان لارستان در ارتباط از راه دور حسن روحانی رییس جمهوری و وزیر نیرو به طور رسمی وارد مدار بهرهبرداری شد.
این طرحهای نیروگاهی و صنعتی که عمدتا با سرمایهگذاری خارجی وارد فاز بهرهبرداری شده، علاوه بر نوید بهرهگیری از انرژیهای پاک، موید بی اثر بودن فشارهای ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان است.
به باور مسوولان و کارشناسان، اجرای این طرحها به ویژه در جنوب استان فارس میتواند دروازه حضور بیش از پیش این استان به ویژه شهرستان لارستان را به مرحله صنعتی شدن رقم زند.
یکی از مهمترین و شاخصترین این طرحها شامل نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کورده لارستان است که با سرمایهگذاری حدود ۱۲ میلیون دلاری و با همت و تلاش سرمایهگذار بخش خصوصی و همراهی و همکاری دولت برای ایجاد زیرساختها و مجوزهای لازم، امروز (پنجشنبه) از طریق ویدیو کنفرانس با دستور رییس جمهوری افتتاح شد.
با بهرهبرداری از این نیروگاه، سالانه از انتشار ۱۳ هزار و ۷۱۲ تن آلایندههای زیستمحیطی جلوگیری به عمل میآید و در هر سال از مصرف چهار هزار و ۲۷۲ مترمکعب آب کاسته خواهد شد.
با اضافه شدن این نیروگاه به سایر نیروگاههای خورشیدی استان فارس، اکنون مجموع ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر مگاواتی در این استان به ۵۸,۶ مگاوات رسیده است.
شهرستان لارستان به مرکزیت لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.