هشدار حذف یارانه نقدی| اعلام ۶ شاخص جدید دهک‌ بندی برای حذف احتمالی یارانه‌ ها+ مشمولین لیست حذف یارانه؛ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

هشدار حذف یارانه نقدی| اعلام ۶ شاخص جدید دهک‌ بندی برای حذف احتمالی یارانه‌ ها+ مشمولین لیست حذف یارانه؛ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

با خبر “هشدار حذف یارانه نقدی| اعلام ۶ شاخص جدید دهک‌ بندی برای حذف احتمالی یارانه‌ ها+ مشمولین لیست حذف یارانه؛ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶” در خدمت شما هستیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر،هشدار حذف یارانه ها داده شده است و اکنون در اندیشه معاصر ۶ شاخص جدید دهک‌بندی برای حذف احتمالی یارانه را بیان کرده ایم ضمن اینکه به این سوال پاسخ خواهیم داد که کدام خانوار‌ از لیست یارانه حذف می‌شوند؟ با توجه به تکلیف قانون بودجه سال ۱۴۰۳، دولت موظف بود تا آیین‌نامه مربوط به نحوه دهک بندی خانوار‌ها را تهیه و تصویب کند. با توجه به تغییر دولت در این بازه زمانی به نظر می‌رسد که این آیین‌نامه بسیار دیرتر از زمان مقرر به تصویب هیئت وزیران رسیده است.

اعلام ۶ شاخص جدید دهک‌ بندی برای حذف احتمالی یارانه‌ ها

با توجه به آیین‌نامه اجرایی‌ای که به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب هیئت وزیران رسیده است، خانوار‌های دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلا‌های مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوار‌های دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان، خانوار‌هایی که درآمد‌های آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوار‌هایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوار‌هایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله داشته باشند مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که دهک‌بندی و شاخص‌هایی که تا پیش از این برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گرفت کنار گذاشته شده است.

به گزارش اندیشه معاصر، بر همین اساس شاخص‌های جدید تعیین شده در این آیین‌نامه تنها تا پایان سال معتبر خواهند بود چرا که براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب رسیده است. به این ترتیب مشخص نیست که آیا در این بازه زمانی آیا امکان اجرای کامل شاخص‌های جدید وجود دارد و اینکه آیا در سال آینده نیز شرایط مشابهی در نظر گرفته خواهد شد؟

 

با مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص مانند درآمد ماهانه، خودرو بالای ۳میلیارد تومان، ملک بالای ۳۵میلیارد تومان وسقف خرید ماهانه به عنوان معیار دهک‌بندی اعلام شدند و اگر هر خانوار یکی از این شاخص‌ها را داشته باشد، احتمالا یارانه نقدی وی حذف خواهد شد.

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳ ٫ ۸ ٫ ۶ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور آیین نامه اجرایی موضوع جزء یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:

آیین نامه اجرایی موضوع جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور

ماده ۱ – در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند

۱. وزارت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

۲. سازمان: سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها

۳. پایگاه: پایگاه ملی اطلاعات رفاه ایرانیان

۴. دستگاه دستگاه‌های اجرایی دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶،

۵. کارگروه تعامل پذیری کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی موضوع ماده (۳) قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱

ماده ۲ – خانوار‌هایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می‌شوند:

۱- خانوار‌های دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلا‌های مجلل لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)

۲. خانوار‌های دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد (۳۰، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال

تبصره – برای خانوار‌های بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.

۵. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه

۶. خانوار‌هایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.

چرا دولت می‌خواهد یارانه نقدی برخی افراد را قطع کند؟

موضوع حذف یارانه نقدی برخی خانوارها از دولت اول حسن روحانی کلید زده شد. دولت یازدهم در بهمن ۱۳۹۲ کمپین داوطلبانه حذف یارانه‌ها را راه‌اندازی کرد و در اولین گام، حسن روحانی به‌عنوان رئیس جمهور اعلام کرد که از دریافت یارانه انصراف داده و برخی دیگر از دولتمردان نیز به این کمپین پیوستند اما به طور کلی این کمپین با موفقیت همراه نشد و دولت روحانی در نهایت تصمیم گرفت افراد پردرآمد را شناسایی کرده و یارانه نقدی آنها را حذف کند که این اقدام با انتقادات فراوانی هم همراه شد و برخی خانوارها که درآمد قابل توجهی نداشتند نسبت به حذف یارانه نقدی خود معترض شدند.

شما هم اکنون هشدار حذف یارانه نقدی؛ اعلام ۶ شاخص جدید دهک‌ بندی برای حذف احتمالی یارانه‌ ها و مشمولین لیست حذف یارانه را در اندیشه معاصر مطالعه می کنید

۱۰ سال پس از آن، دولت سیزدهم تصمیم مشابهی گرفت و اقداماتی هم در این راستا انجام داد اما در نهایت ایده‌های آن دولت هم به ثمر نرسید. سال ۱۴۰۲ معاون وزیر کار دولت رئیسی اعلام کرد که دهک‌‌های درآمدی به صدک‌های درآمدی تبدیل می‌شوند تا شناسایی میزان درآمد و دارایی افراد راحت‌تر باشد و دولت از این طریق بتواند افرادی که درآمد بیشتری دارند را شناسایی کند. دولت سیزدهم اعلام کرد که یارانه صدک‌های ۹۳ به بالا حذف خواهد شد و در همین راستا در آبان ۱۴۰۲ یارانه نقدی برخی خانوارها واریز نشد که صدای اعتراض بسیاری از خانوارها را بلند کرد و مدتی بعد سازمان هدفمندی‌ یارانه‌ها با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مشکل واریز یارانه این افراد رفع شده و آنها یارانه خود را دریافت کرده‌اند.

یارانه نقدی کدام افراد در خطر حذف قرار دارد؟

نکته مهمی که در خصوص حذف یارانه نقدی وجود دارد این است که اساساً شناسایی دقیق افراد پردرآمد کار دشواری است و باید دید آیا آیین‌نامه جدیدی که وزیر کار دولت چهاردهم از آن سخن می‌گوید قادر به شناسایی دقیق افراد پردرآمد خواهد بود یا اینکه ضریب خطای این آیین‌نامه بالاست و دوباره یارانه برخی خانوارهای نیازمند به اشتباه حذف خواهد شد. دولت هنوز در خصوص اینکه دقیقاً چه کسانی را افراد پردرآمد می‌داند، توضیحی ارائه نکرده است.

در حال حاضر دهک‌های درآمدی اول تا نهم یارانه نقدی می‌گیرند که یارانه دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان است. به نظر می‌رسد دهک‌های اول تا هفتم که جزو دهک‌های پایین و متوسط درآمدی هستند نباید نسبت به حذف یارانه نقدی خود نگران باشند و احتمالاً حذف یارانه نقدی برای برخی از خانوارهای مشمول دهک‌های هشتم و نهم رخ خواهد داد. در واقع ممکن است برخی خانوارها که تاکنون در دهک‌های هشتم یا نهم قرار داشته‌اند، طبق آیین‌نامه جدید دولت در بررسی‌ مجدد در دهک‌ دهم قرار بگیرند و یا اینکه دولت بخواهد یارانه خانوارهای دهک‌ نهم یا هشتم هم قطع کند که با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی از ایرانیان در این دو دهک درآمدی قرار دارند چنین احتمالی قوی به نظر نمی‌رسد./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *