به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، سهام عدالت نوعی کمک معیشتی است که در سال چندین بار به حساب افراد واریز میشود. سهام عدالت یکی از موضوعات به شدت مهمی است که ذهن خیلی از مردم را درگیر خود کرده است. سهام عدالت ذهن آنهایی را که جامانده هستند را درگیر خود کرده است. برای با خبر شدن از جزئیات بیشتر و کسب اطلاعات بیشتر اندیشه معاصر را تا انتها دنبال کنید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
واریز سود سهام عدالت از امشب آغاز میشود
ولی اله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گ در مورد سرنوشت واریز سود آن در سال ۱۴۰۱، گفت: بخشی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد ۱۴۰۱ سال گذشته در دو نوبت آذر و اسفند ۱۴۰۲ واریز شد و قرار شد، بخش سوم در سال جاری پرداخت شود که متاسفانه هنوز مپنا به عنوان یک شرکت سرمایهپذیر سود سهامداران عدالت را نداده است، در حالی که همین شرکت سود سایر سهامدارانش را سر وقت پرداخت کرده است.
فارس نوشت: وی افزود: گروه مپنا با این که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران عادی را پرداخت کرده، اما سود بقیه ۲۵.۰۶ درصد سهامداران مربوط به عدالت را به بهانه داشتن طلب ار دولت نپرداخته است و در آخرین نامه سازمان بورس اعلام کرده که سود سهامداران عدالت را به شکل قسطی پرداخت خواهد کرد.
ترکیب سهامداران مپنا شامل ۴۷.۶۲ درصد سرمایهگذاری صنایع برق و آب، ۱۵.۶۶ درصد شرکتهای سرمایهگذاری استانی (۳۰ شرکت) ، ۹.۴ درصد سهام عدالت (روش مستقیم)، ۱۰.۹۶ درصد شرکت سرمایهگذاری کارکنان مپنا، ۹.۶۲ درصد سایر سهامداران (شامل سهام وثیقه، افراد حقیقی و حقوقی)، ۵.۵۷ درصد بانک پاسارگاد و ۱.۱۶ درصد شرکت صادرفر (سهامی خاص) است که سود ۷۵ درصد سایر سهامداران را به موقع داده و سود ۲۵.۰۶ درصد سهامداران عدالت (روش مدیریت مستقیم و غیر مستقیم) را گرو نگه داشته تا طلب ادعایی خود را از دولت واصل کند، در حالی که به گفته کارشناس نیرو، هر ماه مبلغ قابل توجهی بابت برق تحویلی نیروگاههای مپنا دریافت میکند.
به گفته ولی اله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس، سودهای دریافتی مرحله سوم سایر شرکتهای سرمایهپذیر به جز مپنا دریافت شده و اکنون ۲۴ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان سود آن در شرکت سپردهگذاری تجمیع شده و منتظر واریز سود مرحله سوم مپنا است تا به صورت یکجا برای ذینفع نهایی پرداخت شود.جعفری در مورد سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت نیز گفت: با مصوبه شورای عالی بورس،شرکت سپردهگذاری مرکزی وتسویه وجوه به شرکتهای سرمایهپذیر عدالت نامه مینویسد که سود سال مالی ۱۴۰۲ خود را واریز کنند که پس از تجمیع سودها به حساب سهامدار نهایی عدالت واریز میشود.وی این نکته را هم تاکید کرد، هنوز طبق قانون فرصت برای واریز سود سال ۱۴۰۲ سهام عدالت تا آخر سال جاری باقی مانده است.به گزارش فارس،سود سهامداران چه عدالت یا عادی باشد،حق الناسی بر گردن مدیر عامل و هیات مدیره شرکتها است که باید به موقع ادا شود و ربطی به طلب یا بدهی شرکت از دولت و دیگران ندارد، چون سود سهام یک شرکت در مجمع عمومی با حضور اکثریت سهامداران تصویب میشود و باید سر وقت خودش به حساب ذینفع واریز شود./نهال تهران
واریز سود سهام عدالت متوفیان کلید خورد
به دلیل عدم واریز سود از سوی چهار شرکت، واریز باقیمانده سود به حساب سهامداران با تأخیر روبهرو شده است.
محمد باغستانی: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهمترین شروط واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری مرکزی اعلام کرد که سود آن برای متوفیان به وراث آنها همراه با سود مرحله سوم سهام عدالت پرداخت میشود.
همچنین بخوانید:
سهام عدالت ۱۴۰۳ کی واریز میشود |زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت
سود آن در سال جاری به سه مرحله تقسیم شده است. پس از واریز سود مرحله اول و دوم در اوایل زمستان و پایان سال گذشته، اکنون سهامداران در انتظار دریافت سود مرحله سوم هستند. با این وجود، به دلیل عدم واریز سود از سوی چهار شرکت، واریز باقیمانده سود به حساب سهامداران با تأخیر مواجه شده است.
محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری مرکزی گفت: واریز مرحله سوم سود آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ همچنان از سوی برخی ناشران صورت نگرفته بر همین اساس هم ما نتوانستیم واریز سود آن و سود وراث را تاکنون داشته باشیم.این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: در صورت واریز سود مرحله سوم و تسویه آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ سود وراثی که تمام مراحل انتقال آن برای متوفی خود را انجام دادند هم به شکل کامل واریز خواهد شد، اما باید تاکید کرد که یکی از مهمترین شروط واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وارث سجامی شدن آنها است.
همچنین بخوانید:
آخرین خبر از سهام عدالت ۱۴۰۳/واگذاری سهام عدالت در چه مرحلهای است؟
او میگوید: چرا که باید شماره شبا برای هر کدام از وراث داشته باشیم بنابراین تا زمان باقی مانده است وراث میتوانند از مسیر شعب بانکهای منتخب و کارگزاریهای منتخب اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت متوفی خود را داشته باشند.
وراثی که قصد دارند کمک معیشتی متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.
این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجیوند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.
یکی از ویژگیهای برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال آن به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانکها و کارگزاریها انجام میشود و هیچ هزینهای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانکهای ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانکهایی هستند که این خدمات را ارائه میدهند.
در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال آن برای متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.
همچنین بخوانید:
آغاز ثبت نام سهام عدالت جدید برای این گروه ها | واریز سود ۱۳ میلیون تومانی برای جاماندگان با ثبت نام جدید
سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود آن واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکردهاند، بهتر است هر چه سریعتر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون بهصورت رایگان و بدون هزینه انجام میشود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.
می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود آن مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود.
سود آن طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان آن واریز شده است. سال گذشته سود آن در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.در حالی که اعلام شده بود مرحله سوم سود آن باقیمانده سال ۱۴۰۱ در خرداد امسال واریز می شود، در نیمه مرداد هنوز خبری از سود آن نیست.
با این وجود می توان انتظار داشت در پاییز و زمستان امسال که سود آن مربوط به سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ واریز می شود، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ نیز به حساب سهامداران واریز شود. از این رو فعلا تنها زمان های قطعی واریز سود سهام عدالت، آذر و اسفند ماه ۱۴۰۳ است.
مژگان صفری مقدم اظهار کرد: یکی از وراث آن پس از سجامی شدن میتوامند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.
وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام میشود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت آن میتواند به یکی از شعب کارگزاری های منتخب و یا بانکهای «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.
صفری مقدم تصریح کرد: همه ورثه متوفی آن پس از تقسیم دارایی متوفی میبایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آنها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کردهاند، صورت گیرد. در عین حال ورثه پس از سجامی شدن میتوانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند./نامه
اندیشه معاصر
پایان/*