در این پست می خواهیم به سوال “چه تعداد نیروگاه تجدیدپذیر وارد مدار میشود؟” پاسخ دهیم.
تهران- ایرنا- صنعت نوپای انرژیهای تجدیدپذیر کشور بهزودی شاهد ورود ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر در ۷ استان کشور خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، روند توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دولت سیزدهم موردتوجه جدیتر قرار گرفت و تلاش گستردهای برای واردکردن این نوع نیروگاه به سبد انرژی کشور صورت گرفت. بر همین اساس اقدامهای زیادی برای تسهیل توسعه زیرساختهای موردنیاز این نوع نیروگاه انجام و مدلهای مختلف تأمین مالی برای تشویق سرمایهگذاران به ورود به این بخش طراحی شد.
نرخهای جذاب خرید برق تجدیدپذیر، افزایش سقف خرید تضمینی به ۲۰ سال، فراهمشدن امکان عرضه برق تجدیدپذیرها در بورس انرژی، الزام صنایع به تأمین درصدی از برق موردنیاز از انرژیهای تجدیدپذیر و الزام بخش اداری و نیز امکان صادرات برق تجدیدپذیر از انواع روشهای تأمین مالی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور بود. این روند سبب رونقگرفتن تلاش برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور شد.
در تازهترین اقدامهای صورتگرفته ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر به ظرفیت مجموع ۷۰ مگاوات در ۷ استان کشور در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است.
طبق اعلام وزارت نیرو، این نیروگاهها شامل ۱۱ نیروگاه خورشیدی و یک نیروگاه بادی به ظرفیت مجموع ۷۰ مگاوات در ۷ استان کشور است. از ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر در آستانه افتتاح، یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در استان مرکزی، ۳ نیروگاه شامل دو نیروگاه خورشیدی و یک نیروگاه بادی به ظرفیت مجموع ۳۰ مگاوات در استان خراسان رضوی، دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع ۱۲ مگاوات در استان کرمان، یک نیروگاه ۶ مگاواتی در استان سمنان، یک نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در الیگودرز استان لرستان، سه نیروگاه خورشیدی ۷.۵ مگاواتی در استان یزد و نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در نایین استان اصفهان قرار دارد.
نیروگاههای تجدیدپذیر در حال بهرهبرداری شامل فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی تأمین انرژی مانا با ظرفیت ۱۰ مگاوات در محلات، نیروگاه بادی ۱۰ مگاواتی فن آوران انرژی پاک در خواف، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کشت و صنعت جوین، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کشت و صنعت جوین در شهرستان نقاب، فاز نخست نیروگاه ۴۰ مگاواتی گلگهر سیرجان به ظرفیت ۹ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی صنایع انرژی سبز کویر کیش در ماهان، نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی انرژی پاک سمنسان در سمنان، نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی آتی صنعت ازنا در الیگودرز لرستان، فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی آذین بهتا نیروی ایساتیس خضرآباد یزد به ظرفیت ۳ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۲.۵ مگاواتی و ۲ مگاواتی عطرآباد ۲ و ۳ آوندپلاست کرمان – مانا مهر انرژی نسیم – سایاناوج پارس یزد و نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی برق و نیروگاهی کیسون در نایین اصفهان است.
ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ رقم ۱۱۹۲.۴۰ مگاوات بوده است که در این میان، استان قزوین، کرمان، یزد، فارس و خراسان رضوی از استانهای پیشرو در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بودهاند.
۱۷۳ نیروگاه تجدیدپذیر در حال بهرهبرداری در کشور وجود دارد که در استانهای کشور پراکنده شده هستند؛ بیشترین سهم ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ با ۴۳ درصد به نیروگاههای خورشیدی و ۳۱ درصد به نیروگاههای بادی اختصاص دارد.
برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۱۴ میلیون کیلوواتساعت بوده که معادل صرفهجویی در مصرف ۵۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفهجویی در مصرف ۴۷ میلیون لیتر و جلوگیری از انتشار ۱۱۹ هزار تن گاز دیاکسیدکربن بوده است.
روز گذشته (شنبه) معاون فنی و مهندسی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) از افتتاح فاز دوم کارخانه تولید پنلهای خورشیدی در استان مرکزی طی روزهای آینده خبر داد و گفت: ۱۳ طرح در بخش انرژیهای تجدیدپذیر بهزودی به بهرهبرداری میرسد.