در این پست به بررسی “شرایط جدید خرید بیمه سربازی| از مدارک تا قوانین ۱۴۰۳ بیمه سربازی+ افزودن به سابقه بیمه” خواهیم پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، شرایط جدید خرید بیمه سربازی را در اندیشه معاصر شرح داده ایم و از مدارک تا قوانین ۱۴۰۳ بیمه سربازی توضیحاتی را بیان داشته ایم؛ ضمن اینکه در پایان به نحوه افزودن به سابقه بیمه اشاره خواهیم کرد. در ادامه یادآور می شویم سازمان تامین اجتماعی با در نظر گرفتن شرایط سربازان، بیمهنامهای را به نام بیمه سربازی برای آنها در نظر گرفته است. بیمه سربازی این امکان را به آقایان مشمول خدمت میدهد که دو سال خدمت سربازی خود را به سوابق بیمه کاریشان اضافه کنند. انجام خدمت سربازی با تمام شدن دوران دبیرستان یا سطوح بالاتر مانند دانشگاه برای همه پسران (جز کسانی که پدران جانباز داشتهاند) ضروری است.
افراد زیادی دغدغه زمان از دست رفته در خدمت سربازی را دارند. بنابراین بیمه سربازی به وجود آمده است تا سربازان دیگر دغدغهای در مورد دو سال خدمت نظام وظیفه نداشته باشند.
بیمه سربازی چیست؟
براساس قانون هر مردی که تابعیت ایرانی دارد و خدمت سربازی نرفته، باید هرچه سریعتر این خدمت را به جای آورد. در آخرین بازنگری این قانون، طول دوره خدمت سربازی از ۲۱ به ۲۴ ماه افزایش یافته است.
لازم است بدانید که این قانون عادلانه است و هیچ تفاوتی میان افراد قائل نخواهد شد. بنابراین تمامی مردان باید این دوره را به صورت کامل بگذرانند و فقط در صورت تشخیص سازمان نظام وظیفه عمومی، افراد میتوانند مشمول معافیت شوند. یکی از مهمترین موضوعاتی که تمامی سربازان باید به آن توجه داشته باشند، بیمه سربازی است.
اما بیمه سربازی چیست؟
بیمه حوادث سربازان را بیمه سربازی میگویند. این بیمهنامه مسئولیت جبران خساراتی که در طول ۲۴ ماه (دو سال خدمت) اتفاق میافتد را به عهده میگیرد.
به عبارت سادهتر بیمه سربازی در حقیقت به سربازان کمک میکند تا در صورت بروز هر گونه آسیب یا بیمار شدن از خدمات درمانی تحت پوشش این بیمه، در بیمارستانهای ارتش و طرف قرارداد با نیروهای مسلح استفاده کنند. بسیاری از خدمات این بیمارستانها برای سربازان وظیفه رایگان است. با استفاده از این بیمه، امکان اضافه کردن مدت زمان خدمت سربازی به سابقه کاری سربازان امکانپذیر میشود.
شرایط خرید بیمه خدمت دو ساله سربازی
سازمان وظیفه عمومی و سازمان تامین اجتماعی برای خرید بیمه سربازی دو شرط زیر را تعیین کردهاند:
فرد دارای ۲ سال سابقه بیمه قبل از سربازی باشد. همچنین سابقه پرداخت حق بیمه و کارت پایان خدمت را داشته باشد. افراد در صورت نداشتن سابقه بیمه، نمیتوانند سوابق بیمه سربازی تامین اجتماعی را خریداری کنند. در چنین شرایطی احتمالا با عبارت “بیمه شده گرامی، بازه تاریخی دوره خدمت شما در پایگاه اطلاعاتی دریافتی از ناجا مشخص نشده است” رو به رو خواهند شد. همچنین کارت پایان خدمت برای افراد زیر ۵۰ سال باید به صورت الکترونیکی باشد.
چنانچه فردی درخواست مبنی بر خرید سوابق بیمه سربازی تامین اجتماعی داشتـه باشد، باید تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشد.
اگر دو شرط بالا و حداقل دو سال بیمه قبل از سربازی یا بعد از آن را دارید، به راحتی میتوانید سابقه بیمه سربازی خریداری کنید.
قانون جدید؛ شرایط خرید بیمه سربازی برای خدمت کنندگان پیش از ۱۳۸۳
مشمولینی که قبل از سال ۱۳۸۳ خدمت سربازی خود را به پایان رساندهاند، با شرایط زیر میتوانند بیمه سربازی را به صورت رایگان دریافت نمایند:
قبل از شروع خدمت سربازی شاغل بوده و حق بیمه تامین اجتماعی را پرداخت کرده باشند.
بعد از خدمت سربازی هم مشمول بیمه تامین اجتماعی باشند.
در چه صورت نمیتوان سابقه بیمه ویژه سربازان را خریداری کرد؟
بعد از مرخص شدن از خدمت سربازی هر زمان که شرایط اشاره شده را داشته باشید، میتوانید نسبت به خرید بیمه سربازی اقدام نمایید. در حقیقت این موضوع شامل تمامی بیمه شدگان، مقرری بگیران بیمه بیکاری و مستمری بگیران تامین اجتماعی میشود. البته دقت داشته باشید که دو شرط مذکور باید حتما وجود داشته باشد. پذیرش و ایجاد سوابق بعد از پرداخت کامل حق بیمه انجام خواهد شد.
مدارک مورد نیاز برای خرید بیمهنامه خدمت سربازی
تنها مدرک مورد نیاز برای خرید غیر حضوری بیمه سربازی کارت پایان خدمت است. در صورتی که برای خرید بیمه سربازی به صورت حضوری اقدام میکنید، باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید:
اصل و کپی شناسنامه
کپی کارت ملی و اصل آن
اصل کارت پایان خدمت
در ابتدا باید فرم محاسبه سوابق مدت زمان خدمت خود را دریافت کنید و نسبت به تکمیل مدارک اقدام نمایید. اگر دارای سابقه حضور داوطلبانه در جبهه هستید، بهتر است فرمها را حتما تکمیل کنید. اگر به هر دلیلی دفترچه پایان خدمت خود را به همراه ندارید، میتوانید اصل گواهی خدمت سربازی را از مراجع مربوطه ارائه نمایید. این گواهی شامل تاریخ شروع و پایان دوره خدمت است.
نحوه محاسبه مدت خدمت سربازی
بر اساس رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری مدت خدمت سربازی به عنوان سابقه کارگاهی محاسبه خواهد شد. هیئت عمومی دیوان عدالت اداری یک مصوبه غیرقانونی را که مقرر میکرد «مدت خدمت نظام وظیفه مشمولان قانون کار به عنوان سابقه کارگاهی کارگر برای دریافت مزایای پایان کار لحاظ نخواهد شد» را باطل کرد.
بر اساس قانون جدید و به موجب دادخواست و لایحه رفع نقص، ابطالنامه شماره ۶۲۲۶؍۲۰؍۰۱۲ تاریخ ۲۱؍۱؍۱۴۰۱ مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ابلاغی به موجب نامه شماره ۲۴۹۰۶؍۱۱۴؍۰۱۲ مورخ ۲۰؍۲؍۱۴۰۱ رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ملارد که مقرر کرده بود؛ “خدمت نظام وظیفه مشمولان قانون کار-مصوب ۱۳۶۹- یا شرکت داوطلبانه آنها در جبهه قبل از اشتغال یا حین اشتغال جزء سوابق پرداخت حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی محسوب میشود، بنابراین از تاریخ ۳۰؍۱؍۱۳۸۳ به بعد مدت مذکور به عنوان سابقه کارگاهی کارگری برای دریافت مزایای پایان کار لحاظ نخواهد شد” در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری پس از بحث و بررسی باطل شد.
همچنین با استناد به ماده ۷ قانون اصلاح پارهای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل و خانواده و سایر کارکنان مصوب سال ۱۳۷۹ مجلس شورای اسلامی و همچنین با استناد به ماده ۲۴ و ۳۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران پرداخت حق سنوات در ازای هر سال خدمت ازحقوق بازنشستگان و از کارافتادگان است و دادنامههای شماره ۸۰۱-۱۳؍۱۱؍۱۳۸۶، ۷۰۱-۴؍۳؍۱۳۸۷ و ۹۰۱-۱۲؍۱۰؍۱۳۸۶ هیئت عمومی دیوان بر برخورداری از مزایای احتساب خدمت سربازی را حق بیمه شدگان تامین اجتماعی تاکید کرده است و پرداخت سنوات پایان خدمت یکی از آن حقوق اشاره شده است.
در رای مزبور آمده است که اولاً براساس ماده ۹۵ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۳؍۴؍۱۳۵۴ مدت خدمت وظیفه مشمولان این قانون پس از پایان خدمت و اشتغال مجدد در مؤسسات مشمول این قانون به عنوان سابقه پرداخت حق بیمه آنها منظور خواهد شد.
ثانیاً مطابق تبصره ۱ قانون اصلاح تبصره ماده ۱۴ قانون کار و الحاق یک تبصره به آن مصوب ۳۰؍۱؍۱۳۸۳ مدت خدمت نظام وظیفه شاغلان مشمول قانون کار یا شرکت داوطلبانه آنان در جبهه قبل از اشتغال و یا حین اشتغال جزو سوابق خدمتی آنان نزد سازمان تامین اجتماعی محسوب شده و اعتبار مورد نیاز برای اجرای این قانون از محل دریافت میانگین حق بیمه دو سال آخر فرد بیمهشده تأمین میشود.
ثالثاً براساس رای وحدت رویه شماره ۸۰۱ مورخ ۱۳؍۱۱؍۱۳۸۷ هیات عمومی دیوان عدالت اداری اعلام شده است که نظر به تبصره یک ماده ۱۴ قانون کار و قانون استفساریه قانون اصلاح تبصره ماده ۱۴ قانون مذکور و ماده ۹۵ قانون تامین اجتماعی و سایر احکام متعدد قانونگذار، مدت خدمت زیر پرچم اشخاص با رعایت مقررات مربوط علی الاطلاق جزو سابقه خدمت آنان و برخورداری از مزایای متعلقه قابل احتساب است.
چگونگی مشاهده سوابق و خرید بیمه سربازی
خرید بیمه سربازی تامین اجتماعی از طریق مراجعه به کارگزاری مربوطه یا از طریق سایت تامین اجتماعی انجام میشود. برای مشاهده سوابق بیمه تامین اجتماعی خدمت سربازی باید به شیوه زیر عمل کنید:
ابتدا به آدرس eservices.tamin.ir مراجعه کرده و ثبت نام نمایید.
چنانچه قبلا در این سامانه ثبتنام کردهاید نیازی به نام نویسی مجدد نیست و با وارد کردن کدملی و گذرواژه میتوانید به حساب کاربری خود وارد شوید.
سپس از قسمت بیمه شدگان گزینه امور بیمهشدگان و سپس محاسبه خرید خدمت سربازی را انتخاب کنید تا مدت زمان خدمت شما و هزینه آن را ببینید.
از قسمت بیمه شدگان میتوانید سوابق بیمه خود را نیز مشاهده نمایید.
مراحل مشاهده و خرید بیمه سربازی
برای استعلام بیمه سربازی و خرید آن باید مطابق دستورالعمل زیر عمل کنید. برای خرید بیمه سربازی به سایت تامین اجتماعی وارد شوید، کد ملی (نام کاربری) و گذرواژه خود را وارد نمایید.
بعد از قسمت «بیمه شدگان» در منو، بخش «امور بیمه شدگان» را انتخاب و سپس روی «محاسبه خرید خدمت سربازی» کلیک کنید.
در این صفحه میتوانید علاوه بر مشاهده کامل سوابق بیمه، جدول نرخ محاسبه حق بیمه سربازی (مطابق آنچه در پایین آمده) را نیز مشاهده کنید. در تصویر زیر بیمهگزار دارای سابقه کار قبل از خدمت سربازی نیست. به همین دلیل باید ۷% حق کارگری را بپردازد تا سوابق بیمه خدمت به سوابق بیمه تامین اجتماعی او اضافه شود.
پرداخت حق بیمه در بیمه سربازی
پرداخت حق بیمه در بیمه سربازی به دو روش پرداخت نقدی و پرداخت اقساطی انجام میشود. اما پرداخت نقدی حق بیمه سربازی چه تفاوتی با پرداخت قسطی حق بیمه سربازی دارد؟ تفاوت پرداخت نقدی و قسطی حق بیمه سربازی در زمان اضافه شدن سوابق خدمت به سوابق تلفیقی است. در خرید نقدی حق بیمه سربازی بعد از پرداخت حق بیمه، مدت زمان سربازی به صورت خودکار به سوابق کاری فرد اضافه میشود. اما در خرید قسطی خدمت سربازی بعد از پرداخت آخرین قسط حق بیمه، امکان اضافه شدن سوابق خدمت سربازی به سوابق تلفیقی وجود دارد.
سامانه پرداخت اقساط بیمه سربازی به صورت آنلاین
در صورتی که برای خرید سابقه بیمه سربازی تامین اجتماعی گزینه اقساطی را انتخاب کرده باشید، باید در زمانهای مقرر نسبت به پرداخت حق بیمه سربازی غیر حضوری اقدام کنید. نحوه پرداخت حق بیمه سربازی از طریق گوشی یا سایر دستگاهها به این شکل است که باید به سایت خدمات تأمین اجتماعی وارد شوید و به قسمت محاسبه خرید خدمت سربازی در بخش امور بیمه شدگان مراجعه کنید. شما میتوانید در هر زمانی نسبت به استعلام پرداخت اقساط بیمه سربازی از طریق همین سامانه اقدام نمایید. حق بیمه تعریف شده باید سر وقت پرداخت شود تا مشکلی برای شما ایجاد نشود.
مبلغ خرید بیمه سربازی ۱۴۰۳
به منظور اینکه دوره خدمت سربازی به سوابق کاری افراد اضافه شود، شرایطی وجود دارد که باید آنها را درنظر گرفت:
در وهله اول بیمه سربازی باید مورد تایید سازمان تامین اجتماعی قرار گیرد.
سازمان تامین اجتماعی برای تایید این دوره و پذیرش آن برای بازنشستگی، حق بیمهای را در نظر میگیرد.
میزان حق بیمه سربازی با توجه به زمان پایان خدمت و ارائه درخواست خرید بیمه از طرف متقاضی متفاوت است.
آن دسته از سربازانی که دوره خدمت سربازی آنها تمام شده است، باید برای جبران خدمت ارائه شده و عدم پرداخت حق بیمه در زمان خدمت سربازی خود به سازمان تامین اجتماعی مبلغی را پرداخت نمایند. به این ترتیب دوره خدمت آنها جزو سوابق بیمه در نظر گرفته میشود. مسئله بعدی قیمت خرید سربازی برای بیمه تامین اجتماعی است. باید گفت که قیمت خرید و پرداخت بیمه سربازی تامین اجتماعی به شرایط مختلفی بستگی دارد. بر طبق آخرین آیین نامههایی که از سوی قانون گذار ابلاغ شده است،
محاسبه قیمت خرید بیمه سربازی ۱۴۰۳ به شرح زیر است:
میزان حق بیمه = (نرخ) ۷% * مدت زمان خدمت * میانگین حقوق دو سال آخر کاری داوطلب
«طبق آخرین قوانین، ۲۳% پرداخت نرخ بیمه بر عهده دولت و ۷% باقی مانده آن بر عهده شخص متقاضی است.
از آنجا که محاسبه حق بیمه بر اساس میانگین دستمزد ۲ سال آخر پرداخت حق بیمه قبل از درخواست انجام میشود، برای همین متقاضیان بهتر است که به محض اتمام دو سال پرداخت، اقدام به خرید بیمه سربازی کنند.
ذکر چند نکته برای خرید بیمه سربازی
نکات مهمی وجود دارد که در زمان خرید بیمه سربازی باید به آن توجه کنید. این نکات به شرح زیر هستند:
۱.سربازانی که میخواهند بیمه سربازی را خریداری کنند، میتوانند حق بیمه سربازی را به صورت نقدی یا قسطی پرداخت نمایند. دقت کنید که حداکثر مدت زمان پرداخت اقساط بیمه سربازی ۱۲ ماه است.
2.مهلت پرداخت بیمه سربازی برای افراد متقاضی که به صورت نقدی این بیمه را خریداری میکنند تا پایان ماه بعد از زمان محاسبه آن خواهد بود.
3.آن دسته از افرادی که تمایل دارند حق بیمه خدمت مقدس سربازی را به صورت قسطی واریز نمایند، باید به صورت منظم و در موعد مربوطه اقساط را پرداخت کنند. در صورت پرداخت نکردن اقساط در موعد مقرر، افراد مشمول جریمه میشوند. البته امکان پرداخت زودتر از موعد اقساط نیز وجود دارد تا افراد نگران به تاخیر افتادن قسطهای خود نباشند.
4.در صورت عدم پرداخت مبلغ حق بیمه سربازی در موعد مقرر به صورت یک جا (نقدی) یا اقساطی، هزینه حق بیمه سربازی مجددا برای آنها محاسبه خواهد شد.
5.سوابق بعد از پرداخت کامل اضافه حق بیمه سربازی به سوابق کاری اضافه میشوند.
6.در صورتی که با پیغامی شبیه «اطلاعات شما در دسترس نیست» مواجه شدید، باید به همراه مدارکی مانند کارت پایان خدمت و کارت ملی به کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کنید.
7.افرادی که معافیت داشتهاند، امکان خرید و پرداخت بیمه سربازی را ندارند. در حقیقت داشتن کارت پایان خدمت برای خرید بیمه سربازی ضروری است.
8.فقط تعداد روزهایی که متقاضی خدمت کرده است، به سوابق او اضافه میشود. روزهای معافیت او در نظر گرفته نخواهد شد.
9.قانون خرید بیمه سربازی برای همه یکسان است مگر اینکه فرد شرایط خاصی را داشته باشد.
10.افرادی که خدمت سربازیشان به خیلی سال قبل برمیگردد، باید مراحل یکسانی را طی کنند و در صورت بروز مشکل به کارگزاری تامین اجتماعی مراجعه کنند.
11.بیمه سربازی را با بیمه تکمیلی ارتش اشتباه نگیرید. بیمه تکمیلی برای کارکنان ارتش و کاهش هزینههای درمانی است.
12.اگر فرد در خصوص پرداخت کوتاهی کند یا نسبت به پرداخت آن متعهد نباشد، سازمان تعهدی را به عهده نمیگیرد.
13.توجه داشته باشید که بیمه سربازی تامین اجتماعی برای افرادی رایگان است که خدمت خود را قبل از سال ۸۵ انجام داده باشند و قبل و بعد از خدمت هم سابقه بیمه داشته باشند.
14.خرید سابقه دوران خدمت وظیفه برای رزمندگان نیز مانند افراد عادی است. این افراد در صورت داشتن شرایط مذکور میتوانند نسبت به خرید بیمه سربازی اقدام کنند.
همانطور که در جریان هستید، تمامی سربازان وظیفه دارای دفترچه بیمه هستند. همچنین امکان استفاده از خدمات دفترچه بیمه سربازی در بیمارستانهای طرف قرارداد نیروهای مسلح برای آنان فراهم است. در بعضی بیمارستانها نیز این خدمات به صورت رایگان به سربازان ارائه میشود.
کدام گروه افراد از پرداخت حق بیمه سربازی معاف هستند؟
بر اساس ماده ۹۵ قانون تامین اجتماعی، همه بیمهشدگان، مستمری بگیران بازنشستگی و ازکارافتادگانی که قبل و بعد از خدمت، در کارگاهی مشغول کار و بوده و دارای سابقه بیمه تامین اجتماعی هستند و انجام دوره خدمت سربازی آنها قبل از ۷ مرداد ۱۳۸۵ است از پرداخت حق بیمه سربازی معاف هستند. البته این افراد باید بلافاصله (یا حداقل سه ماه بعد) بیمه شده باشند.
خرید سوابق بیمه سربازی را آنلاین انجام دهید
بیمه سربازی به عنوان یک امکان کاربردی برای سربازان شناخته میشود. بیمه سربازی تمامی حوادث مرتبط با دوران خدمت را تحت پوشش قرار میدهد و در پایان خدمت هم به سوابق کاری افراد اضافه میشود./اندیشه معاصر