نحوه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی (+مثال)| تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان؛ بزودی

نحوه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی (+مثال)| تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان؛ بزودی

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

در این پست به بررسی “نحوه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی (+مثال)| تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان؛ بزودی” خواهیم پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، نحوه متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی (+مثال) عنوان مهمترین مطلبی است که در اندیشه معاصر برایتان شرح داده ایم و در ادامه تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان را بیان کرده ایم؛ ضمن اینکه اضافه می کنیم با تکمیل فرایند پرداخت حقوق و متناسب‌سازی آبان‌ماه بازنشستگان تأمین اجتماعی، محمد محمدی، معاون بیمه‌ای این سازمان، در خصوص نحوه اجرای طرح متناسب‌سازی توضیحاتی ارائه کرد.

جهت اطلاع از آخرین و بروزترین اخبار بازنشستگان" کانال تلگرام اخبار بازنشستگان" را دنبال کنید.

متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی

در اجرای قانون متناسب‌سازی ذیل جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم پیشرفت مبنی بر اجرای طرح متناسب‌سازی برای مشمولان غیرحداقل‌بگیر، اجرای ۴۰ درصد از قانون که به سال ۱۴۰۳ مربوط می‌شود، براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری، همزمان با واریز مستمری ماه جاری بازنشستگان سایر سطوح انجام شد.

در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ هر سال ۳۰ درصد به افزایش فوق افزوده می‌شود، به طوری که در سال ۱۴۰۵، نسبت مستمری پرداختی به حداقل دستمزد همان سال معادل ۹۰ درصد نسبت مستمری برقراری به حداقل دستمزد خواهد شد. همچنین درخصوص آن دسته از مستمری‌بگیران غیرحداقل‌بگیر که مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ آن‌ها کمتر از ۱۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار سال‌ جاری، یعنی مبلغ ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال باشد، مابه‌التفاوت مربوطه در قالب «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» و در بخش «توجه» ذیل فیش حقوقی ترمیم می‌شود تا سرجمع مبلغ متناسب‌سازی این افراد و مبلغ حفظ قدرت خرید این گروه نیز به عدد ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال برسد.

همچنین، در خصوص مستمری‌بگیران حداقل‌بگیر هم که مشمول قانون متناسب‌سازی نمی‌شوند، با مساعدت سران محترم قوا و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازوکاری برای پرداخت، پیگیری و اجرایی شد و مبلغی به میزان ۱۰ درصد حداقل حقوق سال جاری (مبلغ ۷،۱۶۶،۱۸۴ ریال) به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه در قالب «حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳» به همراه مستمری آبان‌ماه پرداخت شد.

مثال متناسب‌سازی مستمری غیرحداقل‌بگیران:

برای مثال اگر بیمه‌شده‌ای در سال ۱۳۸۳ با مبلغ مستمری ۳,۷۵۹,۳۷۶ ریال بازنشسته شده که این رقم معادل ۳.۵۲۷ برابر حداقل دستمزد سال ۱۳۸۳ بوده است؛ مبلغ مستمری وی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۰۵,۲۲۵,۹۳۲ ریال است که ۲.۸۶۴ برابر حداقل دستمزد سال‌ جاری می‌باشد. بنابراین افت ضریب مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به سال برقراری، ۰.۶۶۳ بوده که ۹۰ درصد آن معادل ۰.۵۹۷ است. درنتیجه مبلغ متناسب‌سازی ایشان برابر حاصل‌ضرب ۰.۵۹۷ در حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) و معادل ۴۲,۷۸۲,۱۱۸ ریال می‌شود که ۴۰ درصد آن به میزان ۱۷,۱۱۲,۸۴۷ ریال تحت عنوان مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است.

مثال متناسب‌سازی مستمری حداقل‌بگیران:

در خصوص آن دسته از بازنشستگانی که مشمول ترمیم تا مبلغ حداقل حقوق می‌شوند، سه مثال زیر قابل توجه است:

مثال نخست: اگر فرض کنیم بیمه‌شده‌ای در سال ۱۳۹۹ با مبلغ مستمری ۳۵,۵۴۰,۶۴۱ ریال بازنشسته شده و این رقم معادل ۱.۸۶۰ برابر حداقل دستمزد سال ۱۳۹۹ بوده است؛ مبلغ مستمری وی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۱۸،۱۲۰،۶۹۲ ریال و معادل ۱.۶۴۸ برابر حداقل دستمزد سال‌جاری است. بنابراین افت ضریب مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به سال برقراری، ۰.۲۱۲ بوده و ۹۰ درصد آن معادل ۰.۱۹۱ می‌باشد.

درنتیجه مبلغ متناسب‌سازی ایشان برابر حاصل‌ضرب ۰.۱۹۱ در حداقل دستمزد سال ۱۴۰۳ (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) و معادل ۱۳،۶۸۷،۴۱۱ ریال می‌گردد که ۴۰ درصد آن به مبلغ ۵،۴۷۴،۹۶۴ ریال تحت عنوان مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ در نظر گرفته شده است. این افراد اما با توجه به اینکه مبلغ متناسب‌سازی سال ۱۴۰۳ وی کمتر از ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال است، مابه التفاوت مربوطه تحت عنوان مبلغ حفظ قدرت خرید سال ۱۴۰۳ به میزان ۱,۶۹۱,۲۱۹ ریال تعیین و ضمن پرداخت به همراه مستمری ماهانه، ذیل فیش مستمری درج می‌شود.

مثال دوم: فرض کنید بیمه‌شده‌ای در سال ۱۳۹۳ با مستمری قابل‌پرداخت ۶،۰۸۹،۸۰۰ ریال که معادل حداقل دستمزد آن سال است، بازنشسته شده که درنتیجه به خاطر حداقل‌بگیر بودن از شمول متناسب‌سازی خارج است. به منظور حفظ قدرت خرید ایشان نیز مبلغ ۷,۱۶۶,۱۸۴ ریال به همراه مستمری ماهانه پرداخت و ذیل فیش مستمری درج می‌شود.
مثال سوم: به موجب قانون، پرداخت حفظ قدرت خرید به تناسب سنوات پرداخت حق بیمه است. لذا اگر بیمه‌شده‌ای در سال ۱۳۹۸ با ۱۲ سال سابقه پرداخت حق بیمه بازنشسته شده و از آنجا که حداقل دستمزد آن سال معادل ۱۵،۱۶۸،۸۱۰ ریال بوده؛ لذا مبلغ مستمری اولیه وی متناسب با سابقه مذکور به میزان ۶،۰۶۷،۵۲۴ ریال تعیین گردیده است. با توجه به عدم شمول متناسب‌سازی برای ایشان، مبلغی معادل دوازده سی‌ام حداقل دستمزد سال جاری (۷۱,۶۶۱,۸۴۰ ریال) به میزان ۲,۸۶۶,۴۷۴ ریال در قالب حفظ قدرت خرید تعیین و ضمن پرداخت به همراه مستمری ماهانه، ذیل فیش مستمری درج می‌شود.

تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان؛ بزودی

به گزارش اندیشه معاصر، مدیرعامل آبفای گیلان گفت: عقب ماندگی های پنج سال گذشته حقوق پرسنل را نمی توان سریعا جبران کرد، اما بخش زیادی را طی یک سال گذشته پرداخت کردیم و پرسنل هم اکنون به طور مداوم حقوق دریافت می کنند.

تسویه کامل بدهی معوقات بازنشستگان؛ بزودی

علیرضا غیاثی ، با اشاره به روند پرداخت حقوق معوق پرسنل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان گیلان یک شرکت درآمد – هزینه ای است، یعنی از محل دریافت قبوض آب مشترکین و فروش انشعاب، پرداخت حقوق پرسنل، تعمیرات، نگهداری و تهیه مواد گندزدا را انجام می دهیم و از منابع دولتی استفاده نمی کنیم.

وی در پاسخ به چرایی عقب ماندگی پرداخت حقوق پرسنل از سنوات گذشته تاکنون، به دو دلیل عمده اشاره کرد و افزود: ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی و تفاوت بین نرخ تمام شده آب و تعرفه های تکلیفی که توسط دولت به این شرکت ابلاغ می شود، موجب عقب ماندگی در پرداخت ها شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای گیلان با بیان اینکه ۱۷۳۲ نفر پرسنل شامل ۶۹۵ نیروی رسمی و ۹۶۹ نیروی قراردادی و ۶۸ نیروی غیررسمی در این شرکت مشغول هستند، گفت: یک سال گذشته که مدیریت شرکت آبفای استان را تحویل گرفتم، شاهد سه و نیم ماه عقب ماندگی حقوق پرسنل رسمی بودیم که طی این ۱۲ ماه، ۱۴.۵ ماه حقوق را پرداخت کردیم.

غیاثی همچنین از پرداخت میانگین ۱۴ تا ۱۷ ماه از حقوق پرسنل قراردادی طی ۱۲ ماه گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۵۷ میلیارد تومان از دیون پرسنل را نیز کاهش دادیم که طی پنج سال گذشته ایجاد شده بود.

وی با اشاره به پرداخت ۴۵ میلیارد تومانی مطالبات سنواتی بازنشستگان این شرکت، عنوان کرد: ۱۲ ماه قبل ۱۳ ماه تاخیر داشت که اکنون به سه ماه تاخیر رسیده است.

مدیرعامل آبفای گیلان با بیان اینکه پرسنل در ماه های اخیر حقوق دریافت کرده اند و این موضوع قابل رصد است، متذکر شد: پرسنل غیر رسمی شرکت بین ۱۴ تا ۱۷ ماه حقوق دریافت کرده اند.

وی به مطالبات ۲۱۰ میلیارد تومانی این شرکت در دست مردم اشاره کرد و ادامه داد: عقب ماندگی‌های پنج سال گذشته را نمی توان سریعا جبران کرد، اما بخش زیادی را پرداخت کردیم و پرسنل هم اکنون به طور مداوم حقوق دریافت می کنند.

غیاثی از مردم خواست در پرداخت قبوض که معادل ۱۵۰ میلیارد تومان است، به شرکت آبفای استان کمک کنند و یادآور شد: تا عید ۱۴۰۴ قسمت عمده مطالبات پرسنل را پرداخت خواهیم کرد و سعی داریم تا نیمه اول سال آینده به نقطه صفر برسانیم و بدهکاری به همکاران نداشته باشیم.

وی تاکید کرد: خوشبختانه در شرکت آب و فاضلاب استان گیلان همدلی بین همکاران وجود دارد و امیدواریم هرچه سریع تر بدهی ها را کاهش دهیم./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *