متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳| دلیل تاخیر اجرای قانون همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان

متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳| دلیل تاخیر اجرای قانون همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

در این پست به بررسی “متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳| دلیل تاخیر اجرای قانون همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان” خواهیم پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳ را شرح داده ایم و دلیل تاخیر اجرای قانون همسان‌ سازی حقوق بازنشستگان عنوان مطلبی است که در اندیشه معاصر به آن می پردازیم و در ادامه از تغییر حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از دی ۱۴۰۳ مطالبی را بیان خواهیم کرد.

جهت اطلاع از آخرین و بروزترین اخبار بازنشستگان" کانال تلگرام اخبار بازنشستگان" را دنبال کنید.

اصلاحیه احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری

متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳

متوسط افزایش حقوق کارمندان و معلمان و بازنشستگان در ۱۴۰۳

محسن زنگنه، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، در گفت‌وگویی، جزئیات جلسه کمیسیون تلفیق را اعلام کرد و گفت: این کمیسیون مصوب کرد که ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق‌بگیر در سال ۱۴۰۴ به میزان ۲۰ درصد و حقوق حداقل‌بگیران به میزان ۳۰ درصد افزایش یابد.

وی افزود که این مصوبه باید برای نهایی شدن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و سپس به تأیید شورای نگهبان برسد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از مصوبه این کمیسیون برای تعیین حداقل حقوق بازنشستگان در سال آینده و همچنین میزان افزایش حقوق آن‌ها خبر داد.

به گزارش اندیشه معاصر به نقل از ایسنا،‌ رحیم زارع در توضیح مصوبات صبح امروز کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: به موجب مصوبه کمیسیون تلفیق، حداقل حقوق حقوق بگیران ۱۳ میلیون تومان و حداقل حقوق بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شد؛ میزان حداقل حقوق بازنشستگان در لایحه دولت ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان پیش بینی شده بود.

وی افزود: همچنین با مصوبه کمیسیون، ضریب افزایش حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد تعیین شد که باید در این بخش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز عملیاتی و اجرا شود.

زارع بیان کرد: کمیسیون تصویب کرد ۷۰ درصد عوارض کالاهای آسیب‌رسان در اختیار وزارت بهداشت، ۱۰ درصد وزارت ورزش و جوانان، ۲۰ درصد وزارت آموزش و پرورش و ۱۰ درصد از منابع حاصله صرف زیرساخت‌ها در وزارت بهداشت و درمان شود.

سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین گفت: با تصویب کمیسیون، از ۱۶ هزار میلیارد تومان عوارض صنعت برق، ۵ درصد آن در اختیار توانیر و ۶۵ درصد آن در اختیار سازمان انرژی‌های تجدید پذیر قرار گیرد.

وی در پایان تاکید کرد که مصوبات کمیسیون تلفیق در صورت تصویب در صحن علنی و تائید شورای نگهبان اجرایی می‌شود.

دلیل تاخیر اجرای قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

به گزارش اندیشه معاصر، نیکزاد با بیان اینکه ۷۰ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تخصیص یافته است، گفت: متأسفانه در آغاز دولت چهاردهم اطلاعات غلط به رئیس جمهور داده شده و تأخیر به وجود آمده در اجرای این قانون به همین خاطر است.

علی نیکزاد نایب رییس مجلس شامگاه پنجشنبه در نشست اعضای جامعه اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل اظهار داشت: ما در مجلس یازدهم ارزش افزوده ۹ درصد را به ۱۰ درصد افزایش دادیم تا منابع حاصل از آن که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان بوده صرف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان شود.

وی تصریح کرد:دولت چهاردهم پذیرفته تا همسان‌سازی حقوق را در سه سال انجام دهد که سال اول ۴۰ درصد، سال دوم ۳۰ درصد و سال سوم ۳۰ درصد مابقی این طرح اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

مهندس نیکزاد گفت: با دستور مقام معظم رهبری و از صندوق توسعه ملی ۵۶۵ میلیارد تومان منابع به دولت داده شده تا مطالبات معوق بازنشستگان و سایر پرداختی‌ها را انجام داده و بخشی از منابع نیز صرف اجرای طرح‌های زیربنایی شود.

حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان در مصوبات کمیسیون تلفیق

گزارش مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ در خصوص حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان دولت منتشر شد.

بر اساس این گزارش، موارد زیر قابل توجه است:

ثابت و بی‌اثر ماندن “بندهای دوقلو” (عدم تاثیر در سایر اقلام)
عدم احتساب بند “ترمیم حقوق” به عنوان جزئی از “حقوق ثابت”

احکام حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان

تبصره ۱۲- حقوق و دستمزد

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- الف- افزایش حقوق گروههای مختلف حقوق‌بگیر:

در سال ۱۴۰۴ حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر در دستگاههای اجرائی مندرج در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و مستثنیات آن به شرح زیر افزایش می یابد:

۱- ضریب حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر در سال ۱۴۰۴ به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش می یابد.

۲- حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول و غیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری)، به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش می‌یابد تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ در حکم حقوق، بدون تغییر باقی می ماند.

۳- مبنای تعیین حقوق ثابت و اقلام مشابه آن در سایر نظام‌های پرداخت صرفاً موارد مندرج در مواد (۶۵) و (۶۶) قانون مدیریت خدمات کشوری است سازمان اداری و استخدمی کشور مکلف است بر مصادیق اعمال شده نظارت و موارد مغایر را به مراجع ذیربط گزارش دهد. مابه‌التفاوت ناشی از اعمال مغایرت با این بند که قبل از تصویب این قانون اعمال شده به عنوان تفاوت تطبیق در احکام کارگزینی درج و در سنوات آتی از محل افزایشهای قانونی بعدی مستهلک می شود.

۴- حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوق بگیران شامل جزء (۳) بند (الف) این تبصره به میزان سی درصد (۳۰٪) افزایش و مبلغ صد و سی میلیون (۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین می شود. امتیازات این بند برای نیروهای مسلح با اعمال تبصره (۳) ماده (۱۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری لحاظ می گردد.

۵- امتیاز کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد موضوع بند (۵) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغلان مشمول ماده (۲۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب ۴۷۳۶ و ۳۰۷۸ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای سایر مشمولان ماده مذکور تعیین می گردد.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱) -ب- افزایش حقوق بازنشستگان

۱- حقوق بازنشستگان وظیفه بگیران مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی در سال ۱۴۰۴ به میزان بیست درصد (۲۰٪) افزایش می یابد.

۲- کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد موضوع بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان معادل ریالی امتیاز جزء (۵) بند (الف) این تبصره تعیین می گردد.

۳- حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرائی متناسب با سنوات خدمت به میزان یکصد و هفده میلیون ( ۱۱۷,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین میشود.

۴- سقف کسورات بازنشستگی برای مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری که اقلام مشمول کسور بالاتر از سقف بند (ت) باشد به میزان سقف خالص پرداختی مندرج در بند (ت) این تبصره میباشد. اقلام مشمول کسور بازنشستگی صرفا به موجب قانون دائمی تعیین میشود.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- پ- مستمری:

۱- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان چهل درصد (۴۰٪) افزایش می یابد.

۲- بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، بدون نیاز به آزمون ،وسع کمک معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب قوانین و مطابق آیین نامه اجرائی مصوب هیأت وزیران تعیین می شود، پرداخت نمایند.

۳- حذف شد.

۴- مستمرى والدین شهداه به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش می یابد.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)-ت – سقف خالص پرداختی:

۱- سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در سال از محل حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر و سایر پرداختی ها از هر محل و تحت هر عنوان در سال ۲۵۱۵ به گروههای مختلف حقوق بگیر موضوع بند (الف) این تبصره و بازنشستگان موضوع بندهای (الف) و (ب) این تبصره در تمامی مناطق کشور به میزان هفت برابر حداقل حکم کارگزینی برای حقوق بگیران و حکم حقوقی برای بازنشستگان و وظیفه بگیران تعیین می گردد. پرداخت مازاد بر این مبلغ تحت هر عنوان و از هر محل به کارکنان کشوری و لشکری اعم از کارمندان و بازنشستگان در وزارتخانه ها و شرکتهای دولتی و همچنین شرکتها و مؤسساتی که مدیران آن به هر طریق توسط دولت و یا نهادهای عمومی منصوب میشوند به استثناء اعضای هیئت علمی و قضات، ممنوع است.

۲- کارانه گروه پزشکی فوق العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی کشور، حق التحقیق، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی ایران و نیز پاداش بهره وری منابع و مصارف با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور)، حق التألیف و حق داوری راهنمایی و مشاوره پایان نامه ها و رساله ها و حق التدریس صرفاً برای اعضای هیئت علمی، بیمه درمان حق محرومیت از مطب تمام وقت جغرافیایی اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی، حق عائله مندی عیدی پایان سال فوق العاده خاص کارکنان صنعت نفت و همچنین بیمه بازنشستگی ایثارگران و معافیت مالیاتی موضوع مواد (۳۷) و (۶۷) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از حکم این بند مستثنی است.
۳- افزایش سقف دریافتی موضوع جزء (۱) این بند با درخواست بالاترین مقام دستگاه و تصویب شورای حقوق و دستمزد، صرفاً برای مشاغل حساس و خاص یا مشاغل دارای شرایط خاص (و نه دستگاه خاص) از جمله کارکنان در واحد عملیاتی صنعت نفت و دریانوردی بلامانع است. درخواستهای این بند در صورت تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر رعایت سقف تعهد و بودجه دستگاه قابل طرح در شورای حقوق و دستمزد است.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- ث- پاداش پایان خدمت:

پاداش پایان خدمت موضوع قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان ،دولت پاداش پایان خدمت کارکنان مشمول ماده (۱۰۷) قانون مدیریت خدمات کشوری با احتساب فوق العاده بند (۱۰) ماده (۷۸) قانون مذکور به مقامات رؤسا، مدیران و کارکنان تمامی دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۶) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و همچنین وزارت اطلاعات نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی ایران در ازای هر سال خدمت حداکثر تا سی سال و تا سقف شش میلیارد و پانصد میلیون (۶,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال خواهد بود.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- ج

۲- در سال ۱۴۰۴ تصویب و اجرای هرگونه ،مقرره تصویب نامه بخشنامه دستورالعمل، همچنین مصوبات هیئتهای امنا و نظایر آن و اعمال سنوات ارفاقی با رعایت بند (ت) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و ماده (۷۱) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مبنی بر تأمین اعتبارات مورد نیاز در این قانون است.

۲- در اجرای بند (الف) ماده (۲۱۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت با رعایت مستثنیات آن، هرگونه استخدام و به کارگیری نیروی انسانی اعم از قرارداد کار معین قرارداد کارگری قرارداد از محل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، شرکتی و سایر عناوین صرفاً بر مبنای اطلاعات ثبت شده در سکوی یکپارچه نظام اداری (سینا) با رعایت قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۲۵۱۲/۷/۴۱ و بر اساس مجوز سازمان اداری و استخدامی کشور که با رعایت جزء (۱) این بند در صورت تأمین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه کشور صادر می شود، انجام می گردد. هر گونه درخواست دستگاهها برای جذب و بکارگیری نیروی جدید منوط به ثبت تعداد نیروهای مورد نیاز در سامانه فوق است.

۳- در راستای رفع تبعیض حقوق شاغلان دستگاههای اجرائی موضوع بند (الف) این تبصره، رعایت ترتیبات مقرر در ماده (۸۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای تصویب و اجرای مصوبات مربوط به تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب، جداول حقوقی و طبقه بندی مشاغل علاوه بر أخذ مجوز مکتوب از سازمان برنامه و بودجه کشور الزامی است.

(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲) — کلیه دستگاههای اجرائی موضوع بند (الف) این تبصره مکلفند تمام پرداخت های قانونی به کارکنان خود را فقط در یک سند (فیش) به صورت ماهانه درج نمایند و داشتن هرگونه سند دیگر با هر عنوان تخلف قانونی محسوب میشود اعمال سنوات ارفاقی در احکام و قوانین و مقررات مختلف صرفاً منوط به درخواست ذی نفع، تأیید دستگاه و تأیید کتبی سازمان برنامه و بودجه کشور برای پیش بینی اعتبار در قانون بودجه است.

تغییر حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از دی ۱۴۰۳

​سرپرست اداره‌کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی از لزوم اعمال مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل در لیست‌های بیمه‌ای از ابتدای دی‌ماه خبر داد و گفت: در اجرای بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مصوبه شواری عالی کار، از ابتدای دی‌ماه امسال تمامی کارفرمایان ملزم به درج مزد پایه سنوات و حق تاهل در لیست‌های ارسالی هستند که با اجرای این مصوبه دستمزد کارگران درزمان بازنشستگی واقعی‌تر و از متضررشدن کارگران جلوگیری می‌شود.

ابراهیم کشاورز، سرپرست اداره‌کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی گفت: از این پس ثبت لیست در سیستم بدون اعمال مزد پایه سنوات و حق تاهل ممکن نیست و از ابتدای دی‌ماه کسی نمی‌تواند از این قانون تخلف کند.

کشاورز با اشاره به بخشنامه ۲۷۶۷۱۶ به تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۹ وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با «موضوع الزام درج مزد پایه سنوات و حق تاهل در لیست بیمه‌ای کارفرمایان» اظهار داشت: پس از صدور این بخشنامه، یک دستورالعمل اجرایی مبنی بر اعمال پایه سنواتی و مزایای حق تاهل در دستمزد مبنای کسر حق بیمه صادر شد. بر اساس این دستور العمل مقرر شده است که در سال جاری مزد و مزایای مزبور نیز در کنار سایر موارد مشمول کسر حق بیمه قرار گیرند.

وی افزود: با توجه به مشکلات زیر ساختی که وجود داشت اجرای این مصوبه اندکی به تاخیر افتاد، اما با پیگیری انجام شده، این مشکلات مرتفع و با لازم‌الاجرا شدن آن از اول دی‌ماه امسال، کارفرمایان محترم ملزم به درج این موارد در لیست‌های بیمه‌ای هستند. بازه زمانی یک ماهه تا ابتدای دی‌ماه نیز به این جهت درنظر گرفته شده که کارفرمایان محترم آمادگی لازم را به منظور اجرای این مصوبه و درج این موارد در لیست بیمه فراهم نمایند.

کشاورز درخصوص مزایای اجرای این قانون برای بیمه‌شدگان گفت: عمده کارگران عزیز، همواره دغدغه دارند که چرا در زمان بازنشستگی با حداقل دستمزد بازنشسته می‌شوند. با اجرای این مصوبه دستمزد کارگران در زمان بازنشستگی واقعی‌تر و از متضرر شدن کارگران محترم جلوگیری می‌شود؛ چون کارفرما موظف است که دستمزد واقعی کارگر را مبنای پرداخت حق بیمه قرار دهد، از طرفی با اجرای این قانون خدمات کوتاه‌مدت سازمان تامین اجتماعی مثل کمک‌هزینه بارداری، غرامت ایام بیماری، ازکارافتادگی و… و بلند مدت نیز با اعمال مزایای مزبور به بیمه شدگان پرداخت می‌گردد.

سرپرست اداره کل وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی درخصوص نحوه نظارت بر اجرای این قانون با اشاره به اینکه‌ عدم اعمال این قانون توسط کارفرمایان تخلف محسوب می‌شود گفت: سیستم دریافت لیست هوشمند به نحوی طراحی شده است که کارفرمایان ملزم به پرداخت مزد و مزایای مزبور هستند و در واقع ثبت لیست در سیستم بدون اعمال مزد پایه سنوات و حق تاهل ممکن نیست و از ابتدای دی‌ماه کسی نمی‌تواند از این قانون تخلف کند./اندیشه معاصر

 

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *