تنها راه حل رفع ناترازی انرژی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است

تنها راه حل رفع ناترازی انرژی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است

پربازدیدترین این هفته:

هشدار مسئولیت سرمایه گذاری
دیگران در حال خواندن این صفحات هستند:

اشتراک گذاری این مطلب:

فهرست مطالب:

در این پست با موضوع “تنها راه حل رفع ناترازی انرژی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است” در خدمت شما هستیم.

بنابر گفته مسئولان، تنها راه حل رفع ناترازی انرژی برای زمستان و تابستان توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

توصیه می کنیم کانال انرژی خورشیدی رو دنبال کنید

در میز اقتصادی امروز با حضور مطلق معاون فنی ساتبا، مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی و زنگه دبیر انجمن تجدیدپذیر‌ها در خصوص توسعه تجدیدپذیر‌ها نکاتی مطرح شد.

در این راستا مطلق می‌گوید: کمبود منابع، افزایش مصرف، بهینه مصرف کردن سه مولفه ناترازی است و باید هر سه مولفه را پیگیری کرد بحث ناترازی انرژی و ناترازی سوخت معضلی که گریبانگیر صنعت برق است تنها راه حل رفع ناترازی انرژی برای زمستان و تابستان توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است. هزار و ۵۰۰ مگاوات در کل کشور ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر است با حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ مگاوات سال ۱۴۰۳ را به پایان میرسانیم، اما این اعداد نمی‌تواند مشکل ناترازی‌ها را حل کند.

او گفت: تامین مالی و مشوق‌ها برای مصرف‌کنندگان امر بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. یکی دیگر از موارد مشکل وثایق است که با مصوبه‌ای که بزودی ابلاغ می‌شود این مشکل مرتفع خواهد شد.

در ادامه هم شریعتی می‌گوید: سال‌ها بدون بهره‌برداری و با قیمت پایین از سوخت فسیلی استفاده کردیم امروز تغییرات خود را به ما تحمیل می‌کند و حالا به فکر افتادیم که به سمت تجدیدپذیر‌ها برویم برخی از کشور‌ها به اندازه یک سال ما در یک روز توسعه تجدیدپذیر‌ها را دارند ظرفیت ما در پایان برنامه هفتم باید به عدد ۱۲ هزار مگاوات برسد باید ۲۱ میلیارد کیلوات ساعت در پایان برنامه هفتم به تجدیدپذیر‌ها عددی که وزیر نیرو مطرح می‌کند بخش خصوصی را هم لحاظ می‌کند.

او افزود: با تابلوی سبز قیمت‌ها در بورس انرژی واقعی‌تر شده است که کمک می‌کند اقتصاد انرژی تجدیدپذیر رونق بگیرد و سرمایه‌گذاران به این سمت بروند می‌توانیم نیمی از برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر بگیریم و باید به این سمت برویم مجلس حامی انرژی‌های تجدیدپذیر است.

شریعتی اظهار کرد: بله بحث تامین مالی برای تجدیدپذیر‌ها بسیار مهم است تامین مالی به چند روزش باید انجام شود صندوق توسعه ملی و بازار بهینه‌سازی از جمله این مسیر‌ها محسوب می‌شود.

زنگه اظهار کرد: تجدیدپذیر‌ها به سبب این که نیاز به سوخت فسیلی ندارد اکنون توسعه آنها بسیار کلیدی شده است ۲۰۰ تا ۲۵۰ همت عدم‌النفع قطعی برق صنایع است بر این اساس باید هر چه سریع‌تر ناترازی را رفع کنیم چرا که به شدت صنایع را تحت تاثیر قرار داده است.

این مقام مسئول می‌گوید: در چین روزانه هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر‌ احداث می‌شود یکی از مهم‌ترین مشکلات در حوزه تجدیدپذیر‌ها بحث تامین مالی است برای میزان تعیین شده که باید در تابستان در زمینه تجدیدپذیر‌ها به آن برسیم ۱۰۰ همت منابع مالی نیاز داریم.

در ادامه، علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران گفت: یکی از مواردی که برای حل این مسئله درنظر گرفتیم این است که نیروگاه‌های تجمعی امکان‌پذیر است؛ تا جایی که یک نیروگاه یک مگاواتی می‌تواند در بازه زمانی کوتاه برای ۲۰۰ خانوار احداث شود و همین مسئله می‌تواند به روند سرعت دهد. الان تقریباً همه کمیته‌های امداد در کل استان‌ها نیروگاه‌های تجمعی را برای خانواده‌های تحت پوشش خود احداث می‌کنند و امیدوار هستیم تا پایان امسال، پیشرفت به حدی باشد که به بیش از ۵۰ هزار برسد و برای این منظور هم، موانع در حال برطرف شدن هستند که یکی از آنها، منابع بحث مالی است و کاری که کمیته امداد در حال انجام آن است و امیدواریم موفق شوند این است که بتوانند به صورت تجمعی خرید کنند و در این میان، برای این که بتوانیم تسهیلات را سریع‌تر در اختیار بخش پیمانکاری قرار دهیم منابع مالی را برای این منظور در اختیار کمیته امداد قرار می‌دهیم تا تسهیلات زودتر از احداث در اختیار پیمانکار قرار بگیرد.

در ادامه، محمدامین زنگنه دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: یکی از مواردی که به آن اشاره شده موضوع زمین است؛ به طوری‌که گفته شده است وقتی یک سرمایه‌گذار زمین می‌خواهد فقط لازم است از محیط‌زیست استعلام گرفته شود و این سازمان در مدت یک هفته موظف است پاسخ دهد ولی به موردی هم اشاره شده و آن هم این است که رعایت معارضات مربوط به خطوط لوله و لوله گاز و برق و… برعهده سرمایه‌گذار است و این مسئله تا حدی کار را سخت می‌کند.

دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ادامه داد: دلیل طولانی شدن فرآیند تخصیص زمین این است که وقتی یک زمین از سوی فردی انتخاب می‌شود از معارضات آن زمین اطلاعی ندارد. به همین دلیل، ناچار می‌شود که از ۱۵ سازمان مختلف مثل شرکت ملی گاز، شرکت ملی برق و… استعلام بگیرد تا مطمئن شود که زمینش با طرح‌های فعلی و آتی آنها تداخل نداشته باشد و اگرچه مصوبه هیئت دولت گفته است که لازم نیست این موارد گرفته شوند ولی اگر بعداً تداخلی داشت مسئولیت این موضوع برعهده سرمایه‌گذار است. به همین خاطر، بنده فکر می‌کنم اگر بتوان یک اصلاحیه بر آن انجام داد و سازمان‌ها را موکلف کنیم تا پاسخ استعلام‌ها را سریع‌تر دهند این کار شدنی است.

در ادامه، پرنده مطلق، معاون فنی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران در ادامه افزود: موضوع زمین از ابتدا جزء یکی از معضلات بوده است و به همین خاطر، در دولت سیزدهم مصوبه‌ای برای رفع موانع زمین ابلاغ شد ولی به تازگی مصوبه دیگری ابلاغ شده است که توانسته‌ایم بخشی از این موانع را برطرف کنیم. اما به طور کلی، دنبال این هستیم تا ساتبا زمین‌ها را به جای واگذاری به سرمایه‌گذار بگیرد و توسعه‌دهنده زمین شود و بعد از آماده کردن آن، در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد.

در ادامه، زنگنه گفت: در ماده ۲۷ قانون تأمین مالی، ساز و کاری وجود دارد که می‌گوید استانداری‌ها با هماهنگی دولت و اتاق بازرگانی می‌توانند مجوز‌های بدون نام بگیرند و بعداً این مجوز‌ها در اختیار سرمایه‌گذار قرار داده شود.

در ادامه، مالک شریعتی نیاسر عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: بخشی از ناترازی‌ها ناترازی مدیریتی است. یعنی هماهنگی بین دستگاه‌ها وجود ندارد و راهکار‌هایی که می‌توان به شکل ساده‌تر استفاده کرد به کار گرفته نمی‌شود.

الان در بسیاری از موارد، زمین‌هایی در اختیار دستگاه‌های حاکمیتی و نهاد‌های نظامی و شهرداری‌ها هستند که باید در اولویت قرار بگیرند. یعنی نیاز نیست که مالکیت زمین منتقل شود ولی متأسفانه دولت علاقه دارد که همه چیز را در اختیار خودش قرار دهد و وقتی می‌خواهد اختیاراتی را واگذار کند برعکس عمل می‌کند و به جای این که مالکیت را نگه دارد و مدیریت را واگذار کند مدیریت را نگه می‌دارد و مالکیت را واگذار می‌کند.

در ادامه، پرنده مطلق، معاون فنی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران گفت: موضوع ادارات دولتی و ۲۰ درصدی که باید طبق مصوبه هیئت وزیران نیروگاه تجدیدپذیر نصب شود جزء مسائلی است که بین ما و شرکت توانیر به صورت مشترک پیش می‌رود ولی به دلیل این که همه دستگاه‌های دولتی؛ مشترک شرکت‌های توزیع هستند شرکت توانیر به عنوان متولی این بخش پیگیر فعالیت هاست و در حال توافق هستیم که این نیروگاه‌ها به صورت تجمعی احداث شوند.

او افزود: از زمانی که دولت شروع به فعالیت کرد قرار شد تا پیک ۱۴۰۴ نیروگاه احداث کنیم ۵۰۰ مورد را تا پایان سال ۱۴۰۳ متعهد شدیم که ۲۵۰ مگاوات آن در مدار قرار گرفته است و تا پایان امسال عدد ۵۰۰ را رد خواهیم کرد ولی برای ۳ هزار مگاوات باقیمانده راهکار‌های متفاوتی را مدنظر قرار داده‌ایم که بخشی از آن را صنایع و مردم به عنوان سرمایه‌گذار شروع کرده‌اند و بخش دیگر، بدنبال احداث نیروگاه‌های دولتی خواهیم بود.

اینجا می تونی سوالاتت رو بپرسی یا نظرت رو با ما در میون بگذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *