سایت سرگرمی روز :
مرحله سوم واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ به زودی انجام میشود و دارندگان سهام عدالت از هم اکنون باید نسبت به درستی حساب بانکی خود اطمینان حاصل کنند.
با نزدیک شدن به فصل واریز سود سهام عدالت لازم است که دارندگان سهام عدالت از حالا نسبت به عدم وجود هیچ گونه مشکلی برای دریافت مبلغ سود سهام عدالت خود اطمینان حاصل کنند. در سالهای اخیر شاهد بودهایم که پس از هر مرحله واریز سود سهام عدالت، برخی از دارندگان سهام عدالت خبر دادهاند که هیچ سودی به حساب آنها واریز نشده است.
از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت میتوان به شش مورد «درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی» اشاره کرد.
در صورتی که دارندگان سهام عدالت شماره شبای بانکی خود را به طور صحیح وارد کرده و یکی از مشکلات ششگانه را نداشته باشند سود سهام عدالت بدون مشکل به حساب آنها واریز میشود و نیاز به انجام اقدام دیگری از سود دارندگان سهام عدالت نیست.
زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص نیست اما طبق پیشبینیها احتمالا باقیمانده سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ تا پایان ماه آذر واریز خواهد شد.
چندی پیش، محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، اعلام کرد: بر اساس اتفاقی که سال گذشته در سامانه میراث رخ داد، یکی از ورثه برای تقسیم سهمالارث سهام عدالت به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام میدهد. با این حال، هنوز این امکان برای ورثهای که بعد از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ به دنیا آمدهاند، عملیاتی نشده است.
در ادامه این مقام مسئول میگوید: مبتنی بر مصوبه شورای عالی بورس افراد متوفی قبل از تاریخ ۱ مرداد سال ۹۹ مشمول مالیات نبودند، اما بعد از ۱ مرداد سال ۹۹ باید مالیات پرداخت شود به همین سبب مذاکراتی را با سازمان امور مالیاتی برای تسهیل این فرآیند انجام دادیم.
باغستانی میگوید: امیدواریم به صورت سرویسی از طریق کارگزاریها و شعب منتخب بانکها وراث بتوانند این مالیات را پرداخت کنند این بحث با همکاری سازمان امور مالیاتی در دست پیگیری است و فکر میکنم تا چندماه آینده بتوانیم این اتفاق را رقم زنیم تا تقسیم ارث سهام عدالت برای متوفیان بعد از یک مرداد سال ۹۹ را هم داشته باشیم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان برای این اتفاق زمان مشخصی را اعلام کرد؟ گفت: به سبب این که این بحث یک موضوع بین دستگاهی است و لزوما به شرکت سپردهگذاری مرکزی مرتبط نمیشود نمیتوانیم زمان دقیقی را اعلام کنیم، اما در تلاش هستیم هر چه سریعتر این مهم عملیاتی شود.
ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایههای شرکت های بورسی در این سهام به ۷ میلیون۵۹۰ هزار و۲۴۹ تومان رسید.
شاخص کل بازار بورس نیز با ۱۱۱۷۹ واحد افزایش در ارتفاع ۲.۴۲۶.۱۵۵ و شاخص هموزن در ارتفاع ۷۶۶.۸۶۴ واحدی قرار گرفته است.
ارزش معاملات بازار بورس ۱۸۴۲ میلیارد تومان بود که در نهایت ارزش کل بازار بورس را در رقم۷۷۶۵ هزار میلیارد تومان قرار داد.
بیشترین تاثیرگذاری بر شاخص بازار بورس از طریق نمادهای پارسان، کگل، کچاد، شستا، وبملت، شتران، شپنا صورت گرفت و شاخص های فصبا، هرمز، مارون، زاگرس، فزر، حسینا، دماوند بیشترین تاثیر را بر شاخص بازار فرابورس گذاشتند. اغلب نمادهای موجود در پرتفوی سهام عدالت در معاملات امروز با افزایش قیمت مواجه شدند.
پس از پایان معاملات امروز بازار بورس ایران (۷ آذر ۱۴۰۳) ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به ۸ میلیون و ۳۵۰ هزار وو ۸۴۷ تومان رسید.
گفتنی است 25 درصد از سهام گروه مپنا به سهامداران بخش عدالت مربوط است. اما این شرکت برای تسویه سود سهام عدالت با مشکلاتی برخورد کرده بود که احمدرضا فراست، معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا، بعد از ماهها تاخیر در واریز سود سهام عدالت در هفته پایانی آبان اعلام کرد، برای تسویه بخشی از بدهی مپنا، هزار میلیارد ریال از بانک تجارت تسهیلات دریافت کرده تا بتواند بخشی از این بدهی عقب افتاده را جبران کند.
مجموع تعهد پرداخت این شرکت برای سود سهام عدالت پنج هزار میلیارد ریال است. حتی اگر هزار میلیارد ریال از طریق تسهیلات نیز بابت سود سهام عدالت پرداخت شود، به میزان چهار هزار میلیارد ریال معادل 20 درصد از میزان سود سهامداران عدالت باقی خواهد ماند.
جای سوال دارد که 80 درصد باقیمانده سود سهام عدالت توسط مپنا قرار است از کجا تامین شود! البته طبق قولهای مدیر نظارت بر سازمان بورس و معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا، میزان باقیمانده از بدهی گروه مپنا در خصوص سود سهام عدالت تا پایان سال تسویه خواهد شد، اما تاکنون هیچ منبع و محل دقیقی برای تامین باقیمانده سود مرحله سوم سال 1403 سهام عدالت توسط گروه مپنا مشخص نشده است. آیا همچنان قرار است گروه مپنا برای تسویه بدهی خود به بانکها پناه ببرد؟