با موضوع “زمان ابلاغ احکام بازنشستگان لشگری| صدوراحکام جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳؟” در خدمت شما هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه معاصر، زمان ابلاغ احکام بازنشستگان لشگری و پاسخ به این سوال که آیا احکام جدید متناسب سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می شود؟ مهمترین عناوینی است که در اندیشه معاصر به آن می پردازیم و یادآور می شویم هنوز احکام جدید متناسبسازی برای این بازنشستگان صادر نشده؛ زمان دقیق ابلاغ احکام مشخص نیست.
در روزهای گذشته، دو میلیون تومان به عنوان علیالحساب متناسبسازی برای بازنشستگان و مستمریبگیران صندوق لشکری واریز شد.
دو واریزی برای بازنشستگان لشکری انجام شد؛ یک میلیون تومان علیالحساب متناسبسازی مهر و ساعتی بعد، یک میلیون تومان علی الحسابِ متناسبسازی آبان.
براساس اعلام صندوق بازنشستگی لشگری، به موجب جزء (۱) بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه، فقط مشترکینی که تا پایان سال ۱۴۰۲ خدمت آنان پایان یافته است، در شمول متناسب سازی قرار میگیرند.
آیا احکام جدید متناسبسازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر میشود؟
پس از نامه ابلاغی رئیس مجلس، سازمانهای امور استخدامی و برنامه بودجه یک هفته مهلت دارند که دو ایراد واردشده بر آییننامه متناسبسازی را رفع کنند.
پس از ابلاغ رئیس مجلس، بازنشستگان کشوری در انتظار اصلاح آییننامه متناسبسازی و صدور احکام جدید هستند.
عسگر فریاد، فعال صنفی بازنشستگان کشوری و از اعضای کمیته پیگیری اصلاح متناسبسازی، در ارتباط با جداول جدید متناسبسازی حقوق بازنشستگان گفت: این جداول باید به تایید هیات وزیران برسد و همراه با دستورالعمل اجرایی به صندوق ابلاغ شود. در عین حال، تصویبنامه هیات وزیران که آییننامه اجرایی متناسبسازی نیز هست، نیازمند اصلاح است که این امر از سوی ریاست مجلس ابلاغ شده است. در نامه ابلاغی رئیس مجلس، دو ایراد کلی ذکر شده که باید برطرف شود.
او افزود: برای بازنشستگان فرهنگی و بازنشستگان وزارت بهداشت و درمان، جداولی در سازمان برنامه و بودجه با مشارکت نمایندگان بازنشستگان و مدیران صندوق کشوری تدوین شد؛ یک جدول عام نیز برای همه مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری تهیه شده است. این جداولِ مورد توافق ما قرار است به زودی ابلاغ شود. دستورالعمل اجرایی و جداول در نشست با حضور نمایندگان بازنشستگان تدوین شد و باید این دو مولفه از سوی هیات دولت برای اجرا به صندوقهای بازنشستگی ابلاغ شود.
به گفته فریاد، جدولی که بعداً با امضای روسای سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه به صندوق بازنشستگی کشوری ابلاغ خواهد شد، تنفیذ شده از سوی هیات دولت است، به جز هیات دولت، هیچ نهاد یا کمیتهای قدرت قانونی ابلاغ جداول و آییننامه جدید را ندارد.
این فعال صنفی بازنشستگان با بیان اینکه پس از نامه ابلاغی رئیس مجلس، سازمانهای امور استخدامی و برنامه بودجه یک هفته مهلت دارند که دو ایراد وارد شده بر آییننامه متناسبسازی را رفع کنند؛ افزود: امیدواریم توافقاتی که در نشستهای برگزار شده داشتیم به رسمیت شناخته شود؛ جداول را هیات دولت امضا کند و در آذرماه احکام حقوقی جدید بازنشستگان کشوری صادر شود.
اصلاح آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
«اصلاح آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان» مصوب هیئت وزیران طی نامه شماره ۱۱۳۴۳۰ در تاریخ ۱۴۰۳/۰۷/۲۹ توسط معاون اول رئیسجمهور به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.
اصلاح آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
به گزارش اندیشه معاصر، هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۷/۲۹ به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد:
آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان موضوع تصویبنامه شماره ۶۸۹۶۹ت ۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱۴۰۳/۵/۱ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱- ماده (۶) و تبصرههای (۱) و (۲) آن به شرح زیر اصلاح میشود:
«ماده ۶ صندوق بازنشستگی ذیربط مکلف است براساس جداول و ضوابط ابلاغی موضوع ماده (۴) و مفاد ماده (۷) این آییننامه و در سقف اعتبار، ابلاغی ضمن اصلاح احکام از ابتدای سال ۱۴۰۳، چهل درصد (۴۰%) مابهالتفاوت مربوط به هر فرد مشمول را با رعایت مفاد این آییننامه در سال ۱۴۰۳ محاسبه و پرداخت نماید.
تبصره ۱- با توجه به حکم مقرر در بندهای (ت) و (ج) ماده (۱۸) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، پرداخت مابهالتفاوت توسط صندوقهای بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد که از اعتبارات مندرج در قانون بودجه کل کشور برای متناسبسازی استفاده میکنند، صرفاً در حدود اعتبارات مصوب و منابع وصولی مربوط در قوانین بودجه سنواتی و سیر مراحل قانونی تخصیص اعتبار بدون ایجاد بدهی میباشد.
تبصره ۲- مبلغ مابهالتفاوت پرداختی به صورت جداگانه در احکام صادره از سوی صندوق بازنشستگی ذی ربط تحت عنوان «مابهالتفاوت متناسبسازی سال ۱۴۰۳» درج و مشمول افزایش سنواتی حقوق مصوب هیئت وزیران میگردد.»
۲ ماده (۷) به شرح زیر اصلاح میشود:
«ماده ۷- در سال ۱۴۰۳ به منظور برقراری عدالت در پرداخت حقوق بازنشستگان مستمریبگیران و وظیفهبگیران صندوقهای بازنشستگی کشوری لشکری و فولاد مشمولانی که با اجرای مفاد این آییننامه، حقوق آنها افزایش نیافته و یا کمتر از ده درصد (۱۰%) حداقل حقوق موضوع جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور افزایش یابد، میزان اختلاف مبلغ مابهالتفاوت موضوع تبصره (۲) ماده (۶) تا مبلغ ده درصد (۱۰%) یادشده به عنوان «مابهالتفاوت حداقل مبلغ متناسبسازی» بهطور ثابت پرداخت میشود. مبلغ علىالحساب پرداختی موضوع تصویبنامه شماره ۵۶۳۰۶ات ۶۲۷۷۰ هـ مورخ ۱۴۰۳/۴/۴ پس از صدور قطعی احکام متناسبسازی بر این اساس اعمال حساب میگردد.»
ابهام در اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان
متناسبسازی حقوق بازنشستگان در ماه آبان اجرایی شد اما هنوز جزئیات این طرح برای بازنشستگان مبهم مانده است.
در روزهای اخیر سخنان ضد و نقیضی در خصوص اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. در حالی که برخی منابع میگویند مبلغ متناسبسازی در ماههای آتی نیز در فیش حقوقی بازنشستگان خواهد نشست، برخی منابع دیگر از پایان تعیین تکلیف ۴۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان در ماه آبان خبر دادهاند.
اقتصادآنلاین نوشت: چندی پیش محسن زنگنه، نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا گفت: سوال اینجاست که الان ۸ ماه از سال گذشته و دولت هنوز به تعهد خود کامل عمل نکرده، چه باید کرد؟ ما توافق کردیم که از برج ۹ یعنی آذرماه، ۴۰ درصد متناسبسازی برای همه بازنشستگان کشور اجرا شود؛ برج ۹.۱۰، ۱۱ و ۱۲ همه بازنشستگان (منظور کشوریها و لشگری هاست) این ۴۰ درصد را دریافت کنند؛ سال بعد هم ۳۰ درصد اعمال شود.
پیشتر رضا فیضینژاد،معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری نیز گفته بود: تا پایان امسال حقوق بازنشستگان کشوری با اعمال اجرای ۴۰ درصد متناسبسازی، به حساب بازنشستگان واریز میشود.
با این وجود محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی در روز یکشنبه ۴ آذر در مصاحبه با ایرنا سخنانی را مطرح کرد که نشان میدهد اجرای ۴۰ درصد از قانون متناسبسازی به پایان رسیده است.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی گفته است: اجرای ۴۰ درصد از قانون که به سال ۱۴۰۳ مربوط میشود، براساس جبران ۹۰ درصد افت مستمری سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری، همزمان با واریز مستمری ماه جاری بازنشستگان سایر سطوح انجام شد.
این سخنان متناقض انتقاد بازنشستگان در شبکههای اجتماعی را به همراه داشته است و آنان درخواست کردهاند با توضیحات دقیق و شفاف از سوی سازمان تامین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی کشوری، ابهامات قانون متناسبسازی برطرف شود./اندیشه معاصر
یک پاسخ
همش حرف و حرف و حرف!!!!! ۹ ماه از سال گذشت!!!!!!!!یه کم هم که شده خجالت بکشید. دیگه حرفی نمانده که به شما نگفته باشند.